Binnen 5 uur volleerd zeebaarsvisser worden vanaf de kant!

Zicht op Zeebaars 96 :

Binnen 5 uur volleerd zeebaarsvisser worden vanaf de kant!

Geen enkel probleem geef je op voor onze alles onthullende workshop/cursus welke zullen worden gehouden in en rond het zeebaarrijke Europoort gebied.

Tijdens en vooral na mijn “zeebaars-lezingen”op de Visma viel me op dat véél vissers graag eens een dagje op zeebaars zouden willen vissen. Maar bij gebrek aan kennis over o.a. het te gebruiken materiaal, stekken, kunstaas etc wordt deze wens keer op keer weer vooruitgeschoven.


laatste week van april gaat de workshop van start.

Samen met mijn vismaat Peter Bosman (samen al ruim 50 jaar zeebaarservaring in dit gebied!) hebben we daarom besloten om het komende seizoen wekelijks een aantal workshops/cursussen te organiseren. Ons streven is om iedere zeebaarsvisser binnen een tijdsbestek van 5 uur alle belangrijke in- en outs van de zeebaarsvisserij bij te brengen.


“spoedcursus”zeebaarsvissen

Vriend zeebaars trekt ongeveer rond eind april/begin mei de Waterweg op. Daarom hebben we besloten om de laatste week van april te starten met onze eerste workshop/zeebaars cursus!

Wat houdt zo’n workshop/cursus precies in?

  • -Allereerst de samenkomst aan het water waarna we na het kennismaken eerst eens de praktijk van de zeebaarsvisserij doornemen. Denk dan aan de manier van vissen op stromend/stilstaand water. Op welke manier je je kunstaas aan moet   bieden om de beste kans te maken,etc,etc.
  • -Daarna uitleg over het te gebruiken kunstaas. Bijvoorbeeld,wanneer welk kunstaas en waarom!Het gewicht van de loodkopjes kan vangstbepalend zijn,en speelt hierbij dus een super belangrijke rol.
  • -uiteraard zal ook veel aandacht worden besteed aan de geweldige plugvisserij!
  • -Tijdens deze uitleg worden ter plaatse ook direct de manier van vissen e.d. in de praktijk getoond!
  • -Om alles lekker soepel te laten verlopen plakken we er direct na de theorie 3 uur praktijk aan vast  zodat je onder begeleiding aan de slag kan! De MOMENTEN dat je goed bij de les moet blijven want  juist dan leer je de fijne kneepjes van deze  moeilijke visserij.
  • -Gedurende de dag zorgen we voor wat broodjes en drinken en nemen we alles even rustig met de nieuwkomers door!


Onze opzet is dat je na zo’n heerlijke informatie dag zoveel kennis hebt opgedaan dat je zelf waar dan ook langs onze kust aan de slag kunt!! Het is de bedoeling dat alle deelnemers aan het eind van deze cursus een aantal “zeebaars-killers” krijgen om zelf aan de slag te gaan!


Voor meer inromatie neen contact op met joopvis@caiway.nl  

Wil je ook een “spoedcursus”zeebaarsvissen volgen neem dan even contact met me op. Stuur me voor verdere informatie over prijsopgave etc. even een mailtje naar joopvis@caiway.nl   

Gezien de interesse hebben we besloten om onze workshops niet te beperken tot het weekend,maar ook  woensdag,donderdag en vrijdag kun je (mits genoeg deelname/ minimaal 2 vissers)zo’n workshop bijwonen. Het is voor ons onmogelijk om voor iedere zeebaarsvisser een complete hengel combinatie te verzorgen.

Maar gezien de informatie die we tijdens beurzen hebben opgedaan zijn de meeste toekomstige zeebaarsvissers zelf in het bezit van een goede zeebaars-outfit! Indien echt nodig kan er het één en ander geregeld worden.

STEKEL ZE,
”THE BASS WHISPERER”.
Joop Folkers.







 





 





 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -