Actuele Vangstberichten tot dinsdag 20 oktober 2009

... tot dinsdag 20 oktober 2009

Het was een prachtige herfstweek met behoorlijk wat zon. Desondanks toch redelijk koud en dat leek over het algemeen de vangsten goed de te doen naarmate de week vorderde. De natuur maakt zich langzamerhand winkterklaar.


Voorbereidingen treffen voor de komende winter…

Zout - door Arthur van Tienen - Goede week geweest op en aan het zoute.

Kant- en Kustvisserij

Ja ja, ze zijn er! De wijting is eindelijk gearriveerd op de stranden en vooral in Zeeland en Zuid-Holland zijn de mooie nachten en avonden aangebroken! Vlissingen tot aan Westkapelle, Zoutelande goede visserij op wijting en schar, tussendoor nog wat tong, bot en wat zeebaars.

De gul is er nog niet echt dik, maar ook dat kan niet lang meer duren. Van de week oostenwind wat in principe rustige zee aan de kust inhoudt en dus wijtingtijd!
 
Op de rest van de stranden ook natuurlijk wijting, overdag zeebaars en bot.


Gezien de slechte vangstberichten omtrent gul in de Kleine Belt, waren onze verwachtingen niet hoog gespannen afgelopen week. Toch wisten we met wat zoekwerk weer de nodige mooie vissen te vinden én te vangen! Gr. Wilfred van Nunen.
 
Kanalen goed, Amazone haven zeer veel vis, veelal kleine steenbolk, maar meer naar het strand aan de westzijde ook mooie botten en nog wat paling en zeebaars. Waterweg dik bevolkt met vissers, met opkomend tij en afgaand tij het beste, vermijd de stilstaande wateren!

Bootvisserij
 
Gaan nu!!! Oosterschelde, Grevelingen, Westerschelde, Noordzee zit vol met vis, vooral schar en wijting, met de oostenwind een prima week om lekker onder de kant op een grote huurboot of met je kleine bootje een dag op bovenstaande vissoorten te gaan vissen.

Zaterdag op Noordwijk het N.K.Kust, hopen op een mooie wedstrijd. Zondag op maandag en in de loop van volgende week reizen we met drie teams af naar het Kuhlungsborn in het noorden van Duitsland om daar het Wereldkampioenschap voor korpsen te gaan vervissen.

Edelkarper/Spro, EGHV Goes en Eurovissers /Greys zijn de drie deelnemende korpsen. We komen zondag 8 november weer terug in Nederland. Ik zal proberen dagelijks een up-date te geven over onze ervaringen daar.


De Subwalk is ook in het najaar goed voor dikke zeebaarzen!! Groetjes, Joop.

Wrakvisserij ook prima, alleen met een harde oostenwind, kracht 5, is het wel wat lastiger als je ver weg moet gaan, vanaf vrijdag neemt de wind weer in kracht af.
 
Groet, Arthur


Roofvis - door Piet Driessen

Door de eerste herfstverschijnselen zien we ook de eerste veranderingen bij de plaatsen waar we normaliter de vis kunnen verwachten. Er werd dan ook matig gevangen maar wat wel opvallend was dat er veel soorten roofvissen de afgelopen week actief waren waaronder dikke roofbleien, windes en baarzen die zich aan het voeden zijn voor de naderende winter.

Ook de gewichten van de snoek nemen stevig toe en de eerste exemplaren houden zich alweer op in de nabijheid van de ingangen naar de havens. Het onstuimige weer wat de komende tijd wordt verwacht moet toch weer mooie vis kunnen opleveren.


Zowel op cultuurwater als groot water zijn het prima tijden om mooie snoek te vangen bij prachtig herfstweer. Groet Bart en Frank Mylle.

Witvis - door Willem Stolk

Het was een fraai weekend en er is dan ook best veel gevist. Nog steeds lage waterstanden op de diverse rivieren waardoor vissen niet overal mogelijk was. Ook zijn er natuurlijk weer de wekelijkse wedstrijden en wintercompetities opgestart. Nu de eerste nachtvorstjes zich melden is het witviswinterseizoen begonnen…

Niets!
Afgelopen week werd er op de Maas bij Megen een wedstrijd gevist door de lokale visclub. Het was huilen met de pet op. Erg helder water en geen activiteit te bekennen. Slechts een enkeling ving vis – en er waren zelfs vissers bij die helemaal niets hebben gevangen. Typisch voor dit stuk Maas overigens, want als het stroomt en het water troebel is wordt er wél gevangen! Wat dat betreft moeten er betere tijden aankomen…

IJssel en Waal
Op de IJssel en Waal staat het water nog steeds laag. Toch zijn er vooral het afgelopen weekend heel wat vissers gesignaleerd. Vissen op witvis met de feeder – en barbeelvissers. De berichten die wij binnen kregen waren divers. Plaatselijk erg goed en opvallend veel kolblei en windes die gevangen zijn.

Maar, ook op de IJssel worden meer brasems gevangen. De scheepvaart op zowel de IJssel en de Waal is slechts half geladen, waardoor het vooral doordeweeks drukker is. Op beide rivieren valt altijd wel een visje te vangen.

Strangen
De strangen die grenzen aan rivieren staan ook erg laag. Op veel plaatsen ligt de vis hierdoor op de wat diepere plekken en is het vrij eenvoudig om vis te vangen. Dat loopt dus wel. Maar, aan elk voordeel zit een nadeel: De aalscholvers hebben dit ook ontdekt en op tal van plaatsen zijn ze erg actief en eten verschrikkelijk veel witvis weg.

Plassen
Op de diverse plassen wordt het drukker. Op de Rhederlaag bij Lathum zien we bijvoorbeeld al meer witvissers verschijnen. Er wordt best aardig gevangen met de feeder op zo’n 10 á 12 meter water. Wel zuinig zijn met aas en voer. In Lith en Kerkdriel is het afwisselend redelijk. Erg plaatselijk wordt er vis gevangen, maar wel dikke brasems tot wel 3 kilo per stuk!

De Match Masters gaat binnenkort ook weer van start. Witvis Totaal organiseert dit samen met Shimano. Alleen maar vissen met sliders op de Lithse Ham – een fraaie bezigheid, waar soms heel erg goed wordt gevangen. We houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen van deze competitie.


Overige vangstmeldingen:


Afgelopen week in Goodland Florida geweest…


... Waar we ondermeer deze tarpon vingen. De dril duurde 3,5 uur en de tarpon had de boot 4 km mee op sleeptouw genomen. Gr. Arjan. www.supersnoekers.com


Op 18 oktober rond 14.00 uur ving ik deze forel van 76 cm in de Rijn bij Driel/Heteren. Ben niet zeker van de soort, waarschijnlijk beek- of regenboogforel. Groeten, Martin van Holland.


Mooie vissen afgelopen dagen…


... Waaronder ook knappe windes. Groet Marc Hoeben.


Beste Total Fishing, Het einde van het roofbleiseizoen nadert, maar afgelopen zondag zijn Bertus en ik het toch nog gaan proberen. We hadden een taaie visserij verwacht maar niets was minder waar…...


.... Het werd een geweldige morgen met 8 vissen, waaronder een super vis voor Bertus. Groet, Hennie Smits


Zonsondergang op de Lithse Ham. Vissen is zoveel meer….  Met vriendelijke groet, John van de Laar


Na vele missers eindelijk weer een mooie vis, namelijk deze 28 pond schub! Gr. Bram.


Deze twee prachtige vissen en nog een heleboel andere, wist ik te strikken op de Nash Scopex Squid with Robin Red Boilies. Ik bevis meestal een dressuurwater in Belgie waar het vangen van de vis meestal niet vanzelfsprekend gaat…..


... Ik voerde zowel 20mm als 15mm boilies en beviste mijn stek met een snowman montage. Daarop had ik een 20mm boilie en een fluoro pop-up zitten. Groeten Kim.


Een prachtige voorjaars veertiger voor Nash Cosultant Michiel Martijn…..


..... Tijdens zijn deze trip wist Michiel tevens zijn PB aan te scherpen tot bijna 28 kilo. De nieuwe Amber Strawberry deed het ‘m dit keer voor Michiel.


Wederom een paar mooie baarsdagen gehad, met wat mooie bonusvissen….


.... En dit alles op licht materiaal. Ik was blij dat mijn maat ook wat mooie vissen heeft kunnen vangen nu hij nog eens mee kon. Met vriendelijke groeten Marc Hoeben.


Nog een goed weekend voor Vic. Niet erg grote vis maar in grote hoeveelheden!


Na een dagje vissen met de bellyboot en niets te hebben gevangen, toch maar even gaan kijken of ik met de dropshot vanaf de kant mijn dag kon redden en daar wist ik nog wat vis te vagen waaronder deze mooie baars. Gr. Johan de Jong


Wederom een paar mooie baarsdagen gehad en zowel werpend als trollend. Groet Marc Hoeben


Beste Total Fishing. Vrijdag 16-10-2009, een mooie baars van 46cm gevangen met een Rapala Xrap shad 8cm. Groeten Herman.


Hallo Total Fishing, Knappe baars van 48 cm. Gr Mario


Hierbij een mooie baars van 48 cm gevangen aan een rapala trolls to minnow 15. Gr. Niki


Heel geregeld was het zonnetje heerlijk aanwezig. Foto: Jelle Westerhuis.


Hoi Total Fishing. Afgelopen donderdag het grote water opgeweest. Het was een heerlijk dagje. 12 Vissen mochten de boot van binnen bekijken. 11 Snoekbaarzen en een kneiter van een baars. Alles werd op de fireball gevangen met aasvissen rond de 15 centimeter. Groetjes Jan Netten uit Middelharnis.


Eindelijk mocht ik eens mee met de mannen om met sardines te slepen op snoek. Ik als lasser van Marcraft visboten heb al vele boten gelast maar was nog niet in de boot wezen vissen. Mijn eerste snoekbaars en gelijk 80 cm, top! Groeten Osman.


Beste Total Fishing, Met het slepen op snoek, op de boot van mijn broer, ving ik mijn allereerste snoekbaars van 91cm in mijn leven. Deze is gevangen aan een grote gesleepte koi plug op een diepte van 180 cm. Met vriendelijke groet Richard Meijer.


Hallo beste Total Fishing, Hierbij een mooie snoekbaars van 93 cm gevangen op het Friese water. Gr Sander Land


Wat een prachtige dag was het. Zoonlief Tim wilde de volgende dag weer mee, hij vond het prachtig en was niet bang voor de grote vissen, waaronder deze mooie snoekbaars van 96 cm. Groet Peter (vader) en Tim


Dobberen tussen de herfstbladeren in het zonnetje. Foto: Piet Driessen


Dit weekend vanaf de kant achter de snoek aangegaan…... 


..... Zowel op cultuurwater als groot water zijn het prima tijden om mooie snoek te vangen bij prachtig herfstweer. Groet Bart en Frank Mylle


Nog een goed weekend voor Vic. Niet erg grote vis maar in grote hoeveelheden!


Hallo T.F. Deze snoek heb ik gevangen aan de thunderstick van storm. Sterke vis en mat 102 cm, gevangen in Friesland Prinses Magrietkanaal. Groet Sicco .


Bij deze een plaatje van één van de vijf snoeken van afgelopen zondag. De visserij was taai, maar het heerlijke weer en deze sterke 90-er maakte alles meer dan goed. Met vriendelijke groet Wouter.


De start verliep voor mij niet zo vlot met slechts 1 snoek, maar daar geven we niet om. Tijdens de opening werden er door 14 vissers bijna 50 stuks gevangen en bijna allen op kunstaas. Allen 50 à 70 cm met één uitzondering van 103 cm. Gr. Erwin


Snoek van 85 voor Marc Hoeben.


Jerkbaits, buldawgs en shads deden het prima. De grootste was 96 cm. Groet Bart en Frank Mylle.


Deze vis is gevangen met een Rapala X-Rap (baarskleurig) op nog geen 100 meter vanaf mijn huis. Hopelijk mogen er in de wijk nog vele leuke visuurtjes volgen. Jongens, het was een topdag….. Gr. Marcel


Hallo T.F.  We hebben de boot voor het eerst achter de wagen gebonden en betere snoekgronden opgezocht. En of dat gelukt is! Prachtige snoeken kunnen vangen met de zwiepstok…...


.... Ook de kleine rakkers zogen m’n streamer met gemak op. Grt, Jasper Woudsma


Ze waren vanmiddag weer lekker los in de polder. Zo met het najaarszonnetje heerlijk vertoeven. Vier stuks aan de vliegenlat, allen aan EP streamers waarvan bovenstaande snoek de grootste van de vier was Gr. Edwin Kerssies.


Een snoek van 95cm gevangen op een sardine. Gr. Jesse


Deze mooie snoek van 96 cm ving ik op de beste plug die ooit gemaakt is. De screamin’ devil van Spro is voor mij de plug die het telkens weer voor elkaar krijgt. Het was nog vroeg en koud maar het was het waard ondanks dat de rest van de dag aanzienlijk minder ging. Groeten Erik


Vandaag mooie vissen gevangen, waaronder deze snoek. Deze was 1 meter. Groet Peter


Zowel werpend als trollend gevangen, allen op minder dan 1,5m water, dit was de grootste van 102cm. Groet Marc Hoeben.


Hallo T.F. Na een spannende dril kwam deze vis aan de oppervlakte… Gr. Dennis


Beste T.F. Laatst een weekendje naar het grote water geweest samen met mijn vismaat. Ik wou jullie deze knappe snoek van 119cm niet onthouden. Deze dame kon een sardine niet weerstaan. Met vriendelijke groet, Peter Deflem


Afgelopen week zijn weer diverse snoekvissers afgereisd naar Ierland om daar te vissen bij visgids Ferdinand Heijerman. De weersomstandigheden waren voor Ierse begrippen zeer ongewoon in de zin dat het vrijwel de hele week windstil was!

Dit had een negatieve invloed op de visserij, maar niettemin wisten Ferdinand en zijn gasten weer een aantal fraaie snoeken te vangen op het grote meer “Lough Derg”. Zo ving Daniel (zie bovenstaande foto) op zijn eerste dag met Ferdinand o.a. snoeken van 99 en 100 cm…...


..... Ferdinand poseert hier zelf met een dikke meter-plus snoek…..


..... Ook zijn vismaat Harold ving een aantal mooie snoeken waaronder dit fraai exemplaar.


Ook voor Dirk uit Mijdrecht was het meteen raak op zijn eerste dag bij Ferdinand in de boot met deze snoek van 113cm. De aanbeet was spectaculair en onvergetelijk. Het water van dit grote Ierse meer is erg helder en Dirk zag de snoek vlak voor zijn voeten op zijn 4-play swimbait knallen.

Daarna volgde een geweldige dril waarbij het materiaal en de drilkunsten van Dirk tot het uiterste werden getest. De vreugde was dan ook groot toen het gevecht in het voordeel van Dirk werd beslist en hij eindelijk kon poseren met deze Ierse anabolen-snoek.


Marc kon een paar mooie snoeken vangen waaronder deze 132 cm.

Deze week nominaties voor de Tarpon van Arjan, de roofblei van Bertus, de karper Michiel, de baars van Marc, de snoekbaars van Tim en de snoek Marc! Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord .
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005