Bootvisdag Overijsselse Vecht

Persbericht SNB Regio Oost

Bootvisdag Overijsselse Vecht

Op zondag 13 november 2011 zal de SNB regio Oost een bootvisdag op de Overijsselse Vecht organiseren. De vecht kan gezien worden als middel groot water, met een gemiddelde waterdiepte van 3 meter. Grote en vooral sterke vissen zwemmen in water rond.

Naast snoek is ook snoekbaars en baars vertegenwoordigd en sinds enige jaren wordt er ook steeds meer roofblei en zelfs meerval gevangen. Het is dus mogelijk om de rovers op meerdere manieren te benaderen, trollen, verticalen, slepen met dood aas en natuurlijk ook werpend vanuit de boot. Meer informatie over het viswater en al en andere wetenswaardigheden over deze locatie kan gevonden worden op de site www.hengelsportzwolle.nl.

De bedoeling is om met ongeveer 10 boten het water op te gaan. De Regio Oost wil verzoeken om als botenbezitter je vaste vismaat eens een keer thuis te laten zodat ook iemand die geen boot bezit deze manier van vissen kan beleven. Daarbij komt wel dat de een deel van de kosten die normaal door de vaste vismaat gedekt worden nu door de opstapper betaald moeten worden, hiervoor dienen de extra kosten voor de opstapper.

Informatie bootvisdag regio Oost:

Datum: Zondag 13 november 2011
Adres: Parkeerplaats Van der Valk Hotel Zwolle - Kranenburgweg 10 - 8024 AC Zwolle
Aankomst: 8.00 uur, koffie aan het water
Vistijd: +/- 08.30 – 16.00 uur
Viswater: Overijsselse Vecht
Vissoort: Snoek/ Snoekbaars/ Baars/ Roofblei
Vergunning: Grote vergunning
Bijdrage SNB: € 4,50
Extra kosten opstapper: in overleg met booteigenaar (+/- 12,50 Euro)
Informatie en aanmelden: Erik Stokman 0546-822959/ 06-51249042