Belgisch Kampioenschap Roofvissen: de eerste wedstrijd zit erop !

Belgisch Kampioenschap Roofvissen: de eerste wedstrijd zit erop!

Zaterdagochtend 5 september stond de eerste wedstrijd van het O.B.K.R. 2009 op de agenda. Deze vond plaats op een privé-water van 72 hectare gelegen in een prachtig stuk natuur in Belgisch Limburg.

In totaal zijn er 62 maatse vissen gevangen waarvan 13 snoeken, 3 snoekbaarzen en 46 baarzen met een totaalgewicht van 63.960 gr.


Winnaars Remouchamps & Smeets.

Na controle van de 23 deelnemende boten en de briefing klonk om 9 uur het startsignaal. Vanaf het begin was het duidelijk welke koppels deze wedstrijd zouden gaan bepalen. Na 40 minuten was het Belgische kampioenenkoppel van 2008, Brosko en Soupart,  al zeker van een podiumplaats. Zij boden maarliefst 7 vissen ter weging aan, gevolgd door de koppels Remouchamps & Smeets, Braeken & Van Kerkom, Klaps & Goossens en Dillen & Engelen.

De strijd om een podiumplaats was begonnen. Na de middag werd er sporadisch her en der nog een visje gevangen. 15 Minuten voor het einde werd er nog veel vis gevangen aan de trailerhelling en werd de derde plaats van het koppel Braeken & Van Kerkom veiliggesteld.

Na het optellen van de gewichten door de controleurs was het eindklassement als volgt:

     
  1. Remouchamps & Smeets: 11.020 gr (team Cormoran)
  2.  
  3. Brosko & Soupart: 10.420 gr (team Illex)
  4.  
  5. Braeken & Van Kerkom: 8.940 gr (team De Kock)
  6.  
  7. Klaps & Goossens: 8.360 gr (teamnaam onbekend)
  8.  
  9. Dillen & Engelen: 5.460 gr (team De Kock)

Bij elke wedstrijd wordt een speciale prijs geschonken, door het Sportvissersmagazine Beet, aan het koppel dat de grootste vis van de dag vangt. Voor het begin van de wedstrijd wordt bepaald welke vissoort hiervoor in aanmerking komt. Deze keer werd gekozen voor Baars. Het winnend koppel was Dillen & Engelen (team De Kock) met een Baars van 49,6 cm.


Een geslaagde wedstrijd!

We konden terugblikken op een geslaagd evenement, mede dankzij de enorme inspanningen van ‘good old’ Eugene Vanhoute. Zonder  de belangeloze inzet van vrijwilligers is dit niet meer mogelijk, klasse!

Rest er nog een dankwoord aan onze trouwe sponsors ; Baron-Marine (Humminbird/Minnkota), Sportvissersmagazine Beet, Hengelsport De Kock, Cormoran, Oncle-jo.

De tweede wedstrijd staat aanstaande zaterdag 13 September op de agenda. Dan trekt de caravaan roofvissers richting Kessenich. Er wordt gevist op de aangrenzende Maasputten. Hier zijn in het verleden al enkele metersnoeken en -snoekbaarzen gevangen. De verwachtingen zijn dus weer hooggespannen.

Volgende week het verslag van de volgende wedstrijd hier op Total Fishing.

ANDEREN LAZEN OOK