BVSV Snoekbaarsdag Lauwersmeer!

Op zaterdag 22 maart organiseert de BVSV een snoekbaarsdag op het Lauwersmeer.

Het Lauwersmeer
Voor snoekbaarsvissers die hier nog niet eerder hebben gevist biedt deze dag een unieke gelegenheid kennis te maken met dit water. Het Lauwersmeer staat al jaren bekend als goed snoekbaarswater. Wel een snoekbaarswater met een zekere historie.

Zo zijn er de afgelopen jaren nogal wat incidenten geweest m.b.t. stroperij door “hengel”-vissers en beroepsvissers die het niet zo nauw namen met de regels. Op dit moment zijn er twee beroepsvissers actief die in een situatie van z.g. “gemene weide visserij” beide op paling mogen vissen.




Buitengewoon stuitend is dat 1 van deze twee beroepsvissers nu al meerdere keren betrapt is op het illegaal meenemen van schubvis. Volgens insiders heeft de snoekbaarsstand in het Lauwersmeer in het verleden dan ook nogal wat klappen gehad. In het speciaal voor het Lauwersmeer opgerichte VBC wordt geprobeerd goede afspraken te maken met de beroepsvissers.

Onze doelstellingen
Enkele kritische kanttekeningen zijn er dus wel bij het Lauwersmeer en ook daar willen we met deze dag zeker ook aandacht willen geven. Het belangrijkste is echter een gezellige visdag waar een positieve uitstraling van de snoekbaarsvisserij vanuit gaat en waarbij we de unieke sportvis mogelijkheden van het Lauwersmeer op een positieve manier onder de aandacht willen brengen.

Zo houden we ruimte voor enkele “opstappers” en zal er ook iemand van de pers aanwezig zijn. Verder is het de bedoeling dat alle deelnemers hun vangsten gedurende de dag bijhouden op speciaal daarvoor uitgereikte formulieren. Aan het eind van de dag zullen deze gegevens overhandigd worden aan de HSF Friesland om zodoende beter inzicht te krijgen in de opbouw van het snoekbaarsbestand.



Plaats, tijd en locatie
Om 8:00 wordt er verzameld in de jachthaven van Oostmahorn www.jachthavenoostmahorn.nl waar de boten kunnen worden getrailerd.

Mocht de windspelbreker zijn dan zal zaterdag 29 maart de uitwijkdatum zijn. Mocht dit het geval zijn dan zal dit op de website van de BVSV www.snoekbaarsvissers.nl worden bekendgemaakt. Houd deze site dus goed in de gaten!

Aan het eind van de visdag is er de mogelijkheid met zijn allen nog na te praten in het Haven Café. Er kan ook overnacht worden, in het nabij gelegen Landal park www.esonstad.nl Op tijd reserveren hiervoor is echter wel gewenst.

Inschrijven
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rudmer Slagman. Tel: 0610952138 of via email:  info@snoekbaarsvissers.nl. Inschrijven is gratis en doe je door het inschrijfformulier op de website www.snoekbaarsvissers.nl in te vullen en te mailen. Voor degene die de grootste snoekbaars vangt zal er een leuke attentie worden uitgereikt.

We rekenen op jullie komst en positieve bijdrage en op een gezellige en geslaagde visdag!


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Roofvis Event Gouda 2024
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -