1200 m² Winkelende sportvissers tijdens de opendeurdagen van Robby Fish te Wommelgem

1200 m² Winkelende sportvissers tijdens de opendeurdagen van Robby Fish te Wommelgem 

Door Ron Smits

Robby Fish bestaat vijf jaar en dat hebben we geweten ook. Vele sportvissers uit Nederland en België bezochten de opendeurdagen van Robby Fish. Vijf jaar timmeren Robby en Sandra inmiddels aan de weg en met succes mag ik wel zeggen. Een heus Robby Fish zeevisteam, dat ook aan allerlei wedstrijden mee doet, ondersteunden Robby tijdens de opendeurdagen.

Niet alleen het zeevisteam was er, maar ook de moeders van Sandra en Robby waren nadrukkelijk aanwezig achter de tap. Beter personeel kun je niet wensen.


Robby en Sandra hebben een geheim wapen ingezet: hun moeders. Ondanks de vele dorstige klanten bleven ze stralen en lachen.

Ondanks de grote toeloop van dorstige bezoekers, bleven de beide moeders iedereen, stralend en met heel veel plezier, van het nodige nat voorzien. Zouden zij het geheime wapen zijn van Robby Fish?


Lekker gebakken vis.

Het was superdruk op zaterdag 21 februari, veel en veel drukker dan vorig jaar en dat heeft het personeel, maar ook Robby en Sandra geweten.
 

1200m² winkelende sport vissers, profiterend van de extra 20 % kassakorting, moesten hier passeren en dat hebben Robby, Sandra en het overige personeel geweten. Er werd massaal in geslagen


Ze kwamen handen tekort. Hebt u weleens 1200 m² winkelende sportvissers gezien, met hengels en allerlei andere vismaterialen? Dat was wel het beeld in de winkel aan de Fortbaan te Wommelgem.

Gelukkig had Robby Fish een behoorlijke voorraad, zodat Amerikaanse solden taferelen konden worden voorkomen.

Vele prominenten waren aanwezig om uitleg en advies te geven over de producten die zij vertegenwoordigen. Voor mij altijd gezellig om de bekenden tijdens de diverse opendeurdagen te ontmoeten.

Wim van Dommelen presenteerde de vele producten van DAM. Voor het zeevissen liet Wim onder andere de Steelpower Black en de Black Surf Twin Tip zien. Deze laatste is een hengel met twee toppen: een zachte top voor werpgewichten van 75 – 100 gram en een harde top voor werpgewichten tot 175 gram.

Een spinhengel waarmee je uren kunt blijven werpen: De Black Spin, uitermate geschikt voor de zeebaars volgens Wim.

Ook voor de bootvissers heeft DAM een puike boothengel: de Black Tuna. DAM is weer helemaal terug en dus ook bij Robby Fish. Net als vorig jaar was ook Cordes Travel aanwezig.


Linda en Raffie in gesprek met diverse geïnteresseerden.


Linda en Raffie waren net iets meer dan een maand terug van een pilot vistrip naar Panama. Het is de bedoeling dat de eerstvolgende reis naar Panama in 2017 georganiseerd gaat worden. Raffie had daar een geweldige vis weten te vangen: de Cubera van maar liefst 40 kilo, maar ook Linda stond haar 'mannetje' met een prachtige Mahi Mahi, die voor deze reis erg hoog op haar verlanglijstje stond.

Andere vissen, die tijdens deze pilot gevangen werden, zijn onder andere: Rooster Fish, Snapper, Amber, Snook, Haai, Dorado, Marlin, Tonijn,  Jack Crevalle en Sailfish. Raffie vertelde mij dat de reis naar Panama van 2017 al bijna uitverkocht was. Wees er dus snel bij als u nog mee wilt. Linda en Raffie gaan ook naar de Visma over anderhalve week.

Mustad is weer ook weer helemaal terug bij Robby. De sterke haken met de twee extra weerhaken op de steel voor een optimale aas aanbieding kent u vast nog wel.

Nieuw is de Mustad Fastatch, een systeem om snel haken, loodjes en onderlijntjes te wisselen tijdens bijvoorbeeld het snoeken. Niet alleen het systeem op zich is op de markt verschenen, maar ook een kant-en-klaar setje (Mustad X rig), voorzien van dropshotlood en haak.

Natuurlijk mag Leo Stoutjesdijk van de firma Pure Fishing uit Breda niet ontbreken. Druk, druk, druk kenmerkte Leo op zaterdag. Het viel dan ook niet mee om hem te strikken voor de foto. Uiteindelijk lukte het, door mij verdekt op te stellen op het moment dat hij in het magazijn naar materialen zocht.


Leo Stoutjesdijk van Pure Fishing alsnog vastgelegd op de gevoelige plaat.



De nieuwe Mitchell Avocast (afbeelding is de 7000, met een overbrenging van 4.2 : 1)


Danny van de Velde van de Vlaamse Vereniging Van Vliegvissers gaf een demonstratie vliegbinden. Een streamer zou me nog wel lukken.


Orvis en Hardy zijn wel de beide top merken in de vlieg vis wereld en ontbreken dus zeker niet bij Robby Fish.


Ik weet alleen niet of de streamer een roofvis zal verleiden. Maar Danny liet zien hoe je de kleinste vliegjes natuurgetrouw moet binden.


De vliegvisafdeling van Robby Fish, altijd een genot om tussen de fleurige kleuren door te lopen.


Een ware kunst vind ik. Danny heeft mij weten te strikken om de volgende bijeenkomst van de V.V.V.V. bij te wonen. Er worden dan allerlei vliegen en streamers gebonden.


Speciale haken waarmee het binden van de meest uiteenlopende vliegen begint.



Hier ontstaan de meest prachtige creaties, ware kunst.



Vliegenhengels van Hardy.


Hieronder nog een impressie van de open deur dag op zaterdag:








Na sluitings tijd lukte het pas om diverse hengels op de foto te krijgen.















Geur, reuk en smaakstoffen in vele varianten.



Druk overleg, volgend jaar weer?









Handen tekort.



Kant en klaar aas voor de forel in de forellenvijvers.



Waar heb ik nog ruimte voor al die extra informatie.



Binnen was het vol, gelukkig werkte het weer mee en kon het natje rustig buiten genuttigd worden.



Volle bak in de gezellige ruimte voor een natje en een hapje.



Ja, DAM is weer helemaal terug.


Hengelsport Robby Fish
Fortbaan 68
2160 Wommelgem
Tel : +32 (0)3/366.45.65
Fax: +32 (0)3/366.57.66
E-mail: info@robbyfish.be
www.robbyfish.be