Actuele vangstberichten van 20 tot en met 26 maart 2007

Actuele vangstberichten van 20 tot en met maandag 26 maart
De wind zit alweer een tijdje in de oosthoek. Voor een flink deel van het legioen sportvissers nog altijd een reden om de kans op vis laag in te schatten. Gelukkig waren de temperaturen sinds afgelopen zondag weer goed en was het genieten langs het water. De wind blijft nog even de ‘oost’ houden, de temperatuur blijft goed en dankzij de zomertijd kunnen we na het avondeten nog even een hengeltje uitwerpen. Komend weekend gaat de roofvis 2 maanden ‘op slot’ tot de laatste zaterdag van mei, maar er blijft genoeg moois over om op te vissen!

  
Wolken maken plaats voor mooier weer, zoals op deze plaat van Jack Kroos

Zout door Arthur van Tienen

Om met de bootvisserij maar te beginnen. Afgelopen week door de harde noorden tot noordoosten winden weinig te beleven geweest op de Noordzee op afgelopen zondag na toen de 2e selectie N.K Boot werd vervist , maar daarover later meer, eerst de andere wateren.
Oosterschelde matig met wat bot die langzamerhand loskomt, een enkele schar en nog wat kleine wijting en steenbolk, de eerst tongen zijn ook al gevangen, zowel op de Ooster als Westerschelde.
De Grevelingen zijn het huiskamertje van grove wijting die buitengaats haast niet te vangen is, afgelopen week ook weer mooie exemplaren gevangen op onze “binnenzee”
Minder tarbotten afgelopen week dan de week ervoor. De staandwand vissers vangen ook al mooie tarbotten dicht aan de kust, afgelopen week zelfs een van 12 kilo!!
Afgelopen zondag werd nabij het Meerkerk gebied voor de kust bij Vrouwenpolder en Domburg de 2e selectie N.K Boot vervist vanuit 6 kleine boten. Het was een hobbelige bedoening vooral de eerste 2 periodes stonden de meeste bootjes flink te bonken op golven van 1 1/2 tot 2 meter, het kon maar net aan en menigeen die er niet tegen kon was knap katterig.
De vangst vielen tegen, door de doorstaande noordoosten winden van de afgelopen week waren de vangsten flink teruggelopen en het was werkelijk schrapen om een maatse vis te vangen. Toch wist Arjan Rijnberg er 22 maatse vissen uit te halen en werd winnaar van deze 2e selectie Boot.
Leuke sfeer, sportiviteit en kameraadschap kenmerkte deze 2e selectie Boot en dat dit soort evenementen nog maar vaak mag worden herhaald, petje af voor de organisatie en het volharden in de doelstelling om op de Noordzee te vissen ook al zijn de omstandigheden soms iets minder aantrekkelijk.
Op 15 april volgt het N.K Boot.
 
Kantvisserij
 
Eerder genoemde Arjan Rijnberg wist tevens een week geleden de 2 kamp van de Zeenaald overtuigend te winnen, na een wat minder jaar is Arjan toch weer op de goede weg.
Aan het Noordwijkse strand en aan het Katwijkse strand vonden dit weekend 2 wedstrijden plaats. Op Noordwijk werd veel vis gevangen, de winnaar had 5 meter vis en alles wat er werd gevangen was gul. Zo ook op katwijk maar de aanwezige diep mui kon pas op het laatst bereikt worden en daarna konden de verre werpers wat gulletjes vangen, de anderen moesten op botjes die in het ondiepe voorwater zwermden vissen.
Pier van Hoek van Holland gul en dikke wijting, niet bijzonder veel maar toch leuk om af en toe wat te vangen.Calandkanaal wijting en gulletjes, Beerkanaal, Amazonehaven veel vis, wel klein spul, Papegaaienbek en Stenen Glooiing matig, in de avond de beste kansen.
Zeeuwse stranden tussen Westkapelle en Vlissingen matig, mede door de slechte winden en naar halve maanstand toe vissend beduidend minder vangsten dan verleden weken.
Paling begint ook wat los te komen, al verscheidene exemplaren gevangen in de Waterweg.
Vrijdag weer eens proberen op het M.S Sirius om wat schar te vangen, groet Arthur.


