U heeft een algemene of specifieke vraag over sportvissen, reizen, materialen, boten, ervaringen van anderen enz.enz.? U wilt iets meedelen dat volgens u ook andere sportvrienden moeten weten? U heeft iets te koop of zoekt juist iets speciaals? Klik dan hier voor plaatsing van een nieuw bericht, evt. met foto.

Specifiek zoeken? Klik op een van onderstaande rubrieken

Plaats een nieuw bericht

Tips
Hallo allemaal,
Ik wil graag gaan zeebaarsvissen maar weet nu niet goed wat nou het beste kunstaas is, er wordt geschreven over diepduikende pluggen maar ook over lichte jigkopjes met kleine stadjes, wat is het nou? Ik snap het niet helemaal...
Alvast bedankt voor de tips
Klaas
Hoogvliet
22/05/2021
Tips
Beste mede sportvissers,

Binnenkort ga ik enkele dagen op De Heen Steenbergen vissen. Om niet onnodig te veel vrije tijd te verliezen, zoek ik wat uitgebreide praktische visinformatie over dit water. Is De Heen water voor de vaste stok en/of feeder? Globale diepte van De Heen?
Wat zijn met de auto goed enkele goed bereikbare verblijf-/visplekken aldaar? Welke vissoorten kan ik op dit water in deze tijd verwachten?

Op voorhand mijn dank voor alle informatie,
Frans

Frans
Rotterdam
10/05/2021
Tips
Ik ben op zoek naar een onderdeel van mijn bovengenoemde zeemolen die ik ca. 12 jaar heb gekocht en weinig heb gebruikt. Dit onderdeel heet een bail arm, maar een vinger pick-up is ook goed. De lijnopvang is enigszins aangetast en daardoor zal de lijn extra slijten.
Wie kan mij helpen? Bvd.
Peter.
Peter
Delft
03/05/2021
Tips
Hodgman H5 waadpak lek!!!!?????

Wat doe je met een vrij nieuw, prachtig topmerk Hodgman H5 waadpak, gekocht via een opkoop partij, zonder bon, geen garantie, fabriek en importeur bestaan niet meer……………. En wat OP MEERDERE PLEKKEN LEKT (waarschijnlijk op de NADEN)??????
Een gaatje of gat kan je redelijk makkelijk zelf plakken, maar dit.

Alvast bedankt voor reactie’s en tips!

Groet,
Bas
Bas

10/04/2021
Tips
Als beginnend snoekvisser die door de bomen het bos niet meer ziet heb ik een vraag. Ik ben op zoek naar een swimbait die je langzaam kunt binnenhalen voor in de polder waar het vaak niet al te diep is.

Ik had namelijk het volgende swimbaitje: SPRO BBZ - 1 SWIMBAIT 4'' BLUE BACK HERRING SLOW SINK. Deze beviel perfect want had een mooie zwembeweging, was langzaam binnen te vissen waarbij die heel langzaam zakte en bleef zweven. Deze is volgens mij helaas niet meer verkrijgbaar, dus mijn vraag is nu: weten jullie misschien iets vergelijkbaars?

Ik zat zelf aan de volgende twee te denken:

Spro Iris Underdog Jointed Hardlure Firetiger 8cm 18gr

Savage Gear 4D Line Thru Trout SS | Rainbow | 15cm | 35g (maar deze is misschien te groot/zwaar voor ondiep en heeft maar 1 dreg)

Alvast bedankt, gr. Maarten
Maarten
Amsterdam
08/04/2021
Tips
Goedenavond,

Zijn er mensen die ervaringen hebben met het bestellen van vismateriaal op de Amerikaanse website Tackleshop.com?
Positieve en negatieve ervaringen...

wat zijn (bijvoorbeeld) de extra kosten? (addertjes onder het gras).

Ik hoor het graag.

Willem
Willem
Ede
09/03/2021
Tips
Ik ben op zoek naar een goede hengel voor pelagicvissen op snoekbaars. Iemand een goede suggestie? Ik vis voornamelijk met 18 a 20 cm shads en 40 gram koppen. Alvast bedankt.
Erik
Ens
07/02/2021
Tips
Beste ,graag zou ik te weten komen waar het trigger foreldeeg van shimano te koop is.

