Actuele vangstberichten tot 30 oktober 2007

Actuele vangstberichten van 23 tot en met maandag  29 oktober 2007

Wisselend weer met heel mooie periodes, zeker om te vissen. Vooral de momenten dat de zon niet uitbundig scheen sprongen er vaak uit. De bomen laten nu in hoog tempo hun blad vallen en het is wel weer even wennen om geen groen meer te zien. De zomertijd is ook voorbij en we kunnen ons opmaken voor hopelijk een rustig najaar en winter.


Het Oostvoornse meer mag dan behoorlijk zoet geworden zijn, zagers en pieren schijnen er toch nog genoeg te zitten…..


......Deze Groenpoot Ruiter trok de ene na de andere pier uit de bagger…Foto: Rob Kraaijeveld


Zout door Arthur van Tienen

Dikke pret op en aan het zoute water!
Mooie weken zijn dit toch voor de zoute vissers zeg, werkelijk goede vangsten worden er gemaakt. Goed, niet overal maar gemiddeld is er op de stranden, waterwegen en op zee ruim vis te vangen.
Eerst maar eens het N.K Kustvissen op de Afsluitdijk van afgelopen zaterdag.

Nadat veel individueel en korpsen de dagen voor het N.K. al ruim waren wezen voorvissen blijkt eens en te nimmer maar weer dat je er geen peil op kunt trekken qua vangsten op de wedstrijddag. Want, waar de dagen ervoor nog veel vis werd gevangen was de draaiende wind op de wedstrijddag zelf er de oorzaak van dat er aanzienlijk minder vis werd gevangen en vooral de vakken D en E waren afschuwelijk slecht tijdens dit N.K. 

In vak A werden er het laatste uur vooral op de lage nummers toch nog wel enige botten gevangen en zodoende kwam de best e en nieuwe Nederlands kampioen Kustvissen Ivo Focke van HSV de Krabbe uit Burgh-Haamstede die op kopnummer A1 stond toch nog op ruim 133 cm vis uit. 2e werd Roelof Jipping van de plaatselijke vereniging de Snoek uit Hippolytushoef en ook de 3e plaats ging naar een lid van de Snoek en wel Xander Speet.
 
Bij de korpsen hadden de mannen van het 1e korps van de Edelkarper (Spro /Gamakatsu Team )  de vrijdag ervoor een ontdekking gedaan die hun  aardig op weg hielp de titel bij de korpsen te pakken. De ineens aanwezige finten aasden de dag ervoor “hoog” in het water en met Portugese lijnen werden  er op de wedstrijddag zelf door deze gelouterde mannen een paar broodnodige finten op deze manier gevangen en zodoende wisten Jan Stam, Remi Lindhout, Eric Goossens, Jan Hennekam en Arjan Rijnberg  zich te verzekeren van de Nationale titel bij de korpsen.
Op de 2e plaats eindigde het 1e korps van De Eurovissers ( Fishtales/ Greys Team) bestaande uit Gilles Traas, Erik Remijn, Martin van der Drift, Rob Punselie en Edwin van Tienen met evenveel wedstrijdpunten en centimeters maar met meer vissen dan het 1e korps van De Oosterschelde vissers bestaande uit Sjaak Lindhout, Cees Andriese, Ben Boogaard, Adrie Aarden en Arjan van Moort die het brons pakten.

Het  1e korps van de Edelkarper (Spro/Gamakatsu Team)  en het  1e korps van de Eurovissers (Fishtales/Greys Team) reizen in mei 2008 af naar de omgeving van Bordeaux in Frankrijk om daar te gaan meedoen in de strijd om de Wereldtitel bij de korpsen.

De nieuwe wereldkampioenen  Eric Goossens en Jan Hennekam werden door Sportvisserij Nederland nog gehuldigd en voorzien van de Zilveren erespeld van Sportvisserij Nederland voor hun uitzonderlijke mondiale prestatie


 
Kustvisserij
 
Zeeuwse stranden ( Vlissingen tot aan Westkapelle) goed met mooie visserij op wijting, schar en zeebaars, af en toe wat gul, overdag leuke visserij maar in de avond ruim beter. Ondiepere stranden zoals bij Domburg nog niet al te best, de grote wijting moet onderhand toch welk verschijnen.

Rondom de Oosterschelde dam nog wel leuke baars te vangen, op de pieren en strekkers aan Neeltje Jans  leuke visserij op winter en nog zomervis, ook hier de avonden het beste.
Vanaf de stranden van Burgh Haamstede en Renesse blijven de berichten van de wijtingvangsten uit, laat even wat horen van je als daar de wijting is gearriveerd.

Europoortgebied het toneel van het komende N.K Jeugd en Dames zaterdag a.s., vis zat in de kanalen en havens dus hopelijk wordt het  een mooie wedstrijd daar. Amazonehaven en Beerkanaal veel wijting en steenbolk, wel klein maar er kunnen ook mooie botten bijzitten en wat gul en forse zeebaars.

Calandkanaal volop vis, ook hier veel klein spul, voor grotere vis even 100 meter naar het Noorden want afgelopen week is er in de Waterweg en met name op het havenhoofd van Vlaardingen, zo’n 25 kilometer landinwaarts veel gul gevangen, werkelijk topdrukte op deze stekken!Zolang er niet teveel regen valt en de rivieren niet teveel regenwater te verwerken krijgen blijven deze vangsten redelijk stabiel.

Ook vanaf de pier van Hoek van Holland mooie vangsten van gul en wijting.
Stranden van Hoek van Holland tot aan Zantvoort, wat zeebaars, bot en meun overdag, in de avond en nacht betere kansen, hoewel de wijting en de gul nog niet echt op deze  stranden te vangen is.
 
Bootvisserij
 
SUPER!!!!!!!!!, Oosterschelde barstenvol vis, zondag a.s. hier de 2e selectie N.K  Boot vanuit de Bergse Diepsluis, ik benijd de mannen die de vis moeten tellen niet!!, veel steenbolk en wijting. Wrakvisserij goed, geankerde visserij op de Noordzee perfect, in de Zeeuwse wateren veel schar , dik aan de maat, en wijting die al wat groter wordt, wat gul en nog flinke dikke najaars tongen! Tot volgende week, Arthur


 Veel wijting op de kust, helaas veel ondermaatse!
 
 
Witvis door Willem Stolk
Het was weer zeer wisselend de afgelopen dagen. Was het vorige week vooral slecht, deze week was er hier en daar best een visje te vangen.

Rivieren
Op de IJssel was het vorige week tijdens de drie daagse best goed – goed zelfs.
Er is volop vis gevangen, en veel kolblei.
Deze week werd er weer redelijk gevangen, alles met de feeder.

“Zaterdag wedstrijd vervist met het Zumpke in de IJssel bij Wijhe. Als ik
naar de uitslagen van de laatste jaren over de maand Oktober kijk, kunnen we
stellen dat de IJssel goed is op dit moment. Opmerkelijk detail was, dat er
geen enkele barbeel was gevangen. Voor de rest alles wat vinnen heeft op het
gebied van witvis. Instroom is net zoveel gevangen als uitstroom van de
kribben. In 80 % van de wedstrijden is instroom veruit het beste, zou dit
met de vistrek te maken hebben? Casters waren veruit favoriet”. Aldus Martien Optendrees.

Op de Waal viste Frans Vogels op barbeel:  “Afgelopen zaterdag toch weer 3 barbelen. Teller staat in oktober al op 35 stuks. Een hele vooruitgang met vorig jaar. Wat 1 jaar ervaring al doet! De barbelen puur gevangen op ervaring en kennis”. Aldus een tevreden Frans Vogels.

Aan de Maas bij Lith werd ook gevist; een onderlinge wedstrijd, waar zo’n dertig lieden scherp naar hun feedertips tuurden. Er werd alleen winde gevangen –en geen enkele andere vissoort! Geen brasem, voorn of kolblei, maar alleen maar winde. Winnaar ving bijna tien kilo van deze fraaie vissen. Het is overigens een raadsel voor de vissers, ze hadden dit nog nooit meegemaakt.

Plassen
Op de Zuiderplassen ving Jaco Verhagen leuk vis. Tussen de feederaars viste Jaco met de matchhengel en ving ruim vijftien brasems – best goed dus. Met de feeder ving niet iedereen zo veel – het merendeel zelfs minder…

Op de Gouden Ham was het slecht. Slecht een enkeling kon wat voorn vangen, maar ook niet veel. Ver vissen was een vereiste, want de vis zat diep - > 12 meter.


Veel windes werden gevangen tijdens wedstrijden op de Maas
 

Roofvis door Piet Driessen

Een redelijke week wat het weer betreft afgelopen dagen, en er werd ook nog redelijk gevangen als je maar op de juiste plaats was.

Snoek behoorlijk wat meldingen en dan vooral op kleine riviertjes, kanalen en beken. Niet alleen veel meldingen, maar ook vaak mooie aantallen werden er door gegeven. Aas zeer wisselend, de ene keer groot aas en een volgende keer weer heel klein aas. Slepend de meeste meldingen afgelopen week op de snoek en de felle kleuren geel en groen sprongen er nog vaak uit, zowel op helder water of troebel water.

Snoekbaars liet het op diverse rivieren goed afweten omdat op veel plaatsen de stroming is weggevallen, en dan zijn ze gewoon moeilijker te vinden deze rovers. Op plassen wel aardig wat verticaal meldingen maar hier staan ze ook al op vele plassen een stuk dieper. Doodaas duidelijk het beste momenteel, en dan vooral de voorn afgelopen week vaak op de lijsten. Verder witte shads deden het ook goed bij diegene die ze met kunstaas wisten te vinden.

Baars is al redelijk wakker aan het worden, maar hier ook weer duidelijk een voorsprong voor die vissers die met doodaas visten. Ook ratelplugjes stonden  op het menu van de baars, en ook afgelopen week veel meldingen van echt grote baarzen. Kleur zeer wisselend, echt geen peil op te trekken.

Het weer ziet er redelijk uit aankomende week en de snoek heeft dat ook weer graag, dus laten we gewoon lekker gaan vissen aankomende week op de rovers. Nog een vermelding dat de watertemperatuur op veel plaatsen al rond de 10 graden lag en dat was op verschillende plaatsen een dag of 10 geleden nog ruim 14 graden. Succes op de rovers.


Baarzen was goed afgelopen week


 “Deze baarsvisser probeert het de laatste uurtjes van de dag nog even. Foto: Bram Bokkers


 “Hoi redactie,
 Ondanks de barre en steenkoude omstandigheden zitten er nog steeds hele dikke baarzen .
Met vriendelijke groet, Etienne“


 “Beste redactie,
Op de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 Oktober ving ik deze
schitterende baars met een gewicht van 7.260kg.
Voor mij een mooie afsluiting voor een goed jaar.
Met vriendelijke groet , Nick Knoops


 ”Joop pakte weer een aantal mooie vissen vanaf de pier, gewoon aan een werppilkertje voorzien van een parelmoer twister“


 “Mooie gestroomlijnde vis”


“Een zandhaai gevangen zaterdag 27-10-2007 aan Diskhoek / Nollestrand
 Mvg  Nicky”


 “Deze knobbelzwanen vinden  nog steeds voedsel tussen de stenen van de Waterweg.”


 “Een keer een ander zicht op een van de vele gevangen
baarzen. Geen monsters van formaat deze baars maar het
plugje is dat wel. Deze nieuwe Ritmo deepdiver van
Alex. Waar de hornets en boxers het niet deden, deed
deze dit zaterdag wel.  Debaes Bart”


“Hallo Totalfishing,
 Deze is wel apart. Een baars van 48cm gevangen op een doodaasvoorn van 12cm
 Arold Kuiper”


 “Afgelopen weekend weer een tripje gehad met vader en zoon Buitendijk.
Dat de vis echt los was bleek al snel want toen we de shads voor de eerste keer lieten zakken was het direct raak en voor we het wisten hadden we al aardig wat snoekbaarzen in de boot(ook weer teruggezet natuurlijk). Dat ook de baarzen er wel trek in hadden die dag merkten we al snel, we vingen een aantal hele mooie baarzen waaronder deze van mijzelf…..”


”.....Wat er echter daarna gebeurde had ik nog nooit gezien, pa Buitendijk sloeg aan na een goede aanbeet en voelde tijdens de dril nog een tik en tot mijn verbazing was zijn culprit shad door maar liefst 2 baarzen van tegen de veertig centimeter gepakt. Snel een foto gemaakt en ze konden weer terug. Daan Verbruggen”


“Jelle met een prachtige baars”


  “Ze moeten niet groot zijn om van te genieten”


 “Carlo Colletti viste voor het eerst op roofvis met Jan Eggers en ving al snel een snoekbaars van 67 cm op de plug en dat was zijn allereerste snoekbaars”


“Hoi TF,
Van het weekend er nog eens op uit geweest met de bellyboot en toch wel goed geamuseerd mag ik zeggen. Niet zo makkelijk om zowel onze vriend snoekbaars in een mooie positie te houden en gelijk je fototoestel te bedienen ,maar toch nog redelijk gelukt vinden jullie niet ? Mooie herinnering van genomen en dan weer netjes terug in z’n element. Sportieve groeten Vrancken Stefan .(B) ”


“Na een lekker bakje erwtensoep en een broodje paling toch nog een mooie vis gevangen.
gevangen op de Waal door Maurits Kuijs (fishing direct) .
Aan het eind van de dag totaal nog 19 vissen gevangen,en dat na een moeilijke start.
 grt, Arno Hartgers ”


 Hallo TF.
 Mooie dikke snoekbaars vanuit de Kayak.
Groetjes, Harry.


“Hoi,
Afgelopen vrijdag gevist samen met mijn vrouw,
een mooie dag met 42 vissen en voor haar de grootste van de dag.
Groeten Chris”


 “Deze snoekbaars genoot van het waterige zonnetje, totdat Jelle langskwam…. ”


 “Mijn zoontje Lex van 4 wilde ineens een keer vissen, Dus vandaag, ondanks koude oostenwind naar de lokale vaart…..”

  “…..De knul ving 8 voorns en was superenthousiast….. ”


 “…..Geweldige middag gehad. Na afloop zijn we samen een eigen hengel gaan kopen.
 Groeten Peter van der Heijdt”


“Mijn 1e winde op de droge vlieg!
50 cm IJsselgoud, aan een flinke gele CDC, op 20 m afstand stroomafwaarts gehaakt ...
Succes met de site! David ”


 “Na bijna de hele zomer op de Waal te hebben gevist zijn we nu een keer naar de Nederrijn geweest. Het doel was om nog een sterke riviersnoek te vangen.
Echter is een roofblei ook niet vies van een Super Shad Rap zoals te zien, de vis was 75 cm.
 grt, Arno Hartgers”


Piet Driessen trof deze heuse Heksenkring van paddestoelen in het bos aan.“


 “Sander met een schitterende vis….”


 “…Gevangen op een zelfgemaakte boilie ”


“Beste,
Hier enkele karperfoto’s…...”


 ”.....Om aan de fotogallerij toe te voegen….“


 “…….Waaronder enkele zeer zware vissen….”

  “…..Alvast dank, Mvg, Mattijs Celie”


“Heren,
Deze reiger kwam gezellig bij mij zitten vorig weekend en heb hem dan ook goed in beeld gekregen. Vangsten vielen tegen dus was hij weer snel weg.
Succes met de site, Robin ”


 “91cm. voor Pascal die stug doorharkte met een supershadrap. De aanhouder wint immers. Groet Frits”


 “Mooie vis uit de polder die de streamer van de oppervlakte ritste…. ”


 “…En daarna op fraaie wijze weer wegzwom ”


 “Markus Drewer had nog nooit een snoek gevangen en de eerste snoek die hij na een uurtje aan een tandemspiner ving was meteen 106 cm.  ”


  “Hoi team van Totalfishing.
Vorige week even naar de Scherentuinen geweest om een nieuwe locatie te testen voor visreis.nl. De Aland eilanden tussen Finland en Zweden…..”


 “……We hebben in een prachtige omgeving en super bungalow erg mooie en productieve dagen gehad. De grootste was 97 cm en ze vochten als een dolle…..”


 “….Super visserij met meer dan 20 snoeken per dag. Degenen die geïnteresseerd zijn kunnen binnenkort op de website meer informatie vinden. Met vriendelijke vissersgroet. Joris Nieuwenhoff”


“Afgelopen donderdag voor het eerst in de Biesbosch wezen vissen, bijgaand de grootste van 6 snoeken. Met vriendelijke groet, Ted Spanjer     ”

  “Beste Total Fishing,
 
Afgelopen week zijn wij voor de vierde keer naar Lough Derg geweest. Hier hebben wij een werkelijk fantastische week meegemaakt. In 4 dagen vissen vingen wij 12 snoeken van 90+ en maar liefst 14 snoeken van boven de meter! De grootste snoeken waren 110 en 111 cm!.....”


 “…..De laatste dag haakten wij zelfs twee metersnoeken tegelijk van 106 en 108 centimeter. Ik kan jullie vertellen dat dit een hele spannende dril was en voor een unieke foto heeft gezorgd…... ”


 “….Ferdinand Heijerman heeft wederom een enorme bijdrage geleverd aan deze unieke vakantie! Gr. Patrick Neering en Ed van Buijtenen”


 “Op 19 oktober gevangen bij Sneek. Mijn vismaat Albert heeft deze 110 cm grote snoek na een mooie dril geland. Gevangen op een salmo fatso 14 cm (voornkleur). 15 minuten later nog een snoek van 99cm gevangen. Mijn dank gaat uit naar Albert, hij bleef zeer rustig tijdens het landen van de snoek.  Theo Wietse Rozendal ”


 “Beste Totalfishing,
Hier en foto van een prachtige snoek zondag 20 oktober gevangen 1.12 meter en lekker dik.
Gevangen aan een screaming devil (top deze pluggen komt altijd wel vis op).
 M.v.g. Mark van leeuwen ”


“Hallo TF,
 De voorbije 2 weken de laatste vrije dagen opgenomen en zeer vaak op het water geweest. Topmoment was deze 1.11m snoek op een Salmo Boxertje.  Ook baars en snoekbaars waren behoorlijk op dreef.
Hopelijk blijft dat nog een tijdje zo! Groeten, Jelle Van Opstal  ”

 

Nominaties deze week voor de nachtbaars van Nick Koops, de vrouw van  Chris, de jeugdfoto’s van Lex, de vliegwinde van David, de schubkarper van Mattijs Celie en de snoek van Jelle.  Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.



 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -