Zicht op zeebaars (zoet) 129 Voorjaar nadert met rasse scheden

Zicht op zeebaars (zoet) 129

Voorjaar nadert met rasse scheden

Door Joop Folkers
 
Gedurende de ochtenduren voelde het mede door een pittige zuidwesten wind (met dichte mistvlagen!) nog lelijk koud aan maar….. naarmate de zon later op de dag in kracht wist te winnen konden zowel de jas als bodywarmer uit en waande ik me op een mooie voorjaarsdag aan het Haringvliet.
 
Wat een luxe, zeker als je dit soort dagen vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar.
 

Eerst nog een beetje koud.
 
Ook vriend vis speelde verrassend in op het heerlijke weer waardoor we dan ook keer op keer werden verrast met schitterende, snoeiharde aanbeten.
 

Ze hadden er zin in.
 
Zowel snoek, snoekbaars als baars hadden er zin in. Beste kunstaasje van de dag was zonder enige twijfel weer eens de Ripple shad (Perch 11 centimeter) van Berkley. 
 
Een snoek tussendoor.
 
Later op de dag (tijdens het afgaande water) was het ineens weer de bruine Culprit shad die zijn vangkracht bewees!?
 

De zon won aan kracht.
 
Tja, dat soort informatie hoort nu eenmaal bij het snoekbaarzen.
 
Felle aanbeten.
 
In tegenstelling tot de afgelopen weken zijn de aanbeten momenteel weer behoorlijk pittig. Zowel snoekbaars als hun rood gekleurde familiegenoten laten er geen gras over groeien en gaan volop in de aanval. 
 
Waren het eind vorige week nog in hoofdzaak de fluo geel/groene kleuren die scoorden momenteel blijken vooral de baarsachtige kleuren in trek. Maar ja, je kent deze visserij: 'garantie tot aan de deur' want morgen is het precies weer andersom. 
 

Ook de vissen reageren op de warmte van de zon: blijven zoeken naar de plekken.
 
Kortom, blijven zoeken en proberen is dan ook het advies. Wat wel opvalt is dat onze gestekelde vrienden langzaam maar zeker de (warmere) ondiepe stekken op aan het zoeken zijn. 
 
Ook bleek weer eens dat het langzaam binnen vissen van het kunstaas meer vis opleverde dan het uitbundige binnentikken. Kortom, er is weer een vissie te vangen dus gaan met die banaan!
 
Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -