‘De Tand des Tijds’

‘De Tand des Tijds’

Door Vik Debouvere

Mijn naam is Vik Debouvere, ik ben een 41-jarige man uit de Westhoek van België. Ben reeds gebeten door de hengelsport vanaf mijn zevende levensjaar en heb altijd genoten van het vangen van vissen.

In mijn prille levensjaren ging mijn voorkeur uit naar goudvissen. Vanaf mijn  tienerjaren ben ik meer gericht op één soort gaan vissen, zoals grote blankvoorns met de vaste stok, brasems met de match en winkle picker en zeelten met licht materiaal. Ik was geabonneerd op ‘Beet’ vanaf 1980 en iedere nieuwe uitgave werd meteen stukgelezen. Omstreeks midden jaren tachtig ben ik naast witvis gericht op karper gaan vissen, dit onder invloed van Nico De Boer zijn ‘100 karpertips’ en een boek met de titel ‘Kapitale karpers’. 

In 1993 heb ik het witvissen vaarwel gezegd en ben enkel op karper blijven vissen. Veel beet krijgen en veel  vangen was vooral mijn doelstelling en dat is tot op vandaag nog steeds zo. Ik ben niet de persoon die uitsluitend voor de biggen gaat en ook het buitenland spreekt me matig aan.

Een tiental jaren terug vond ik een hobby binnen mijn hobby, namelijk schrijven en fotograferen. Het VBK-magazine bood me de kans om mijn schrijfsels te publiceren, waarvoor eeuwige dank, ik was gebeten door het schrijversvirus. Met het schrijven is het nooit mijn bedoeling geweest me in de kijker te plaatsen bij eventuele sponsors of te pronken bij andere vissers met mijn vangsten. Ik ben iemand die schrijft vanuit zijn hart en vanuit de passie voor het vissen, met als enige bedoeling mijn verhalen te delen met hen die interesse hebben.

Twee jaar geleden bracht Alijn me op het idee om een boek te schrijven. Eerst boezemde het idee me alleen maar angst in, maar deze winter ontplofte de schrijversbom in mijn hoofd en heb ik ‘De Tand des Tijds‘ neergepend. ‘De Tand des Tijds’ is een boek over karpervissen. Het zijn verhalen vol emotie en herinneringen aan de tijd van toen tot op heden.

Ik schreef dit boek vanuit mijn liefde en passie voor het vissen, met geheel mijn hart en ziel en met iedere vezel in mijn ouderwordende lijf. ‘De Tand des Tijds’ krijgt een extra dimensie door de aanwezigheid van een aantal gastschrijvers. Het vissen is een sport met ups en downs, net zoals het leven, in ‘De Tand des Tijds’ komt dit ook terug. Het is een boek doorspekt met humor, cynisme, liefde, geluk en tegenspoed. Ik neem de lezer mee doorheen een stukje van mijn leven.

Geniet ervan vanaf december 2011 voor 40 euro. Vanaf oktober 2011 komt het boek uit in voorverkoop, dan zijn de portkosten gratis.  Het boek zal te verkrijgen zijn vanaf oktober 2011 via volgende website www.westerlaan-publisher.com en op de Hengelexpo te Kortrijk, op de VBK-meeting en op Carp Zwolle.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -