Beleef de zeebaarsdag van je leven

Beleef de zeebaarsdag van je leven

Door Joop Folkers
 
Vanaf eind mei ga ik weer van start met het zeebaarsgidsen met mijn boot. Volgens de vissers die je voor gingen, een regelrechte sensatie met een vanggarantie van 99,9%!
 
Ik vis met mijn trouwe Orka 500 rond het Europoort gebied, de topstek voor alles wat zeebaars heet. De uitgestrekte blokkendam rond de Maasvlakte 2 biedt tijdens rustig weer unieke mogelijkheden om zware zeebaarzen aan de schubben te komen.
 

Zeebaarsvissen op een topstek.
 
Omdat je met mijn boot binnen de pieren/havenhoofden vist heb je nauwelijks te maken met golfslag dus hier ligt je kans als je snel last hebt van zeeziekte.
 

Ook met de vliegenhengel.
 
Ander voordeel is dat je binnen een zeer kort tijd op je stek bent waardoor je veel meer visuren kunt maken, dan wanneer je naar een vergelegen wrak moet varen.
 

In de buurt van dammen en pieren: weinig golfslag en kans op mooie vis.
 
Gedurende mijn ruim 30 jaar ervaring ken ik het gebied als de bekende broekzak en is het tot dusverre nog nooit voorgekomen dat we tijdens een sessie geen vis hebben weten te vangen! 
 

M'n trouwe Orka 500.
 
Omdat zo’n dag een feestje moet zijn neem ik bewust maar één persoon mee. Ik leer je op zo’n dag alle 'ins en outs' over deze boeiende unieke visserij. Uiteraard besteed ik ook ruimschoots aandacht aan de spectaculaire plugvisserij! 
 
Kortom, een visdag waar je nog lang over na zal praten. Al het materiaal is aan boord: zowel hengels als kunstaas zijn uiteraard vrij te gebruiken!! Je kunt me voor meer info bellen op 0031(0)62001 6129 of een mailtje sturen naar joopvis@caiway.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -