Brons voor Nederland op het EK wedstrijdvissen

BRONS VOOR  NEDERLAND OP EK WEDSTRIJDVISSEN

Waar het Nederlands voetbalelftal niet in de prijzen viel op het Europees Kampioenschap, scoorden de Nederlandse wedstrijdvissers een bronzen medaille op het EK Zoetwatervissen dat op 28 en 29 juni in Tsjechië plaats vond.

Deze knappe prestatie is een mooi vervolg op het goud dat enkele weken geleden bij zowel het WK Zeevissen als Zoetwatervissen voor Korpsen werd binnengehaald.

Het team vanSportvisserij Nederland/Ultimate met daarin Dieter Friederichs, Jack Valkenburg – die beiden begin juni ook al goud wonnen bij het WK Zoetwatervissen in Frankrijk – Eddy van de Hoogen, Arjan Klop, John Savelkoul, Jurgen Spierings en de coaches Jan van Schendel en Willem Raven moest alleen de verrassende kampioen Rusland en Polen voor zich dulden op het erepodium.

België en Engeland eindigden op plek vier en vijf. Individueel Europees Kampioen werd de Duitser Günther Horler.

Deze fantastische derde plaats en de andere successen laten zien dat Nederland de aansluiting met de Europese en wereldtop, zoals Engeland en Italië, weer heeft gevonden.

Aan de rivier de Morava bij Uherské Hradiste visten dertig teams om zowel de Europese als de individuele titel. Bepalend voor het succes van de Nederlanders was vooral het uiterst secuur vissen met vaste hengels van 13 meter, matchhengels, dunne lijnen en kleine haken. De vangsten bestonden uit grote en halfwas brasems, meervallen van enkele grammen tot anderhalve kilo en in één van de sectoren zelfs barbelen. Kortom: goede vangsten en veel spektakel.

Volgend jaar wordt het WK Zoetwatervissen in Nederland gehouden. Het wedstrijdtoneel is dan het Beukerskanaal bij Steenwijk.

 


ANDEREN LAZEN OOK