De roofvisdagen van Hengeldiscount Gigant.

De roofvisdagen van Hengeldiscount Gigant.

Door: Berthil Bos.

16-17-18 en 20 mei had deze toonaangevende hengelsportwinkel, in hun thuishaven Oldemarkt de traditionele ‘’roofvisdagen’’ georganiseerd.

TF. ging even een kijkje nemen in de kop van Overijssel, omdat hier altijd wel wat nieuwtjes tussen het gigantische aanbod van roofvisartikelen te vinden is. Hengeldiscount Gigant importeert veel merken eigenhandig richting Oldemarkt en heeft zodoende vaak bijzondere artikelen en vaak een primeur in hengelsportland.

Hengeldiscount Gigant staat in de hengelsport bekend om zijn vele voordelige aanbiedingen, maar dat is zeker niet het enige. Ook voor topmerken is het de place to be. Natuurlijk ook weer tegen zeer voordelige prijzen door eigen inkoop.

Tijdens de eerste dag van dit roofvisspektakel lopen we om 10.00 uur naar binnen en is er al volop bedrijvigheid. Bertus Rozemijer van Pure Fishing is aanwezig om diverse roofvisvragen te beantwoorden en zo zijn er nog tal van andere dingen georganiseerd.

We vragen naar wat nieuwigheden op dit gebied en hieronder een selectie ervan;


Death Roll drop shot haak.

In deze haak van het bekende merk ‘’MATZUO’’, zit een soort kronkel of draaiing,  waardoor het aas onweerstaanbaar gaat draaien als je de lijn inhaalt. Deze haak geeft jou (kunst)worm die actie waar de baarzen en snoekbaarzen niet vanaf kunnen blijven.



Oppervlakte kunstaas

Met het merk ARBOGAST heeft deze winkel een groot pakket oppervlakte kunstaas in huis gehaald, om voor in het voorjaar en de vroege zomer de snoek een loer te draaien. Ook de bekende Spook’s van HEDDON liggen hier te wachten om de uitgelaten te worden in grote plantenbedden.


Spinnerbait.

Voor diezelfde plantenbedden is er nu de nieuwe FISH HAWK spinnerbait. Deze dubbelbladige spinnerbait komt uit dezelfde familie als de bekende Grinder spinnerbait en loopt soepel en recht door het water.


Ratelpluggen Bill Lewis

Één van de eerste ratelpluggen die in Nederland gebruikt werden en het nog steeds zeer goed doen, is de BILL LEWIS Rat-L-Trap. Deze ongelofelijke luide ratelaar is hier nog volop te krijgen in diverse maten en kleuren.


Lit’l Tapper van Assassin.

Welke rubberliefhebber kent het Amerikaanse topmerk Saltwater Assassin niet. Vaak is dit het succes shadje die de dag goed maakt. Dit merk brengt nu ook een aasje op de markt voor de dropshot techniek. De Lit’l Tapper is een geweldig stukje rubber met een venijnig staartje. Al de bekende kleuren zijn aanwezig.


Alle topmerken zijn er te vinden.

Op het gebied van het hengelaanbod is de Hengeldiscount ongeëvenaard en zie je soms door de hengels de hengel niet meer. Gelukkig zijn er vakbekwame medewerkers aanwezig om je te gidsen door deze jungle.


Lamiglas Hengels!

Als voorbeeld noem ik hier even het bekende en exclusieve hengelmerk ‘’LAMIGLAS’’. Voor de fijnproevers onder ons is een bezoekje zeker de moeite waard, omdat het aanbod van dit merk wel erg groot is.


Hengeldiscount Gigant importeert veel merken eigenhandig richting Oldemarkt.


Groot assortiment plastics.

Buiten bovenstaande artikelen is er natuurlijk nog veel en veel en veel en veel meer te zien. Wanden en schappen vol rubber en hard kunstaas die je een dag lag bezig houden om je keuze te maken.

Wat geldt voor de roofvisser geldt ook voor de afdeling witvis, maar daar ligt niet mijn interesse, al is een dode voorn op een jigkop wel erg interessant.

Voor meer nieuws en aanbiedingen kijk op www.hengelsdiscout.nl

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -