De Fast Hook Release onthaaktang

Nieuw: De Fast Hook Release onthaaktang - De meest praktische onthaaktang ooit.

Door: Luc Mom 

Al meer dan 25 jaar gebruik ik de onthaaktang die www.trfishing.nl gelukkig wederom op de markt brengt. De persoon die deze tang zou gaan promoten in Nederland is de Engelsman Alan Taylor, die helaas veel te vroeg overleden is. Rob en Tako van TRfishing hebben de tangen nu van hem overgenomen.

Zoals u op de foto’s kunt zien is de tang wat verweerd, maar de werking blijft subliem. De tang is er in twee uitvoeringen. De lichte tang is geschikt voor het binnenwater en de wat kleinere zeevissoorten met een wat kleinere bek.


Verkrijgbaar in 2 typen.
 
De grote versie is voor zeevis mijn absolute favoriet. Hoe diep de haak ook zit, met enige oefening krijg je de haak er altijd uit. En wat nog belangrijker is, met heel weinig schade voor de vis. Je maakt gebruik van de zwaartekracht door de vis gewoon naar beneden te laten hangen.

Als je de onthaaktang langs de lijn naar beneden schuift via de lijngeleider, die aan de tang vastzit, kom je op een gegeven moment bij de haakbocht terecht. Met een simpele knijpbeweging met de hand wordt de haak als het ware uit het vlees geschoten. Deze onthaaktang is me al gigantisch vaak behulpzaam geweest bij het onthaken van een diep gehaakte vis.


Even knijpen en de haak wordt als het ware uit het vlees geschoten.

En niet alleen voor diep gehaakte vis die ongevaarlijk is, maar ook voor congers, rog en zeewolf is deze tang voor mij een uitkomst. Voor rondvis zoals wijting, gul, schelvis, koolvis en pollak is deze onthaaktang ongelooflijk praktisch.

Ik ben erg blij dat Tako en Rob (
www.trfishing.nl) de haaktang opnieuw op de markt brengen. Als u op de bovenstaande link klikt krijgt u de onthaaktang voor een klein bedrag thuisgestuurd of vraag ernaar bij uw hengelsportwinkelier. Aarzel dus niet en zorg dat deze tang in uw viskoffer komt.

Visgroeten van Lucky Luc Mom

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -