Daan van Berkel, Ned. Kampioen zoetwaterhengelen

 DAAN VAN BERKEL
NEDERLANDS KAMPIOEN ZOETWATERHENGELEN

Zaterdag 2 September 2007 j.l was het een spannende dag voor veel wedstrijd vissertjes uit het gehele land, zo ook voor de jeugd-teamleden van het ABU/EVEZET team die ongelofelijk scoorden tijdens deze finale!


Met 4 vissers bij de beste 10 van Nederland, het A(BU)soluut beste jeugdteam op dit moment, de vijfde man liep plaatsing mis door slechts 30 gram te weinig tijdens de voorselectie maar komt er ook aan!
VLNR; Rik 5e- Daan Kampioen- Patrick 8e en Jeffrey 6e.

Op 1 na wisten zij zich te kwalificeren voor dit NK wat in Nijkerk aan de Arkervaart zou worden gevist. Ze vertrokken vanuit Zeewolde, Heesch en Woudenberg met niet buitensporig veel training op het parcours maar wel met een goede moraal en veel input en een gedegen voorbereiding in hun bagage.

De wedstrijd situatie bleek ook anders dan tijdens de training, weinig vis moest worden verdeeld, de vangsten in zowel A als B groep waren matig en er vielen meer dan tien nullen!


Donkere wolken pakten zich samen boven de Arkervaart, hier patrick die zich er niets van aan trok en gewoon doorging met vangen.
 
Het weer leek in het begin zwaar te kunnen gaan inspelen op de mogelijkheid om secuur te vissen, donkere wolken kwamen boven het parcours

De Arkervaart is een moeilijk wedstrijdwater, techniek en concentratie leverden de weinige vis op. Een uitzondering op het weinig vangen was er ook, Daan van Berkel had de teller nog veel verder kunnen laten uitslaan, een paar mooie vissen werden gemist!


Rik blijft zeer geconcentreerd, elke vis was ten slotte welkom en een mooie bonus vis is dan super belangrijk

De vis was niet vies van het Evezet lokvoer, de mix voor goede resultaten bleek, 2 delen Brasem bruin, 1 deel Voorn teammix en 1 deel mais. Als aas was de vers de vase belangrijker dan vooraf gedacht samen met een pinkie was het een dodelijke combinatie.

Met 4 teamleden binnen de top 8 is er duidelijk een moeilijk te evenaren score neer gezet voor de komende jaren. De Kweekvijver is echter nog lang niet leeg, nieuwe talenten komen er aan.

Daan van Berkel Nederlands Kampioen en dat is een titel die staat als een huis, wij denken zelfs dat het de eerste keer is dat zowel vader als zoon Nederlands kampioen zijn of zijn geweest, we zoeken het uit.


Tijdens het wegen was het nog reuze spannend voor Daan, Frans, zijn vader had
de gierende zenuwen hij had volgens eigen zeggen al wel 3 km gelopen om te zien wat de concurentie deed.

Onmisbaar is de hulp van de senioren achter de talenten, het begeleidingsteam was waarschijnlijk zenuwachtiger dan de vissertjes zelf, Frans van Berkel heeft meer kilometers gelopen dan hij normaal doet met joggen, bij Nico Bakkernes werden de vingers steeds korter en Jan van de Bovenkamp wreef vaker door zijn haar dan we normaal gewent zijn, Rik Hartgers draaide het hoofd regelmatig in tegengestelde richting, allemaal spanning.

De rots in de branding was duidelijk Hennie van der Bruggen deze oude rot maken ze niet snel gek, met vertrouwen en rustige stem leidde hij zijn pupil naar de overwinning.


Een oud senior Nederlands Kampioen Hennie van der Bruggen en zijn pupil voor vandaag Daan van Berkel, het winnende team zoals later zou blijken.

Hetzelfde weekend bleek het opnieuw feest binnen Pure Fishing, eigenaar verdeler van o.a  ABU en Berkley, het Berkley Roofvis (NKS) team „in the zone“ werd Nederlands Kampioen Snoekbaars vissen, en dat op de meest overtuigende manier!

Bij de A en B jeugd was het een mooi bont gezelschap van vissers die met het eremetaal aan de haal gingen. Voor alle volledigheid de totale top tien per categorie; Met recht een Kampioenen kweekvijver daar bij Pure Fishing!


De top 3 van de A category.



De top 3 van de B category.


Alle winnaars van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!


ANDEREN LAZEN OOK