Dietmar volgt: ‘De ideale gids voor de broekzak’

Dietmar volgt... (12):

'De ideale gids voor de broekzak'

Door Dietmar Isaiasch

Eindelijk, vanaf 15 maart 2013 ligt ze in de App-Store: de 'Lure-Skill' App! Een unieke App die het vissen op roofvis in zoetwater een behoorlijk stuk makkelijker maakt. Deze App is als een gids opgebouwd en bevat 5 gidsen: de Weather-Guide, de Method-Guide, de Tackle-Guide, de Knowledge-Guide en de Season-Guide.

De Weather-Guide (weergids) geeft overal ter wereld alle belangrijke weergegevens in een oogopslag aan: de luchtdruk, de temperatuur, de windrichting, de windkracht, de maan etc..... en de ontwikkelingen ervan. Deze gegevens kun je bekijken van 3 dagen terug, op de actuele dag en 3 dagen vooruit (op het uur nauwkeurig!). Alleen hierdoor zijn analyses mogelijk die wij met goed of minder goed visweer per vissoort kenbaar maken.

Naast een uitgebreide weervoorspelling zijn in de Method-Guide en Tackle-Guide alle technieken uitgebreid uitgelegd met films, 3D-animaties en tekst met beelden. Alles wat een kunstaasvisser hoort te weten is hierin verwerkt en tot in detail uitgelegd.

 De Knowledge- and Season-Guide geeft uit een gigantisch grote database met meer dan 1.000 verschillende en onafhankelijke soorten kunstaas aan welk aas op die dag en dit water met deze waterkleur voor die gekozen roofvis het beste zou werken. In een alles wetend rekenapparaat kunnen maten en gewichten en veel meer worden omgerekend. Verder staat de App boordevol en tot in detail uitgelegde informatie over hengelacties, hengel-molencombinaties, lijnen, kleinmateriaal.

Het hart van deze App is de 'log'-functie, hiermee kan je op ieder water waar je ook vist je eigen vangstboek aanleggen. Stel, je bent ergens op het Haringvliet en vangt een snoekbaars. Je maakt een foto van de vis en logt meteen deze in. Nu is deze vis/visplek op een meter exact vastgelegd en is voor jou altijd terug te vinden, maar met meer informaties als iedere GPS, want als je de volgende keer deze plek op jouw smartphone-display aanraakt zie je meteen dit: - de exacte afstand tot de vangstplaats
- wat je gevangen hebt, een snoekbaars dus,
- wanneer je hem gevangen hebt: op 28. Feb., om 12:35, op het Haringvliet, bij 1010hPa
- de weersomstandigheden van dat moment: 3 graden, westenwind met kracht 3
- de diepte
- met welk aas: op een 4'' Bass Assassin Sea Shad in de kleur Chartreuse met 20g loodkop.
- En tot slot kan je (als je dat wil) deze logs ook met jouw vrienden delen.

Dit is een heel korte uitleg over wat jullie van deze 'Lure-Skill' App kunnen verwachten… Ik heb mijn ervaring van de laatste 30 jaar kunstaas- en roofvisvisserij met de nieuwste mobiele techniek die op dit moment beschikbaar is gecombineerd en in deze App gestopt.Verkrijgbaar is deze App vanaf 28 februari in het Duits en een maand later in het Engels. Nu nog allen voor de iPhone, maar binnenkort ook voor de andere systemen. Wij wensen jullie veel plezier met het uitproberen!

Groet, Dietmar