Actuele vangstberichten tot 11 september 2007

Actuele vangstberichten van 4 tot en met maandag  10 september 2007

Tussen de buien door is het regelmatig mooi nazomerweer. Alles is nog enorm groen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De trekvogels zijn al zeer actief en sommige soorten zijn zich aan het verzamelen. De herfst begint officieel over een kleine 2 weken. Hopelijk krijgen we nog een periode met rustig droog weer


Er komen veel vakantiefoto’s binnen op de redactie waarvan deze uit Alaska toch wel indruk maakt. Wat een grootsheid van de natuur….Je kan jezelf wel heel belangrijk vinden maar als je daar rond loopt te stappen besef je pas hoe nietig we zijn en wat we voorstellen…..
 
Zout door Arthur van Tienen
Kantvisserij
 
Het gaat de goede kant op, het slechte zomerweer heeft dan wel negatieve kanten maar  ook de positieve kanten als zijnde een lagere zeewatertemperatuur, wat weer de kansen op typische herfst en wintervis vergroot, terwijl de zomervis (voor zover die aanwezig was!) ook vaak nog acte de presente geeft.

Terwijl in Zeeland vooral vanaf de kant de zeebaars is te vangen en af en toe een tong is het vooral het midden en noordwesten waar de wintervis zich al goed laat vangen en zoals ik verleden week meldde zijn de gulvangsten in de diepere stukken van de Waterweg ( Noordzijde) van Maasluis tot aan Hoek van Holland prima tot uitstekend en afgelopen week is er bij D.S.M  Synres ( tussen het station van Hoek van Holland en de Stormvloedkering zeer goed gul gevangen van zo’n 30 tot 70 cm en met tientallen! (jawel) per sessie.

Ook op de pier van Hoek van Holland worden er aan de waterwegzijde leuke aantallen gulletjes gevangen. Op de Pier bij Wijk aan zee is afgelopen weekend een zeevis marathon van 30 uur gehouden en de winnaar had daar meer dan 120 vissen!!!, vooral gul en steenbolk beheersten de vangsten.
Zeeland zoals gezegd vooral zeebaars, de tong liet zich wederom niet van haar beste kant zien en leuke vangsten van wintervis worden gemeld vanaf Neeltje Jans, vanaf de pieren aan de buitenkant waar je in het diepere water van de stroomgeulen als Roompot, Schaar en Hammen gevist kan worden.

Europoortgebied weer het teken van zeebaars visserij en hoewel nog niet echt denderend werd er afgelopen week toch weer wat baars gevangen. Verassend aas is hier de hele mesheft die ontdaan van haar schelp en aan een lange wapperlijn met lood op de boden mooie vangsten oplevert. Bot en gul zijn hier de beste nummers 2 en 3
Dintelhaven klein spul, af en toe mooi botten, vis over het hoge water heen.
Calandkanaal kleine wijting en steenbolk, af en toe mooie gul en maar die zijn steeds ergens anders te vangen in het kanaal dus je kan er geen peil optrekken. Zaterdagavond met de Eurovissers weer een competitiewedstrijd hier.

Waterweg zoals gezegd mooie aantallen gul, op de ondiepere stukken in de avond de beste kansen, tussen de strekkers na de Stormvloedkering richting Hoek van Holland ( Rozenburgzijde natuurlijk!)
Zaterdag is er een grote strandwedstrijd van HSV Westkapelle op de stranden tussen Westkapelle  en Zoutelande van 09.30 tot 13.30 Opgave voor 13 september en info bij Peter Gabrielse,
gabri@zeelandnet.nl

De Nationale Jeugdploeg Junioren zout staat klaar om volgende week tijdens het W.K  in Frankrijk te La Benne te proberen de zilveren prestatie van verleden jaar te evenaren en zelfs te verbeteren, de mannen van Henry Karremans gaan van 18 t/m 25 september, kwaliteit zat in deze gedreven ploeg dus succes gewenst namens Total Fishing.
 
Bootvangsten
 
Allereerst de mededeling dat Grauvell opnieuw de Nederlandse W.K ploeg bootvissen zal sponsoren tijdens het W.K gehouden vanuit Bankenberge van 30 september t/m 6 oktober, prima initiatief van dit Spaanse merk welk flink aan de weg timmert. Wrakvisserij redelijk met veel gulletjes, war zeebrasem, poon en een enkel leng en zeebaars, zeebaars niet echt actief bij de wrakken.

Op de Oosterschelde in de nabijheid van wrakken mooie gulvangsten, op de vlakke  grond echter niet veel te beleven, aan de Noordzeezijde van de Stormvloedkering bij de stroomgeul Roompot leuke vangsten van gladde haaitjes en wat gul en tong, Meerkerk gebied niet veel te beleven, Westerschelde ook berichten van leuke aantallen gulletjes, makreelvisserij soms goed, wel de laatste weken dat je nog redelijk deze lekkere sportvis kan vangen.
Zondag hopelijk met de EFSA weer vanuit Scheveningen eens kijken wat de geankerde visserij brengt na een half jaartje niets doen, volgende week hoort u hier meer over!
 Groet, Arthur


Zomergul uit de Waterweg!

 Witvis door Willem Stolk
Wereldkampioenschap 2007 – Nederland knap 6e en Alan Scotthorne did it again…

Afgelopen weekend is het wereldkampioenschap voor senioren gevist in Hongarije. Hongarije was tevoren getipt als favoriet, maar in de praktijk ging het anders. Italie, Belgie en Hongarije stonden naast elkaar – de nummers 1 – 2 en 3 van 2007. 

Alan Scotthorne pakte zijn vijfde individuele wereldtitel – met recht een resultaat van formaat. Alan staat nu naast Bob Nud, want ook hij heeft 5 gouden plakken aan de schoorsteen hangen. Nederland deed leuk mee – een zesde plek is gewoon een goed resultaat. Het was een visserij waar de matchhengel een hoofdrol vervulde. Er werd tussen de 25 en 35 uit de kant gevist –en dit maal moest er erg secuur worden gevist. Maar op dit niveau moet dat ook geen rol spelen. Ik heb nog uitgebreid met Alan Scotthorne gesproken – ik kom hier op terug op deze plek en in Witvis Totaal.

Op onze eigen wateren is er wederom niet slecht gevangen. Zowel de rivieren, plassen en kanalen waren gemiddeld goed. Diverse positieve reacties bereikten ons uit het midden van het land; de riviervisserij wordt steeds beter. Het water is ook weer gezakt en vissen vanaf de kribben was weer mogelijk.

Nico Breevaart
“Vandaag wederom op de IJssel gevist. Omstandigheden waren op zich prima, wind had wel iets minder gemogen. Naast de nodige windes ook  weer twee barbelen gevangen van resp. 49 en 55 cm! In vergelijking met waster de afgelopen tijd aan barbelen is gevangen niet echt heel groot, maar stuk voor stuk krachtpatsers en fantastische vissen om te vangen! Aldus Nico.
 

 
Csavelkoul in actie tijdens het W.K

Roofvis door Piet Driessen

Duidelijk veel minder meldingen afgelopen week wat het vissen betreft op roofvis natuurlijk, en de reden daarvan is dat de grote manifestatie voor roofvissers in Maurik was. Prima georganiseerd en zeker hoe de NKS mannen het voor elkaar hadden en hier veel tijd in hebben gestoken om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen, en nog belangrijker kennis te hebben laten maken met deze roofvisserij en omgang met de vissen en oog voor de natuur.

Veel stands en allemaal mensen die het goed konden brengen, en dit temeer natuurlijk omdat de vissers die hier komen ook gericht alles kunnen bekijken.
Ook een geluk dat het weer prima meewerkte en dat is wel voor het buitengebeuren belangrijk, op naar het volgende jaar.

Is er ook nog gevist? Ja hoor, maar vandaag kan ik daar door deze manifestatie wat korter in zijn. Snoek was redelijk tot goed los, maar dan vooral in de ochtend en avonduren. Ook weer mooie exemplaren daarbij, en dan praten we over 90+ snoeken. Groot kunstaas had duidelijk meer interesse van de snoeken dan klein kunstaas afgelopen week, maar daar is nu de tijd ook weer voor. Wit en oranje score nog steeds goed, en veel snoeken nog ondiep.

Snoekbaars ook redelijk te vangen maar vaak op plaatsen waar je ze niet verwacht. Veel vissen trekken al richting plassen en ingangen van rivieren en havens, dus daar wat meer op concentreren momentheel levert dan ook meer vissen op. Ik denk nog een week of 4 tot 6 dan zoeken ze weer de winterstekken op in de plassen en rivieren. Kleiner kunstaas duidelijk beter afgelopen week.

Baars was niet al te los maar wel redelijk wat meldingen van grote vissen, en hier ook weer al wat korter bij de havens en ingangen daarvan. De meeste vissen op shads, en die konden al gerust wat groter zijn, daar hadden ze geen problemen mee.

Roofblei en winde als ze los waren wel redelijk te vangen, maar minder grote vissen dan afgelopen weken. Veel vissen afgelopen week net onder de oppervlakte, dus de poppers werden vaak heftig gegrepen door deze zilverpijlen.

Weer blijft redelijk en watertemperatuur zakt rustig, dus deze week weer lekker gaan op de rovers als je er even tijd voor hebt.


 Je vraagt er een en krijgt er twee…op 1 plug, dat kan alleen bij de dapperste onder de roofvissen…


 “Laatst meerval gevangen op Merwede met shad, mooie bijvangst en wat een dril.Komen meer en meer voor in onze rivieren. Groeten  Marc “


“Beste redactie hier een ervaring die ik wil delen met andere karpervissers, gevangen op 3-09-07 in zoetermeer   Hallo, Ik kon m’n oren niet geloven na 21 uur vissen had ik eindelijk een run, hop half slapend en suf m’n waadpak in wat niet echt lekker ging, uiteindelijk in mijn waadpak stond m’n vismaat al in het water en sloeg m’n hengel  aan, ik rende er naar toe en nam de hengel over, m’n maat rent terug naar de kant pakt het landingsnet en  speurt naar mij toe, het leek wel een 50ponder zodra die ging vechten kon ik haast niets meer doen, hij ging voledig door de slip heen, maar zodra die niet vocht leek het wel of ik een brassem aan de lijn had. Na ongeveer 35 minuten drillen riep mijn maat Denny;  een Diamantsteur, en ja ik zag ook een schim en kon niet op van geluk, dit is iets wat ik nog nooit gevangen heb en iets waar ik ook geen ervaring mee had….“


 
 “….Uiteindelijk Steur in het net en lopen maar terug naar de kant vol met adrealine, eenmaal op de kant kon ik m’n  geluk niet op, ik zag dit als een kans niet je niet vaak krijgt op dit water. O.k eerst maar even op de weegschaal en zo iets wat ik niet verwachte 14,26 kilo woww dacht ik,  maar ook maar eens meten die mooie steur, als karpervisser natuurlijk geen meetlint bij je smile maar ja roept mijn maat we hebben een meter lint, wij meten en tot mijn verbazing 134 cm hehe.
 
Ik zie dit als een ervaring die ik moet delen met andere, en ik zie ook graag wat reacties over andermans ervaringen. heel veel groetjes, Denny schrijvers „


 ” Beste TF-redactie,
Enkele sfeerbeelden van de zomervakantie in Spanje.
Zoals u ziet schieten vroege vogels de mooiste plaatjes, Mvg Frank


 “ Hallo
De afgelopen week hadden we te maken met doodtij,waardoor er weinig tot geen vloedstroom liep. Gewoon effe een slechte periode voor de zeebaarsvisserij.Zowel vanuit de boot als vanaf de kant werd er de afgelopen week dan ook ronduit slecht gevangen.Zo nu en dan liep er toch nog een mooie vis tussendoor.Komende week maken we weer meer kans omdat we weer richting springtij gaan. groet, Joop”


 “Bericht vanuit Courtmacsherry, Ierland;
Hi All,The end of August ended on a high note with the weather finally settling down and superb catches .Specimen Coalfish for Bob de Heus of 19.4lbs,Gerrit Smit of 20.7lbs.Party Vleugels from Rotterdam had Specimen Coalfish of 17.2,20,15.3and 20.3lbs.Franz Vleugels landed a Skate on the 30th August estimated at 150lbs,Franz also landed a skate last season estimated at 200lbs plus.Scandanavian dream trip organized by Failte Ireland caught 20 different species in the few days they fished from Courtmacsherry and Kinsale but the Specimens and big skate didnt show up on this trip…..”


 “…..On Sat 2nd while fishing from the lady Louise Alan landed a skate estimated at 160 lbs ,tagged and released.The pollack fishing during the last few weeks was excellant with fish up to 11.7lbs landed and conger up to 30lbs were common.The bass fishing the last few days has been excellant with live mackerel the best bait.On the 5th and 6th Sept bass up to 6lb weight were landed but the best of the week was a fish of 9.8lbs  just under the Specimen weight caught on the 6th Sept  landed by Markjohn Gannon while fishing from the moorings on the Lady Louise.Its great to see so many anglers fishing in the estuary the last few days and catches have been great.Regards Mark.“


 “Peet Bosman ving vorige week mooie vissen in Noorwegen…”


 “….De omstandigheden waren niet slecht en..”


 “…Er werd goed en gevarieerd vis gevangen waaronder zelfs flinke heilbot


”Prachtige bloem gefotografeerd door Piet Driessen”


 “Het resultaat van een uurtje vissen (moest helaas naar huis) met de vaste stok
zonder voer alleen casters 26 mooie voorns en een paar platjes. Rob Bouw.”


 “Marcel ving deze Nederlandse goudvis”


“Het was een leuke dag op de fair for lure and fly. Net zoals voorgaande jaren heb ik genoten van de vele stands en bekende koppen. Op de terugweg konden we het niet laten om nog even bovenop de sluis bij Eefde een plug te gooien.

In eerste instantie haakte ik iets. Een grote witte schim kwam uit het diepe water omhoog en schoot weer los. Ik zei nog zo tegen men vismaat “dat was een karper”. Niet veel later en na enige worpen kreeg ik de aanbeet weer. Deze ongelofelijke bak van een winde als resultaat. Ik heb in men leven nog nooit zo’n dikke winde gezien. Helaas zijn het gewicht en de lengte van de vis onbekend.
gr Tim Huizenga”


 “Rando Kromkamp met een mooie roofblei”


 “Vincent van Wanrooy maakte deze prachtige kopstudie van een roofblei die hij ving”


 “Dag TF!
 Zoals jullie ongetwijfeld de laatste tijd zien…, erg veel foto’s van barbeel. De brabeelvangsten nemen toe, de lengte wordt groter en het aantal vissers neemt ook toe. Dat laatste is niet zonder reden…, wat een sportvis! Doordat dit steeds meer bekend werd, ben ik samen met 8 mensen van het visserslatijn forum aan het ‘barbelen’ geweest aan de IJssel. Ik had in de Donau al barbeel gevangen, maar in Nederland nog niet. En ja hoor…, na een slecht begin en na verkassen kreeg ik dan toch een ‘stuiterende’ top te zien. Na een korte maar heftige dril kwam mijn eerste Nederlandse barbeel in het netje en het bleek niet de minste te zijn voor het begin!! 61 cm!! Mijn dag kon niet meer stuk! Vriendelijke groet,  Bas Bakker ”


 “Frank maakte voor het eerst kennis met de formidabele kracht van een Waalbarbeel. Denk er een paar strepen bij en je hebt bijna een supersterke Bonefish. ”


 “Prachtige foto van de kop”


“Het hoeft niet altijd groot te zijn om mooi te zijn uit helder water
zijn ze zo mooi donker. Groetjes Marcel


 “Hey Totalfishing,
 Ik ben een nachtje in een kanaal wezen vissen…...


 “……Ik had er 3, waaronder 1 van 12 pond 1 van 20 en 22pond…..”


 “…..Was een geslaagde nacht. Groetjes Raymond”


 “Gevangen in Limburg een kanaal schub van 48 pond, door Ruud Caelen“


“Boerenzwaluwen maken zich al op voor de grote trek.De gierzwaluwen zijn reeds vertrokken “


 “Bjorn heeft zijn vriendin Ryanne inmiddels besmet met het sportvisvirus en zo te zien heeft ze het al zwaar te pakken. Een belangrijke stap op weg naar een duurzame relatie…... en….dolblij met haar eerste vis. ”


 “Hoi beste Totalfishing, Dit is mijn apetrotse broer met zijn nieuwe  persoonlijke record baars van maar liefst 48 cm.Met vriendelijke visgroeten, Henk Jansen ”


 “Nico met een dikke baars”


 ”Pol pakte deze op een rivierplas”


 “Deze snoekbaars van 75 cm kon een shadje niet voorbij laten gaan.
Gr Jelte Bouma.”


“Een verrassing deze “ochtendschemeringsnoekbaars” voor Piet”


 “De  vis op de foto is  95cm.  We  waren  heel  blij  met deze  vangst, gevangen op een zander pro shad en  we  hopen  nog meer  van deze mooie vissen  te  vangen.  Deze  vis  is  weer  vrij gelaten  en  ik  hoop  hem  nog een  keer  te vangen  als  die  een  5 cm  groter  is.  .....”


 “…En deze snoek van 110 cm pakten we ook  tijdens het verticalen. Hartelijke groeten en veel visplezier Willem van der Vlies”


  “Hoi T.F,
 We wilden gaan nachtvissen en hadden al een plekje in gedacht toen we daar eenmaal waren aan gekomen liepen daar stieren we hadden geen zin om daar bij wakker te worden dus gingen we verder We pakten de boot en gingen een plekje tegemoet waar je alleen met de boot kan komen en waar dus nog nooit wat gevist nou we hadden wel zin in een uitdaging.

We hadden al een run gehad toen we een maal gingen slapen toen hadden we niks meer gehoord maar in de ochtend om half 8 ja hoor daar ging die…. Aangeslagen en na een tijd drillen was het een snoek in plaats van een karper met een bolie het bleek ook gelijk een grote te zijn van 1meter en 21 pond.Het was echt een bullebak op een bolie met veel geluk.  Gr. Karpingwestland ”


 “Hoi TF, het afgelopen seizoen al veel mooie snoeken gevangen maar de meter werdt nog niet overtroffen. Totdat we afgelopen Zaterdag gingen vissen. Met trollen vingen we al mooie snoeken tot 80cm maar wat stekken uitwerpen leverde eerst deze mooi vis van 102cm op…..”


 “….Daarna op de volgende stek een mooie stevige vis van 106cm, de Busterjerk was verantwoordelijk voor twee deze vangsten. Groet, Pieter Nederlof.”


 “Mooie sfeerplaat van een eenzame ballonvaarder ”


  “Bart Mylle trok met zijn gezin naar Alaska waar het viertal 4 weken per camper  rondreisde. Omdat zowel hij als zijn 2 zoontjes fanatieke vliegvissers zijn, was dit wel een droomreis te noemen met zoveel soorten zalm en forel in dit ruige land…”


 “….Voor het eerst een zalm aan de vliegenhengel drillen is werkelijk een kick van de eerste orde. Als je dan na afloop van de vakantie gaat tellen en elk op zo’n 70 zalmen in totaal uitkomt, weet je meteen dat deze vakantie niet snel overtroffen zal worden…“


 “….Omdat veiligheid voorop staat in verband met de berenbevolking, moeten de instructies goed opgevolgd worden. Lekker veel lawaai maken dus aan de waterkant, dat houdt de beren op afstand. Toch wel even slikken als je zo’n pootafdruk tegenkomt of een dampende hoop mest waar zojuist nog een mega-beer heeft gestaan…“


 “...De indrukwekkende natuur en de supervangsten maakt Alaska tot een vissersparadijs. Zalmen tot ver over de meter waren geen uitzondering. Maar ook een boottrip op zee met (kleine) heilbotten tot 10 kg vergeet je niet snel…
 
Terug in België zullen ze weer moeten wennen aan het formaat vis in Nederland en België…”


 “Gelukkig komen ze stap voor stap ook dicht bij huis in Nederland weer terug. De echte Rijnzalm. We kregen veel leuke reacties op de gevangen Rijnzalm bij Maurik, vandaar nog 2 plaatjes van deze mooie supergezonde vis. De kop vol vuur en kleur… ”


 “…Echter zo gauw de vis in het water hangt valt de geweldig goede schutkleur op. Vooral boven kiezel is die erg goed en lijkt het bijna een andere vis. Hopelijk heeft dit mannetje de kans om mee te kunnen werken aan een groter zalmbestand in de toekomst”

Deze week nominaties voor de (rode)zalm van Bart en de schubkarper van Ruud Caelen. Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -