Actuele vangstberichten tot dinsdag 28 april 2009

.... Tot dinsdag 28 april 2009

Afgelopen 7 dagen was de week van het grote genieten. Prachtig weer en een natuur die zich presenteert in haar allermooiste kleuren. Trekvogels die hun plaats weer innemen om een nest met jongen groot te brengen, zomervis die langzaam maar zeker weer arriveert, kortom volop voorjaarsleven.


Zo gauw er weer jonge vogels in de nesten liggen breken voor deze gauwdief weer gouden tijden aan…


De opruimer onder de vliegen is ook weer volop actief

Zout door Arthur van Tienen

Het gaat lopen op en aan zee en de zomervis is gearriveerd!

Zeebaars, haring, makreel en geep zijn al gevangen afgelopen week en dat is vooral voor de geep aan de vroege kant, natuurlijk zijn de eerste gepen gevangen aan de kust van Zeeland, de haring komt met grote aantalen de Grevelingen op en je kan je daar helemaal klem vangen, neem echter niet meer mee dan nodig.

De eerste zeebaarzen zijn ook al gevangen op de pier van Hoek van Holland en de eerste makrelen werden vanuit de bootjes gevangen niet ver uit de kust, goede vooruitzichten dus.
 
Vlissingen tot aan Westkapelle matigjes, ook hier zal de zeebaars en de geep een grote rol gaan spelen de zomermaanden, Banjaard matig met in de avond nog wat gulletjes en magere wijtingen, zelfde geldt voor de Schouwse kust.

Europoortgebied goed, nog gul en schar in de Waterweg, maatje Gilles Traas ving afgelopen vrijdagavond op de Maasvlakte nog dik 20 scharren evenzoveel botten, Beerkanaal nog wat gul en wijting, al wat voorzichtige palingvangsten, ook in het Calandkanaal. Dintelhaven word weer het domein van de bot en wat later de zeebaarsjes.


Afgelopen zondag 26-04-09 wezen vissen op de Grevelingen met de kayak op de haring samen met m’n dochter.Gr Ad Capello Roosendaal

Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn blijven interessant al zijn de scharren bijna weg, met Sjaak Nuijt en woensdagavond en middag hier staan vissen en vingen de man dik 25 vissen, een  tarbot, veel bot en in het donker magere wijtingen. Op zaterdag 9 mei wordt op deze stranden de bekende Beet Westland trofee weer gehouden, voor meer info zie de website van bootvisvereniging Ter Heijde.
 
Bootvisserij
 
Wrakvisserij prima, geankerde visserij ook prima, aantrekkende vangsten in de zuidhoek waar het een week geleden nog wat matjes was, schar, bot, wijting en al wat tong.Grevelingen in het teken van de haringvisserij en s‘ avonds wijtingen, Oosterschelde prima, leuke visserij op veel soorten vis. Volgende week geen vangstbericht van mij, ga een weekje naar Madeira.
 
Groet en tot over 1 ½ week, Arthur


Mooie botten op strand S ‘Gravenzande en af en toe een mooi tarbotje

Witvis door Willem Stolk

Wederom hebben we een aardig weekend achter de rug. De vangsten waren in vergelijk met vorige week wel minder, maar er zijn ook uitschieters…

Waal
Op de Waal ving Rene Hol samen met zijn vismaat ruim 100 brasems. Als je bedenkt dat een gemiddelde brasem uit de Waal > kilo weegt, dan weet je genoeg. De heren visten met de feeder tegen de stroomnaad aan. Vijf kilo voer werd er gebruikt om de vis aan de gang te houden.

Maas
Wederom een verhaal met twee kanten… Ton en zijn vismaten viste op de getijde Maas en hebben goed gevangen, terwijl Patrick Princen een wedstrijd viste op de Maas Boven de stuw. Winnaar werd Peter van Koolwijk met 5 kg. Een groot verschil, wat eigenlijk al weken zo is. Waarschijnlijk aast de vis anders i.v.m. het getijde. Of zitten ze i.v.m. de ‘paai’ op ondiepere gedeelten. Wie zal het zeggen…

IJssel
Op de IJssel is het relatief goed. Diverse berichten bereikten ons waarin men redelijke vangsten melden. Veelal kolblei en voorn, die in het midden werden gevangen.

Barbeel
Op de IJssel en Waal worden ze alweer gevangen. Zeer wisselende resultaten, maar dat kan ook haast niet anders. Op sommige stekken vangt men al weken goed.

Carpfisheries
Op 4 mei gaat bij het ‘t Mum in Appeltern wederom een Carpfisherie open. Goed nieuws… Bij de bestaande Carpfisheries gaat het net zoals vorige week goed. Er word gewoon veel gevangen. Men moet wel steeds meer ‘tricks’ bedenken om de vis aan het azen te houden. Gewoon een boel voer erin gooien werkt niet. Zeer zorgvuldig voer/aas brengen is een vereiste en ook relatief licht vissen.


Al met al wederom een goed witvis weekend…


Denemarken report – week 17 - door Jesper Havshoi

Het was een taaie week. Ik ben er zelf vier keer op uit geweest, drie keer naar Trelde en één avond in de buurt van Gals Klint. Totale resultaat: 1 kleine zeeforel.

We hebben ook geprobeerd om de geep te pakken te krijgen en gezien het feit dat ze hier nog steeds niet voltallig aanwezig zijn was het ook taaie visserij. We hebben er een paar gezien, maar daar bleef het dan ook bij. Zondag ook nog bij Strib gevist, over het algemeen een goede plaats om de geep tegen te komen maar ook zeker de zeeforel. Het werd weer een visloze dag en was het een week om maar snel te vergeten.


Het water lag er prachtig bij echter vangen was iets anders.

Over het algemeen hoorde je afgelopen week maar weinig over vangsten van anderen. Er was hier nog een grote wedstrijd waar ook enorm weinig in gevangen is. Mijn vriend Dennis is in Strib nog wel in de prijzen gevallen van de week, hij ving 20 gepen in 2 uurtjes.

Ik hoop dat het weer de aankomende week een keer goed omslaat. Regen en wind uit westelijke richting zou de vangsten weer een beetje kunnen bevorderen.Gewoon doorgaan met vissen en dan moeten we weer een keer in de vis komen. Het is en blijft tenslotte taaie visserij.

Tot volgende week, Jesper Havshøi – info@fish-outdoor.dk  Evt. mail in Engles s.v.p.

 

British Columbia report - week 17 - door Jeroen Wohe

De week was het vissen op steelhead super goed! We hadden 2 dagen regen en de rivieren stegen 20 tot 30 cm dus de vis trok goed op. Helaas was ik zelf erg ziek en lag de hele week op bed. Net nu de vis massaal optrok, wat een timing!

Er werd veel, heel veel gevangen met de vlieg. Er werd zelfs een steelhead geland van boven de magische 30 pond in Kitimat. De gidsen zorgden voor magische herinneringen voor hun klanten want dit was een week die zelden voorkomt. Door de lange regenloze periode bleven de vissen langer op zee wachtend op hoog water en nu 3 weken te laat was het zover; de vis kon niet wachten om op te trekken. Ik ben bijna beter dus ik hoop dinsdag erop uit te gaan.


Uitgerekend afgelopen week lag ik ziek op bed en moest teren op eerdere vangsten.

Er ligt nog steeds sneeuw en de meren zijn ook nog steeds bevroren. Het zal niet lang meer duren voordat ze open zijn en het forelseizoen begint. Ik zie er nu al naar uit om de regenbogen met een droge, golden stone fly te verleiden! Een aangename break van het winter-steelheadseizoen.

Kitimat river - veel vis trekt op en er wordt goed gevangen met een uitschieter van boven de 30 pond. Meeste gidsen vissen nu de Kitimat river.

Kalum river - veel verse vis en er werd ook goed gevangen.

De lower Copper river - lag er weer uit, niet bevisbaar.

Alle andere kustrivieren hebben nu goed steelhead maar zijn moeilijk te bereiken. Volgende week meer.

Groet – Jeroen Wohe - jbhwohe@hotmail.com

 

 
Beste Total Fishing, vandaag tijdens feederen op het kanaal aardig vis gevangen veelal grote paaibrasem. Ruim 18 kilo, waaronder ook deze mooie  grote blankvoorn,  41 cm lang. Gevangen op casters. Met vriendelijke groet, Robin


Robin met zijn eerste brasem met paaiuitslag.


Vanavond veel foto´s gemaakt tijdens een avondje zeeltvissen met Robin.3 brasems van rond de 60cm. met paaiuitslag, diverse zeelten gehaakt, gelost en gevangen, waarvan 1 zeelt van 50+cm.En ook nog een aantal rietvoorns en dat allemaal in zo´n klein Achterhoeks beekje, waarvoor de meeste vissers hun neus optrekken !
Gr Eddy


Beste Total Fishing.Van de week 2 keer op pad geweest met de matchhengel,dito molen en 16/00 mm nylon op het spoeltje. En dan kleine karpers vangen en grote brasem,dat gaf weer leuke sport.Groet Dennis.


De weide met paardebloemen is alweer aan het verdwijnen. Het voorjaar gaat door… Foto: Martin Brouwer


Pracht van een Achterhoekse zeelt.


Beste Total Fishing. Zondagavond weer even met de pen en een blik maïs op pad.Samen met m’n vismaat Marcel…..


...... Na 30min was het raak Marcel had een zeelt van 60cm en 9 pond…


.....Maar ook andere soorten…Nu is het wachten op de eerste roofvis!  Martin Frankena


... Even later had ik ook een mooie zeelt. Mvg Rocky.

 
De knoppen van de wilde kers zijn op veel plaatsen al open en staan vol in bloei 


Hallo T.F. Het is in Nederland schitterend weer in dit voorjaar, dus is het lekker vertoeven aan het water met de vliegenlat, blankvoorns en baars waren echt aanwezig, maar ook deze (voor mij de eerste van dit jaar) roofblei.Gr. Ger Smets


Regenboogforel van 76 cm gevangen op forellenvijver De Kool. Marty Maas


Geachte redactie. De eerste 2 weken van april weer lekker op Bonaire geweest. Resultaat kwam pas echt goed op gang de laatste twee ochtenden, een mooie permit, een paar bonefish en de onvermijdelijke palometa’s. Het was weer genieten! Groet Leon Arendshorst


Net terug van St.Maarten warm weer en hele sterke vissen, 10 tot 20% landingskans! Mvg. Ron Mansveld


Einar Pedersen, did it again! Einar enjoyed some fantastic salmon fishing during april, fishing with our 2009 release Herring spoon! The biggest fish so far, that fell to a 14cm Herring spoon in 26-YG Silver (Yellow Green silver) was this super fish pictured – pulling the scales to 16kg+ !! Brgds Mads Grosell


Een kokmeeuw rekt zich uit.  Foto: Bjorn Janssen


Marcel Reith was een van de gelukkige met zijn nieuwe Ierse recordsnoek van 107 cm…..


......Patrick, de vismaat van Ed, ving weliswaar geen PR, maar deze Ierse snoek mag er met 108 cm toch ook wezen…..


.....Jaap ging samen met zijn broer Jasper 2 dagen met Ferdinand mee en ving met deze dikke metervis zijn grootste ooit…..


......Zijn broer Jasper ving dezelfde dag ook een nieuw persoonlijk record met deze prachtige snoek van 111 cm…..


......Ed van Buijtenen ving vorige jaar een PR van 110 cm op Lough Derg, vorige week viste hij wederom bij Ferdinand en vestigde met deze snoek van 112cm. Voor meer informatie over een Iers snoekavontuur bij Ferdinand: zie
www.pike-ireland.net


De mooie meertjes worden al weer zoals wij ze graag zien….Foto: Martin Brouwer


Beste Total Fishing, Van de week wezen vissen in een boerensloot met worm en maïs…....


......Goed gevangen waaronder schub en kroeskarper. Groet , Gerard van Diemen, Sassenheim.


Frank Mylle pakte de vliegenhengel om op een Belgisch kanaal wat rommelende karpers met brood uit hun tent te lokken en daarna met wat kunstvliegen zoals zalmeitjes er een proberen te vangen…...


.......En het lukte, want 2 karpers en een fraaie kroeskarper trapten er in.


Na een nachtje vissen toch nog een leuke karper op de mais. Groetjes Martin


Samen met mijn maat Thomas Lont een dagje wezen pennen,en deze prachtige karpers gevangen. Thomas, bedankt! Groet Niels


70cm gevangen op een paar korrels maïs.


Beste Total Fishing. Aan de matchhengel leuke sport. Groet Dennis.


Beste T.F Na een geweldige drill, volgde een mooie schubkarper.Groet Rens v/d Linden


Thomas Lont met één van de prachtige graskarpers die hij afgelopen tijd ving..


 Gevangen door Patrizio Aresu. Met Vriendelijke groeten Jessica


Mooie graskarpers in de tuin gevangen…...


.....tot 100 cm en 26 pond prachtig! Groet Martin Frankena


Hallo Totalfishing, De graskarpers zijn wat overtuigender aan het azen te krijgen. Afgelopen week op enkele verschillende wateren actief geweest, en met  5 stuks + 1 mooie schubkarper had ik niets te klagen. Alles drijvend aan de oppervlakte met een broodkorstje en kattenbrokken, geweldige visserij! Met vriendelijke groet, Michiel Wateler


Dag. Een plaatje van mijn nieuwe grasmaaier; Ctenopharyngodon idella  Sensor.


Beste TF, Met het mooie weer van de laatste 2 weken valt er heerlijk te genieten van het zonnetje langs de waterkant. Een pot mais en kikkerwten mee, wat voerstekjes maken, en vissen maar! Deze mooie spiegel kwam onder andere uit het water. Met het pennetje  gevangen. Binnekort ben ik 2 weken samen met wat vismaten in Noorwegen te vinden, achter de roofvis aan. Maar de overgebleven tijd dit soort vissen vangen is zeker geen straf!Met vriendelijke groet, Marc


Beste T.F. Afgelopen weekend weer twee avondjes een uurtje gevist met de korst…...


.......En twee prachtige karpers gevangen. Een van 77cm en 18 pond en een van 78cm en 19,2 pond. Groetjes Rinus Hertogh


Hallo Total Fishing, een goede week achter de rug .......


......Twee nachten gemaakt en vier vissen waarvan twee dertigers!  Alle twee op de bollen van Sampie!

Deze week nominaties voor de blankvoorn van Robin, de zeelt van Marcel, de karper van D. Verburg en Mark en de tarpon van Ron. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -