Bedrijfsbezoek bij Elberse International…

Bedrijfsbezoek bij Elberse International

door Jelle Westerhuis

Peter Elberse is alweer acht jaar actief met zijn vliegvisgroothandel Elberse International. Tijd voor Total Fishing om eens bij Peter op bezoek te gaan en te kijken waar hij nu allemaal mee bezig is…

Bij binnenkomst treffen we overal stellingen, rekken, producten en aanverwante zaken aan. Het oogt als een chaos… Peter is net op de beurs in Putte geweest en moet dus nog een en ander opruimen. “Zo’n beurs is hartstikke leuk, maar brengt altijd een hoop rotzooi met zich mee”, aldus Peter. Een verse bak koffie wordt gezet en Peter vertelt over hoe hij in deze handel gerold is.
 
Al op zeer jonge leeftijd kwam hij in aanraking met hengelsport. “Je weet wel hoe dat gaat. Met je ouders op vakantie, viswater in de buurt etc.” Peter ging met 80/100 als vliegenlijn aan de slag… Deze had hij in de maag gesplitst gekregen door een lokale winkelier die kennelijk nog niet bekend was met het fenomeen vliegvissen…

Taimen in Mongolie 
Pure passie…

Willen de meeste jonge jongens op die leeftijd nog straaljagerpiloot of brandweerman worden, Peter wist op z’n tiende al dat hij in de hengelsport wilde werken en zo gebeurde.

Hij begon zijn loopbaan als vertegenwoordiger bij Dam, verhuisde toen naar Shimano en sloeg toen definitief het vliegvispad in. Eerst enkele jaren bij Richard’s, toen naar Ari ’t Hart International en nu alweer 8 jaar in zijn eigen bedrijf Elberse International.

Ondanks een slechte start, vissen met 80/100 mag je dat gerust noemen, is Peter een enorm enthousiast vliegvisser gebleven en heeft menig plekje op de wereld aangedaan. Ondermeer in Chili, Rusland, Mongolië, New Zeeland, Australië, Venezuela, Brazilië heeft hij staan zwiepen met de vliegenlat. Ook Nederlandse vliegvisserij wordt zeer gewaardeerd door Peter, blijkende uit veelvuldige deelname aan het NK. 2008 Werd voor hem het topjaar die hij zou mogen afsluiten met de titel Nederlands kampioen. Nu dus op naar het WK in 2009 in Schotland…

Elberse International distribueert haar producten door heel Europa en her en der ook verder buiten het Europese continent. Dutch Reels is ondermeer een geliefd product dat in diverse delen van de wereld verkocht wordt.

Verder verdeelt Peter de hengels van Winston en de hengels en vliegenreels van TFO (Temple Fork Outfitters). Merken die de laatste tijd sterk in opkomst zijn binnen Europa.

Winston Boron Vliegenhengels

Winston Hengels vissen uitstekend en zijn een plaatje voor het oog.

TFO 310
Naast TFO hengels is er ook een ruim assortiment robuuste reels.

Het gevestigde merk Umpqua Metz is tevens een standaard in het assortiment. Relatief nieuw in het programma zijn de bindmaterialen van Flies&More waaronder nu het wereldbekende Partridge valt (met name bekend van de haken). Elberse heeft hiervoor de exclusieve distributie voor de Benelux.

C&F DesignAndere merken die Peter voert zijn: Ross Reels, Royal Wulff (bekend van de Triangle Taper), C&F Design, Classic Accessories belly-boaten en meer.

Tot slot een onderschat merk. Geoff Anderson. Een kledinglijn specifiek voor outdoor- en vliegvisactiviteiten. Ook uitstekend voor roofvisser moeten we zeggen. Naast de range aan shirts en broeken biedt dit merk een praktisch programma aan jassen die tegen een stoot kunnen, winddicht zijn en lange tijd de regen buiten houden. Het is de moeite waard om er eens naar te kijken!

Voor meer informatie over dealers en producten: www.elbi.nl.

ANDEREN LAZEN OOK