Jan Schoonen met een hele mooie bot op de 2e selectie Boot van afgelopen weekend aan boord van het M.S Pirate

Witvis door Willem Stolk

“Het komt goed! Het voorjaar is een feit en de zon werkt lekker mee. Het was niet slecht qua vangsten de afgelopen dagen. Op diverse wateren is er leuk gevangen.

Kanalen
De kanalen rondom Oss zijn nog steeds redelijk tot goed. Hoewel het niet meer zo goed is als vorige week, toen werden er heel veel voorns gevangen, was het de afgelopen dagen toch nog acceptabel. Met de stok, voorzien van een pennetje van maximaal een gram, ving men toch leuk vis. Ook dit keer melde Ton Ruys ons vangsten van ruim 40 voorns de man.

Stromende Maas
De Maas bij Demen: koppelwedstrijd van het Sluiske. De winnaar ving ruim 18 kg vis. De Maas stroomde fors – er werden ankerkorven ingezet tot 130 gram! De visserij was niet overal goed en er dreef veel vuil. Als haakaas bleek de caster favoriet – piertjes bleken niet aantrekkelijk genoeg.  

Plassen
Zowel in Megen, Lith en de Kraayenbergse plassen waren de voorns los! Vooral in Megen was het jaren gelden dat er zo goed voorn is gevangen. De voorns werden op om en nabij de 8 meter diepte gevangen. Dikke maden op de haak en natuurlijk casters bleken goed te werken.
Al met al dus een goed begin van het voorjaar…”


Forse voorns, wat een prachtige vis toch

Roofvis door Piet Driessen

“De vorst is weer uit de lucht en de temperatuur een stuk hoger. Dat betekende dat er veel vissers onderweg waren de laatste week om proberen te genieten van de vroege lente, en natuurlijk ook wat rovers te gaan vangen. Snoekbaars al heel ondiep op vele plaatsen, en dan vooral de grote vissen natuurlijk. Ze hebben deze week nog tot en met zaterdag om het kunstaas te ontwijken en dan kunnen ze zich instellen op het afpaaien, en als het weer dan redelijk blijft en de waterstand niet te veel veranderd zullen zal er best veel nageslacht komen, daar de snoekbaarsstand nog helemaal niet zo slecht is in Nederland. Er werd redelijk snoekbaars gevangen al was het vaak op een klein stukje water waar ze aanwezig waren. Veel kilometers afleggen is nu het domste om te doen omdat ze gewoon te vangen zijn op een stuk van 50 meter, dus een kwestie van goed afvissen en locale kennis is dat weer een groot voordeel natuurlijk. Ratelaars zijn zeer succesvol nu, en ook vooral kleine shads. Wit, rood en geel scoorde heel goed afgelopen week op de snoekbaars. Baars ook redelijk te vangen, en ook hier weer vele grote vissen daarbij. Jachthavens bleven goed en ook diverse diepteverschillen  van 1 naar 3 meter scoorde redelijk wat baarzen, deze liggen vaak in een hinderlaag met enkele grote vissen om het jongbroed van afgelopen jaar op te wachten, en daarom scoorde klein kunstaas ook hier weer duidelijk het beste. Ga de laatste dagen niet te diep vissen en werk wat meer in de oevers, en er zal dan best nog gevangen worden, en volgende week gaan we gewoon ons materiaal weer goed in orde maken. Succes de laatste dagen op de rovers. Ga er echt nog op uit de laatste week is zeker de moeite.”


Deze week kan het nog…


“Beste Total Fishing, zaterdag 24 maart heb ik deze 14 prachtige brasems in de Schipbeek gevangen, waarvan onderstaande de grootste was…


...ik hoop dat deze 2 foto’s worden geplaats bij de vangstberichten. M.v.g Rik Penterman.”


“Hallo redactie van website TF, vorige week een fotootje van mijn eerste roofblei van 2007. Misschien vanwege de plotselinge kou, maar deze week gaven de zilveren pijlen geen sjoege. Geen nood, er blijven voldoende ander uitdagingen over. Bijgesloten twee prentjes van heel aardige vangsten, een brasem met ‘acne’ (paaipukkels)...


...en een snoekbaars met staar! Groeten, Willem.”


Een leuke visdag in het zuiden met 2 boten. Kapiteins waren Piet en Han . Opstappers Bard en Bernd…

 
Met het zonnetje in het gelaat pakte Han deze mooie vis. Verderop in deze rubriek nog wat vissen van deze trip.


“Woensdag 21 maart werd een enerverend dagje. Na het bewonderen van de kleurrijke regenboog begon het zodanig te donderen en te bliksemen, dat we snel de oever opzochten!...


Na een lading hagel over ons heen te hebben gekregen sloegen we weer aan het vissen…


...z
odoende nog even een foto kunnen maken van een “snoekbaars on ice”, die na de foto weer vrolijk wegzwom. groet Wilfred”

 
Piet maakte deze foto van een slepende Theo…


...die even later een heuse kopvoorn haakte!”


Fraai lichtspel in beeld door Bram Bokkers


“Vrijdag 23 maart j.l. waren de sportvissers van de PSV “: Renkum”  te gast op het motorschip “Dolfijn” van het nieuwe hengelsportbedrijf “Van As Sportvisserij “uit Tholen. Met een behoorlijke bries uit het noord - noordoosten werd de Oosterschelde opgevaren en koers gezet naar een visstek die bekent staat als de “Fransetrap”.  Het weer was behoorlijkl boesterig en guur. De vis liet zich daar niet vangen. Na ongeveer een uur werd besloten naar de hogekant van de Oosterschelde te gaan om daar wat meer uit de wind, tegen een plaat aan te gaan liggen. Tijdens het afgaande water zouden wij daar wat botten te kunnen vangen. En inderdaad, er werd hier een enkele bot gevangen. Rond het middaguur was het stiltij. Die tijd werd benut om te eten en om naar Streijenham te varen… 

...omstreeks 13.00 uur begon de stroming er weer in te komen en snel daarna diende de eerste scharren zich daar aan. Reden voor ons om niet verder te gaan zoeken. Tijdens het opkomende water werden er onregelmatig nog enkele scharren, botten en zelf een tong gevangen.


...van de vangsten hadden we meer verwacht, maar ik denk dat het koude weer vanuit het noorden de grote spelbreker is geweest. vr gr  Han Jongboer.”


Prachtige plaat van een opvliegende krakeend door Rob Kraaijeveld


Ook Joop Folkers koos voor het zoete water…


...en pakte deze dappere dodo aan een Attractor shad.


“Vandaag had Sando z’n seizoensafsluiting. Eigenlijk hadden we graag een grote snoekbaars, maar omdat de omstandigheden er niet optimaal voor waren hebben we besloten om gewoon lekker vanalles te gaan vangen. En dat lukte prima…


...met kleine plugjes vingen we een aantal dikke veertiger-baarzen. Tussen 1 en 4 mtr diepte zaten ze dicht onder de oever. Han voer achter ons aan en pakte 1 snoekbaars en drie dikke baarzen. De rest lezen jullie wel in ‘Rivier in Vizier’, Groet Yvo.”


Rob Kraaijeveld en Bram Bokkers kozen het ruime sop en gingen achter de dikke baarzen aan…


...en dat leverde een paar mooie vissen op voor de gevoelige plaat.


Bram stuurde tevens dit fraai stukje Zeezicht toe


“Beste T.F, afgelopen zaterdag met mijn vismaat Willem ff weer een aantal gullen eruit wezen trekken. De zeebaars begint  ook weer aktief te worden, maar deze zetten wij altijd weer terug om nog ff te laten groeien…


...we hebben gevist in de Waterweg. Op deze stek moet je ver werpen om iets leuks te vangen . Gr Willem en Peet.”


