13-14 juni 2015 Nacht van ‘s Gravenzande

Persbericht WSV 's-Gravenzande

13-14 juni 2015 Nacht van 's Gravenzande 

Zoals gebruikelijk vissen we ook dit jaar weer de nacht van ‘s-Gravenzande en zoals je weet is dit een titanenstrijd daar deze van tien uur in de avond tot 05:00 in de morgen wordt gevist.

Men vist als koppel met van ieder een hengel in één en dezelfde steun. Het aas is vrij met uitzondering van zachte krab. inschrijfkosten €40 per koppel. Er is ruimte voor 75 koppels. Na afloop van de wedstrijd zal het gebruikelijke ontbijt klaar staan. Parkeergeld hoeft men niet te betalen en in de nacht zullen we de deelnemers nog voorzien van iets lekkers.

Kortom een evenement waar je bij moet zijn. Hieronder een verslag van de vorige editie met foto's uit het archief.  

De nacht van ’s-Gravenzande 

Door Jeroen van der Voort

Vanmorgen schoot ik om zes uur wakker van mijn wekker. Eerlijk gezegd lag ik al een tijdje onwennig te draaien. Het was immers de grote dag voor de 'nacht van ’s-Gravenzande'.

Op het moment dat ik mijn gordijnen opende was ik zo blij als een klein kind. Het was uitgesproken superweer en bijna windstil. Blij als een klein kind even snel een bakkie voorzien van mijn eerste 'ochtend'sigaret.

Dit was de dag waarop we met een groot aantal vrijwilligers op hadden gehoopt. We hadden (voor zover mogelijk) alles tot in de puntjes verzorgd. Dan is het natuurlijk altijd maar weer afwachten hoeveel deelnemers je tijdens zo’n spectaculaire viswedstrijd op het strand weet te krijgen.

Ik kwam er al snel achter dat het organiseren van zo’n groot gebeuren behoorlijk 'stressie' is. Maar we hadden een superteam en naarmate de wedstrijddatum dichterbij kwam bleek iedereen optimaal te functioneren.  

Eerst nog even een paar uurtjes werken en daarna terug naar de visclub van ’s-Gravenzande. Toen ik rond 17.00 uur arriveerde wist ik niet wat ik zag. Zoals van ouds stond er weer een rijk gevulde prijzentafel en loog ook de tafel voor de verloting er niet om. Kortom…..kom maar op met die vissers.



Hier hoefden we niet lang op te wachten want rond 18.00 uur druppelden de eerste fanatieke koppels al binnen. De inschrijving was geheel volgens wens verlopen want maar liefst 71 koppels hadden zich voor deze unieke wedstrijd ingeschreven.
 
Ook nu bleek weer eens hoe belangrijk een goede voorbereiding is. De kaarten lagen op volgorde dus was de inschrijving zo gepiept.

Rond een uur of acht stapten de eerste vissers bepakt en bezakt op de aanhangers om richting hun stek te worden gereden.

Eenmaal op strand zag het weer er nog beter uit dan we als organisatie ooit hadden durven dromen! Achter het duin werden we verwelkomt door een zwakke wind en een vlakke zee. Ook de temperatuur liet ons niet in de steek!

Rond de klok van half 10 stond iedere deelnemer op zijn stek en werd het startsein gegeven. Het duurde niet lang voordat we de eerste telefonische melding mochten ontvangen van de vangst van een dikke zeebaars. Een fijn gevoel als je weet dat er maar liefst 142 man op het strand staan.

Toen we zelf na een kleine drie kwartier het strand op gingen bleek al snel dat dit wel eens een topnacht kon worden. Her en der kwamen we vissers tegen met een lekker zootje vis. De vangst bestond in hoofdzaak uit wijting, zeebaars en bot. Verder waren er enkele mooie dikke palingen en tongen gevangen.


 
Rond de klok van elf uur zijn de mensen uit de keuken het strand opgegaan om de deelnemers te voorzien van verse tomatensoep. Hoe bedoel je 50 liter is veel!

Tijdens de 2e ronde vonden de broodjes rookworst weer gretig aftrek. Later ben ik weer terug gegaan naar de club want het was al weer half vier.

Nadat we het de wedstrijd hadden afgeschoten kreeg ik al snel de eerste kaarten onder ogen en die logen er niet om! Even snel zag ik aantallen van 18 52 en zelfs meer dan 70 vissen voorbij komen.



Terwijl alle deelnemers konden genieten van een lekker ontbijt werden alle vangstgegevens in onze computer verwerkt waarbij al snel bleek dat de vangsten geweldig waren geweest.

Terwijl de vele medewerkers onze deelnemers voorzagen van de nodige drankjes en lootjes voor de tombola kreeg ik na pakweg een uurtje de uitslag onder ogen.



Er waren in totaal maar liefst zo’n kleine 4000 vissen gevangen met een totaallengte van bijna 500 meter wat neerkomt op een gemiddelde van zes meter vis per koppel. Nog leuker om te vermelden is dat iedere deelnemer vis had weten te vangen.

Kortom, een spektakel dat zijn weerga niet kent.

Graag wil ik iedereen bedanken voor zijn of haar deelname en uiteraard dank ik alle vrijwilligers, de wedstrijdcommissie, het bestuur en alle andere mensen die zich weer vrijwillig hebben ingezet om deze wedstrijd mogelijk te maken. Zonder jullie was het niet gelukt.

Groetjes en hopelijk tot snel !

Jeroen van der Voort

   
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -