image description

De Cordes Travel Dag van 2023 is weer een groot succes.

Door Ron Smits

In 2007 organiseren Linda en Raffie Cordes een eerste Noorwegen dag in Amersfoort voor ongeveer een tweehonderdvijftig bezoekers. Dat deze dag uiteindelijk in een jaarlijks terugkerend groots evenement zal uit groeien, met ongeveer een duizend tot zelfs elfhonderd bezoekers, heeft niemand zich toen kunnen voorstellen.

In 2010 hebben Linda en Raffie deze Noorwegen (en voor het eerst ook IJsland) dag op veler verzoek nog eens herhaald in Werkendam en sinds 2011 wordt deze dag omgedoopt tot Cordes Travel Dag en wordt jaarlijks gehouden.
 

Elke tafel is voorzien van één of meerdere deskundigen voor een locatie, die de bezoekers van advies voorzien.


 
Ook Linda is een zeer ervaren visgids en tussen al dat mannelijk geweld staat ze haar “mannetje”hoor.

Deze dag is uitsluitend bestemd voor de sportvissers, die bij Cordes Travel een reis hebben geboekt. Zodra de sportvissers binnenkomen ontvangen zij de nodige geplastificeerde zeekaarten en een pakket met daarin o.a. een Penn molen. Aangezien Linda en Raffie zelf als visgidsen in Noorwegen hebben gewerkt is het logisch dat de eerste reizen naar Noorwegen gaan. Nu staan er o.a. visreizen gepland naar  Noorwegen - IJsland - Zweden - Ierland - Canada - Panama – Madagaskar.
 

Geen verdere introductie nodig, wat kijken ze (terecht) trots.

De visie van Linda en Raffie: “kwaliteit gaat voor kwantiteit”, wordt op deze Cordes Travel Dag, absoluut waar gemaakt. Tot in de puntjes verzorgde dag met Zweedse visgidsen van Nordic Sea Angling, Hengelsportzaak Ahoy, Pure Fishing, de vele vrijwilligers van Cordes Travel en gastheer Partycentrum De Lockhorst te Sliedrecht.
 


Elke tafel is voorzien  van een bordje met de reisbestemming, een visgids en vrijwilligers die de reis al één of meerdere keren gemaakt hebben, om de sportvissers te vertellen wat zij kunnen verwachten en welk materiaal zij nodig hebben. Materiaal dat eventueel direct aangekocht kan worden bij de medewerkers van Ahoy Hengelsport.
 

Hengelsport Ahoy


Hoe groot was die vis Leo?

De Zweedse visgids Douglas Dalbergh houdt twee lezingen over het sportvissen in Noord Noorwegen. Douglas is een fervent heilbot visser en kan daar heel veel over vertellen. Tijdens de lezingen hangen de sportvissers bijna aan zijn lippen en is het publiek doodstil.
 

De Zweedse visgids Douglas Dalbergh van Nordic Sea Angling
 

Ook de tweede lezing is druk bezocht.

Om 14.00 uur is er een loterij met een zeer grote prijzentafel en een geweldige hoofdprijs (Visreis van een week met gratis huis, visboot en visgids voor één dag) ter waarde van ongeveer € 3.900. Linda en Raffie vertellen voor de loterij dat de afgelopen periode door Corona, de oorlog in Oekraïne en de daaruit ontstane energie crisis niet eenvoudig is geweest. Door de Corona perikelen is er geen Cordes Travel Dag geweest in 2021 en 2022. De winnaar van deze geweldige hoofdprijs is Tony de Craene uit België.
 

Een dolgelukkige Tony. Heel hartelijk gefeliciteerd Tony met deze geweldige prijs.

Tijdens mijn ronde langs de vele tafels, waarbij ik heel wat bekenden tegenkom, zoals onder andere mijn buurman Dirk, die in 2024 naar IJsland gaat, zag ik ook een paar dames.
 

Links mijn buurman Dirk, die volgend jaar met zijn twee vrienden naar IJsland gaat. Met het door mij gegeven kunstaas heeft hij vorig jaar in Noorwegen een hele grote heilbot gevangen.

Eén van de dames is Melissa, die samen met Willem, Erwin en Mario naar Kastneshamn gaan. Melissa en de mannen, zijn door deskundige Cor van Cordes Travel nog enthousiaster gemaakt, dan dat zij al waren. Temeer daar hij hun kabeljauwen van meer dan 10 kilo in het vooruitzicht heeft gesteld. De voorpret is onbeschrijflijk.

 
De voorpret bij Melissa, Willem, Erwin en Mario is begonnen. De verwachtingen van hun eerste vistrip is giga groot, toen deskundige Cor over kabeljauwen van meer dan 10 kilo sprak.

Op mijn vraag aan enkele sportvissers, waarom zij juist bij Cordes Travel hun reis boeken, is het antwoord: “deze Cordes Travel Dag” is een geweldig begin van onze visreis. Ze ontmoeten er andere sportvissers, die hun ervaringen over een bepaalde locatie met hun kunnen en willen delen, maar ook de deskundige visgidsen die al hun vragen kunnen beantwoorden en adviezen geven.
 

Na de Corona moet alles langzaam maar zeker weer op gang komen. Iets meer dan 650 deelnemers dit jaar. Volgend jaar verwacht Raffie weer een volle bak.
Tevens zijn alle benodigde hengelsport materialen direct voor handen bij Ahoy Hengelsport. Zo zijn de sportvissers goed geïnformeerd, voorzien van de juiste materialen en kan de voorpret onmiddellijk beginnen, want voor de meesten duurt het nog even voor ze naar hun bestemming vertrekken.
 

Eén van de vele uitgereikte en gedetailleerde zeekaarten.
 

De prijzen voor de loterij waren helemaal top
 

Een goed gevulde prijzen tafel. Hierdoor loopt de loterij wat uit, maar er is niemand, die daarover geklaagd heeft.

Ik heb overal vooral blijde gezichten gezien en het lijkt me geweldig om zo’n mooie dag te mogen organiseren. Bedankt Linda en Raffie voor de gastvrijheid en deze meer dan geslaagde dag. Noteer me maar vast voor volgend jaar.
 

Alleen maar blijde, enthousiaste sportvissers.

ANDEREN LAZEN OOK