Als het Vissen in je Bloed zit

Als het Vissen in je Bloed zit

Hengelsportboeken zijn er in vele soorten en maten.Leuke boeken, aardige boeken, mooie boeken. Je leest ze en daarna gaan ze meestal op de plank om misschien later nog eens opengeslagen te worden.Dit boek is anders. We vertellen u graag waarom

Allereerst gaat dit boek over hele grote, bijzondere sportvissen van vlak bij huis tot in de gekste uithoeken van de wereld. Vissen waar de schrijver soms jarenlang onderzoek naar deed om ze op te sporen en ze uiteindelijk na veel inspanning ook wist te vangen. U vindt alle nodige inside-informatie in dit boek om in de voetsporen van de schrijver te kunnen treden en ook succesvol echte kanjers van vissen te kunnen vangen.

Vervolgens staat dit boek helemaal bol van de spanning en het avontuur. Op de zoektochten en reizen van de schrijver naar de giganten maakt hij van alles mee en is de spanning soms te snijden.

De schrijfstijl is feitelijk, waardoor je continu het gevoel hebt dat je naast de schrijver in de boot zit en irriterende insecten van je af moet houden. En staat mee te drillen met een onmogelijk kromme hengel in de hand.

Wat het boek echter bovenal uniek maakt, is dat het geschreven is door een man die al vanaf zijn prille jeugd volledig verslingerd is aan de natuur en het vissen.

Als jongen zat de schrijver al elke minuut met z’n hengel aan het water en die bezieling is nooit meer weggegaan. Sterker nog, die is gegroeid. Juist die geweldige drive heeft van de schrijver een sportvisser “pur-sang” gemaakt, met een onmetelijke ervaring.Iemand bij wie het vissen daadwerkelijk “in het bloed zit”.
En dat voel je bij het lezen, teruglezen, bladeren, foto’s kijken en weer terugkijken in dit boek.

 In “Als het Vissen in je Bloed zit” worden de avonturen beschreven die de schrijver en de twee gastschrijvers Jan Brune en John Hoogervorst de afgelopen tien jaar hebben beleefd.De Europese meerval en de alligator gar werden nogmaals met veel plezier belaagd, de exemplaren die werden gevangen zijn van een zeer spraakmakend formaat.

Daarnaast heeft de schrijver ook veel tijd en moeite gestoken in het vinden en soms vangen van voor hem nieuwe soorten. De lau-lau, een meerval uit het stroomgebied van de Amazone en de beluga uit de Kaspische Zee zijn daar voorbeelden van.Jan Brune beschrijft een bijzonder avontuurlijke trip naar het verre Nieuw-Zeeland.

De laatste hoofdstukken van het boek gaan over het vissen in ons grootste viswater, de oceaan. Geelvintonijn, vleet en diverse rog- en haaiensoorten worden op verschillende plekken op aarde met zwaar materiaal bevist.
De climax in dit boek is te lezen in de laatste twee hoofdstukken. De schrijver neemt u mee naar Zuid-Afrika, op zoek naar wellicht de grootste sportvis op aarde!

De schrijver over wie we het hebben? Dat heeft u intussen gezien. Het is Jacques Schouten (51), inspecteur in de Rotterdamse haven, maar vooral Beroepsavonturier. Jacques, of “Sjaak” voor vrienden en vismaten, is een man van weinig woorden. Maar voor dit boek maakt hij graag een uitzondering.Wij wensen u veel genot bij het drillen van dit boek, dat vooral heel vaak niet in uw boekenkast zal rusten, maar een vaste plaats op uw tafel of nachtkastje zal krijgen!

Alle boeken zijn handmatig genummerd en getekend door de schrijver.
Voor echte liefhebbers en verzamelaars wordt een exclusieve luxe editie gedrukt. Hiervan verschijnen slechts 15 op “hello silk creme” papier gedrukte exemplaren. Deze speciale editie zal in een leren band verschijnen waarin een unieke foto zal worden meegebonden.

Het boek “Als het Vissen in je Bloed zit” is te bestellen op: www.alshetvisseninjebloedzit.nl

Alle boeken zijn handmatig genummerd en getekend door de schrijver.Prijs 49.95


ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -