Derde wedstrijd Open Belgisch Kampioenschap

Lac’d leau ‘d heure,

Zaterdag 3 November , op deze druillige ochtend verzamelen wederom 26 combinaties aan de trailerhelling van dit mooie water. Mede door de het donkere miezerige weer heeft deze omgeving een iets wat vreemde sfeer , wat staat er ons vandaag te wachte ?

Zoals steeds wanneer we in Wallonië vissen is de vereniging die het water pacht weer present met een mooie tent waar Koffie en sandwiches kunnen worden genuttigd, zoals steeds, bere gezellig !

Het traileren verloopt ook hier  soepel, ruimte zat en snel worden door  de aanwezig de plannen gesmeed , wat wordt het vandaag,  snoek, baars, snoekbaars , forel, we zouden er snel achterkomen.

Sommige ‘stoven’ meteen na de start weg naar de verder gelegen plekken, anderen  ( de meeste ) probeerde het op de diepere gaten die net aan de start gelegen waren.

Na een half uurtje  en na enkele kleinere snoeken die werpend waren gevonden, zwermde het deelnemers veld verder uit .

 

Op een bepaalde plek werden er door het team De Bakker H /De Greef  mooie dikke baarzen gevangen, plotseling  , en op enkele meters daarvandaan , kreeg het duo Heneuzet/Pothen een snoeiharde aanbeet en stonden met een hoepelronde hengel een vis te drillen,, menigeen dacht aan snoek, echter het bleek een 88 cm grote snoekbaars te zijn, een pracht van een beest, kerngezond .

Na de middag  bleek de vis zich meer verzameld te hebben in een “grote kom” ongeveer te midden van de plas, daar was een echt baarsfestival aan de gang !

Tientallen baarzen van mooi formaat werden met de regelmaat van de klok gevangen, echter 1 team stak er WEER kop en nek bovenuit , inderdaad het koppel Soupart.Brosko,  ze  deden  wederom gouden zaken , men moet stellen dat deze jongens echt  goed zijn, totaal niets op aan te merken, één woord , SUPER !

Buiten deze baarzen, werd er ook nog een snoek van 113 Cm en nog enkele snoekbaarzen allen tussen de 70 en 80 cm gevangen, de organisatie kon weer terugblikken op een zeer geslaagde wedstrijd dag.

Uiteindelijk werd de wedstrijd (wederom) gewonnen door ;

1/ Soupart / Brosko
2/Heneuzet / Pothen
3/Klaps / Goessens

Aanstaande zaterdag  vindt de laatste wedstrijd dag van dit kampioenschap plaats te St.Niklaas , een onbekend water voor de wedstrijd roofvisser van uit boten, de mythe weet ons te vertellen dat dit water echt bakken van snoeken evenals grote baarzen te bieden heeft  , zal er nog een team opgewassen zijn om de hiërarchie van de toppers uit Wallonië te doorbreken ?

De uitdaging is er des te groter op geworden, vele teams zijn gebrand op een knal prestatie , we zijn benieuwd !

Dat de beste mogen winnen grin
Zoals steeds zal u hier weer een kleine  terugblik mogen verwachten !



ANDEREN LAZEN OOK