image description

Zicht op zeebaars: zeebaars was tijdens warmere dagen meteen actiever.

Eindelijk konden we weer de genieten van een aantal korte zomerse dagen. Ook vriend zeebaars was tijdens warmere dagen meteen actiever. Vooral tijdens het krieken van de dag zagen we regelmatig jagende zeebaars aan de oppervlakte.
 
>
 
 
Het ging veelal om kleinere scholenbaarzen maar de aanbeten waren super! Ook kregen we de afgelopen dagen meer snoeiharde aanbeten op de Subwalk. Voor  mij nog steeds de meest spectaculaire manier om vriend zeebaars te belagen. De Subwalk wordt gevist op de " walk-the-dog" manier. Hij is suspending waardoor hij net onder de oppervlakte wordt "binnen getimmerd"! De aanval volgt meestal op dat ene moment dat de plug net ff een seconde stil in het water hangt.
 

Ook de bootvissefij leverde regelmatig mooi vissen op.

 
Vaak wordt zo'n aanbeet direct gevolgd door een snelle onnavolgbare run. Kortom een spektakel! Maar goed ook op vele stekken langs onze kust wordt leuk baars gevangen. Ook vanaf de stranden zoals bij de Zandmotor vangen we met regelmaat leuke vissen. Je moet er wel behoorlijk wat uren voor maken maar zo'n keiharde aanbeet net achter een  brandingsgolf doet je lange strandwandeling met zo'n zwetend waadpak snel vergeten.
 

Ook de Zandmotor leverde de eerste zeebaarzen
 
Vis vanaf het strand met relatief lichte jigkopjes van zo'n 7 tot 12 gram. Biedt deze aan in de soms snel stromende muien tussen de zandbanken. Kortom er is momenteel best wat te beleven op zeebaarsgebied! Wil ook jij je eens meten met de brute kracht van een zeebaars maar heb je geen idee waar je moet beginnen niet het juiste materiaal kijk dan even lp mijn site zeebaarsworkshop.nl Wij zorgen er voordat je binnen een tijdsbestek van 4 uur alle ins en outs van deze machtige visserij onder de knie krijgt. Indien nodig zorg ik geheel gratis voor het benodigde  materiaal.
 

Overal langs de kust wordt redelijk zeebaars gevangen.


Maandag een zeebaarsworkshop 1 op 1  vervist met Joey. Hij ving zijn eerste zeebaarzen ooit dus...weer een visser erbij met het zeebaarsvirus.
 
Nogmaals,kijk voor  meer info even op mijn site zeebaarsworkshops.nl  je kunt eenvoudig  boeken via je mobiel. Ik heb op de volgende dagen nog enkele plaatsen vrij: 10-17-24-31 augustus/ 7-14-21 en 28 septemberJe kunt mijn zeebaarsavonturen ook volgen op FaceBook. Misschien tot ziens op één van onze leerzame workshops. 
 
Stekel ze
The Base Whisperer. 
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK