Belgisch Kampioen Roofvissen – uitslagen 2de wedstrijd

Belgisch Kampioen Roofvissen – uitslagen 2de wedstrijd

De 2de wedstrijd  van het Belgisch kampioenschap zit er weer op en werd ditmaal gevist op een grindplas in Belgisch Limburg. Om 9 uur werd het startsignaal gegeven en de 23 deelnemende boten konden zich naar de stekken begeven.

Voor de meeste deelnemers was dit onbekend water, voor anderen hun thuiswater en na het startsignaal zag men een aantal duo’s de thuisvissers volgen en dat betekende dat de 3 controleboten een oogje in het zeil moesten houden om de afstand van 20 meter tussen de boten te laten respecteren.

 

De wedstrijd kwam heel traag op gang, her en der werd er een vis gevangen. Veel duo’s begonnen werpend de kanten af te vissen op snoek. Later zou echter blijken dat verticalen de beste methode was.

Tegen de middag stond het team Klaps/Goossens aan de leiding gevolgd door het team Brosko/Soupart. Na de middag begonnen andere teams zich te melden voor een podiumplaats en met nog 15 minuten te gaan wist het team Kindt/De Brue een snoek te pakken van 84 cm. Het team Mets/Bries ving nog 2 mooie snoekbaarzen en daarmee wisten beide koppels een podiumplaats te bemachtigen.

Er werden in totaal 62 maatse vissen ter weging aangebracht. Na controle van de vangsten was het podium als volgt:

     
  1. Klaps/Goossens met11.180 gr
  2.  
  3. Kindt/De Brue met 7.860 gr
  4.  
  5. Mets/Bries met 7.820 gr
  6.  
  7. Brosco/Soupart met 7.260 gr
  8.  
  9. Nise/Rottier met 5.720 gr


Winnaars van de tweede wedstrijd gehuldigd.

Snoek werd de vis van de dag voor de Beetprijs en de grootste werd gevangen door het duo Nies/Rottier met een lengte van 85 cm.


De Beetprijswinnaars

Voorlopig eindklassement na 2 wedstrijden (eerste 5):

     
  1. Klapps/Goossens - 5 punten
  2.  
  3. Brosco/Soupart - 6 Punten
  4.  
  5. Braeken/Van Kerkom - 12 punten
  6.  
  7. Depouille/Martinovic - 13 punten
  8.  
  9. Mets/Bries - 14 punten

 

ANDEREN LAZEN OOK