” Afgelopen zondag was het heerlijk weer om te gaan vissen, het was dan ook niet vreemd dat Arjan en ik op het water te vinden waren. ‘s Winters zijn we vaak de enigen op het water (op een enkele visser na), nu lijkt het al weer iets drukker te worden. We zagen de eerste zeilbootjes en de eerste politiecontrole hier in het noorden, gelukkig lieten ze ons met rust. De vangsten? Tja, daar kan ik kort over zijn, niets noppes nada. Samen hebben we 3 of 4 aanbeten gehad tijdens het verticalen, die resulteerden in lossers. Op de foto zie je in de verte Arjan op het wijd. Alleen met de elementen, wat een weelde! Groeten Edwin.”


“Zondag 25 maart was een zonnige dag, maar de wind was erg fris. Ook de vangsten vielen bar tegen, maar deze mooi ‘volschub’ maakte het weer goed. Gevangen met een nieuw e truc, die we zagen op en open dag. Hebben we de vis toch mooi beetgenomen. gr liesbeth en wilco”.


“Beste Total Fishing, we zijn voor het eerst in het nieuwe jaar weer een keer gaan karperen. We vingen er drie waarvan dit mijn eerste van het nieuwe seizoen was. mvg Dimar.”


“Hallo Total Fishing, vrijdag ff wezen vissen met als resultaat deze karper van 18 pond en
80 cm lengte, groeten Danny Reget.”

 
“Mooi gedaan Stijn, 8 kg!...


...en een 13.5 kg spiegel voor onze Nicky, zeer goed gedaan! Groeten uit Belgie.”


Pasfoto van een torenvalk door Rob Kraaijeveld


“Zondag 25 maart, Peter met een mooie snoek van 95 cm als bijvangst, maar de snoekbaars liet zich niet zien vandaag, groet Jack Kroos.”


“Hallo TF, even snoekbaarzen met mijn vader…weinig sb maar wel deze topper  van 111 cm en bijna niet te tillen, groeten uit Zoutkamp, Rene.”


Vanuit Zoutkamp naar Thailand, waar hengelsportcorrespondent Jean Francois Helial een record meldt van de Great Snakehead. Het gewicht van deze loeisterke vis is 5,22 kg. Het vorige record lstond op 4,46 kg. De vissen moeten uit zeer obstakelrijk water gelokt worden en zijn meestal gewoon niet te houden tussen boomwortels en bamboe. Zie verder www.anglingthailand.com.

 
Bernd met een van de grote snoekbaarzen uit het Limburgse land. Ook deze dikkerd ging weer overboord en heeft inmiddels hele andere zaken aan zijn hoofd…


“Vandaag (zaterdag) met Hein een paar shadjes natgemaakt. Ik ving een mooie dikke snoek van 74 cm. en Hein een dikke beekforel van 64 cm. Dit is al de derde  60-plusser in een paar jaar tijd die we hier in de Achterhoek vangen…


...deze zware vis gaf pittig tegengas aan Hein zijn baitcaster, maar kon uiteindelijk toch even op de foto. In theorie is het mogelijk een zeeforel, maar een beekforel ligt meer voor de hand, groet Eddy te Mebel.”


“Beste redactie, hierbij nog een laatste snoek inzending die ik onlangs wist buit te maken met onze dag voor de gesloten tijd op groot water. Een super mooi getekende ‘plassensnoek’ die na heel wat loze visuren de dag helemaal goed maakte. Vis is gevangen op een hybride jerkbait. Groet Jan-Willem.”


Nog even ingezoomd op deze schitterende zoetwatertijger…


“Hartverwarmend en zéér welkom op de gure dag met hagel en onweer waren twee forse roofbleien, die een ram gaven op de rammelaar waar ik mee viste! Ze zijn weer actief dus. Groeten van Wilfred van Nunen.”


De Limburgse dag waarover al sprake was in deze Vangstberichten werd fraai bekroond door Bard, die met een heuse negentiger snoekbaars aan de haal ging. Lees het verslag hierover een dezer dagen op http://www.baarsvissen.nl

Deze week nominaties voor de snoek van Jan-Willem. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op
info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

Heel veel succes en kijkplezier!

   

 Reglement en voorwaarden!!

(Voor het laatst aangepast op 31 oktober 2006)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt ruim voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -