image description

Carp Zwolle 2018, een groots internationaal trefpunt

Carp Zwolle 2018, een groots internationaal trefpunt  

Door Ron Smits

De karperbeurs in Zwolle is heel anders dan de andere hengelsportbeurzen in Nederland, met een heel ander soort bezoekers.

Heel veel buitenlandse bezoekers zijn dit weekend in de IJsselhallen in Zwolle voor de Carp Zwolle 2018. Veel Belgen, heel veel Duitsers, Engelsen en Polen hebben de beurs bezocht en laten heel veel geld achter op de beurs aan hengelsportartikelen. 


De kids leren hoe ze onderlijntjes moeten maken om de karper te verleiden.

Bezoekers met volgeladen kruiwagens pendelen tussen de beurs en het parkeerterrein op en neer om de gekochte hengelsport artikelen in hun auto’s te laden. Kruiwagen leeg, dan weer terug naar binnen om nog meer hengelsportmateriaal te kopen. Koopjesjagers vind je ook op andere hengelsportbeurzen, maar toch niet in deze orde van grootte.


Fox is drukbezocht.


Visreizen ook voor karpervissers, die graag naar het buitenland gaan.

Er wordt niet alleen heel veel gekocht en verkocht, maar ook worden er lezingen gegeven en veel informatie verstrekt over aas aanbieding, vissen in het buitenland en lokvoerboten. Karpervissen wordt ook steeds meer gedaan met behulp van rubberboten.

Ja zelfs vanuit de rubberboot, voorzien van speciaal vervaardigde complete tenten, zodat je droog blijft tijdens regenbuien en er zelfs in kunt slapen. Het vissen op karper is steeds meer een outdoor gebeuren. Deze beurs laat duidelijk zien dat het karper vissen leeft in Europa. 


Er is heel veel gekocht.


Een outdoorvisserij dat karpervissen. Heel anders dan het kabeljauwvissen van vroeger.


Kelvin Groenendijk wint een waarde cheque voor een visreis naar Frankrijk aangeboden door The Carp Specialist voor vier personen voor zijn online bestelling. 

Er zijn ook overeenkomsten met de andere beurzen in Nederland. Sportvisserij Nederland en ook sportvisserij Oost Nederland is aanwezig en laat de jeugd zien hoe ze onderlijntjes maken voor het vissen op karper. 


Sportvisserij Oost Nederland voor het verstrekken van vergunningen en allerlei leuke gadgets.


Hengelsport gigant Wout van Leeuwen ook voor de karpervissers aanwezig.

Twee Duitse sportvissers vertellen mij dat deze Carp Zwolle 2018 heel speciaal is. In Duitsland wordt tot op heden geen vergelijkbare beurs georganiseerd en daarom komen ze massaal naar Zwolle. Niet alleen voor de informatie, maar zeer zeker ook om te kopen. 

Er is heel veel materiaal voor het karper vissen aanwezig, zodat ze de diverse materialen kunnen bekijken, vastpakken, de kwaliteit vergelijken en ook prijstechnisch te vergelijken. 

De beide sportvissers vissen hoofdzakelijk op karper, maar willen ook weleens de spinhengel of de vliegenlat nemen. Hun PR staat op 21 en 40 pond en vinden het nog zeker voor verbetering vatbaar. Voor hen staat één ding vast en dat is dat ze volgend jaar weer van de partij zijn. Een puntje tot verbetering vinden ze de bewegwijzering van de toiletten, deze kan wat beter, maar voor de rest is alles top geregeld.


Gespot op de stand van Vipmedia.


Duitse hengelbouwer van naam, Sportex Germany

Lekker gezellig druk, een natje en een droogje zijn goed vertegenwoordigd. Ik heb mij goed vermaakt als niet-karpervisser. 

Verder heb ik een medewerker op een niet nader te noemen stand, tegen een potentiële klant horen zeggen dat hij tientallen prostaffers kent, die hun materiaal na een paar maanden op marktplaats te koop aanbieden en weer voor een andere groothandel gaan prostaffen. 

Wat een onzin. Prostaffers die dergelijke praktijken hanteren, zijn volgens mij snel uit gehopt. Bovendien ken ik veel prostaffers, die al jarenlang voor dezelfde groothandel hun materiaal uittesten en gebruiken.


Drilmachine drukbezocht


Genoeg te beleven en vooral te koop op deze beurs. Volgend jaar ga ik deze internationale beurs weer eens bezoeken.

ANDEREN LAZEN OOK