Gr Eddy
eddy.demaerteleire@telenet.be
Nazareth /Belgie
04/02/2021
Tips
Ik vis in de winter vaak in havens met doodaas. Een leuke bezigheid nu het kouder is. Dit zijn veelal havens in het binnenland, aan inlandse wateren. Hebben jullie ervaring met havens die aan het IJsselmeer grenzen? Of iets algemener, hoe is de snoekstand in het IJsselmeer?
Peter V.
Tiengemeten
06/01/2021

Tips
   
Hierbij als nieuw 2 feederhengels van het merk Spro. Het plastic zit nog om het handvat en zijn slechts enkele keren mee gevist.
Hengels zijn 4,50m lang cw is 250 gram. Het zijn super strakke hengels waar je zonder problemen mee kunt zeevissen. Met 100 gram lood super ver mee te gooien. Zijn voorzien van molens. Graag in één koop. Voorzien van foudraal. Prijs 200€ voor de beide hengels incl.molens. Prijs zonder molens is 160€
Kantvisser
Groningen
05/01/2021
Tips
Hallo , ik lees dat de wijting weer goed wordt gevangen aan de kant .
Heeft iemand nog tips waar ik deze kan vangen ?
ik lees wel iets over bij de kering ,calandkanaal .
Maar waar precies , kan ik niet vinden .
wil met mijn Kids een dagje gaan , ook in het donker willen ze vissen .

BVD Sander
Sander
Arkel
24/11/2020
Tips
Hi iedereen,

Ik had een snelle vraag, ik ben op zoek naar een reel om te beginnen met vissen met wat grotere shads (18-23cm). Nu was mijn oog gevallen op de Abu Garcia Revo Beast. Deze heeft alleen 2 versies, een normale en een high speed. Welke van de 2 is volgens jullie de beste keuze voor het vissen met shads/tailbaits? Ik vis voornamelijk vanaf de kant. Alvast bedankt!

Groeten,

Wesley
Wesleeyy

19/11/2020
Tips
Wie weet waar er nog Berkley Nanofil 125 m 0.06 Clear Mist te verkrijgen is ?
Of wordt deze niet meer gemaakt en is deze vervangen door een ander / nieuw product naam ??

bedankt voor alle suggesties / tips .
Forel

08/11/2020
Tips
Zoek naar een rvs tangenset (onthaaktang, schaar en bv hakenslijper) met houder voor in de boot. Voorheen had rapala hier van die mooie setjes voor maar kan die niet meer vinden. Iemand een tip?
Stobbe Erik
Veenendaal
25/10/2020
Tips
Iemand daar wel eens geweest. Met mischien nog een tip. of wat zeker mee moet.
rivogelzang@outlook.com
wieringerwerf
05/10/2020
Tips
Dag iedereen, ik ben op zoek naar een vakantielocatie te Noorwegen (periode juli-aug 2021) om met het gezin naartoe te gaan. Waar moet de locatie aan voldoen:
- er moet kunnen gevist worden met kinderen (zee/fjord/...). Zowel vanop de kant als met een bootje (geen 30km de zee op grin) Het is niet de bedoeling de vriezer te vullen. We om ons te amuseren.
-degelijk huisje
-niet ver van andere (gezins)activiteiten.

Laat maar weten !

Alvast bedankt !

Robin
Robin
Holsbeek
07/09/2020
Tips
Beste medevissers,

Wie heeft er veel kennis van de juiste olie en vet voor het onderhouden van vismolens? Kan iemand mij hiermee helpen (merk/naam en waar ik die eventueel kan aanschaffen)?

Er zijn wat goede oliën en vetten op de markt, maar die worden helaas veelal in het buitenland verkocht. Ik zoek daarvoor een goed alternatief, zoizo 100% synthetisch, want het gaat om dure molens.

Ik hoor graag wat tips

Mvg, Ad
Ad

23/08/2020
Tips
Sinds kort ben ik in het gelukkige bezit van een bootje. Ik ben al een paar keer, zonder al teveel succes, op snoek wezen vissen (trollend) op de Oude Rijn. Ik pak dan het deel vanuit Leiden richting Leiderdorp / Alphen a/d Rijn. Kan iemand mij aangeven wat het snoekbestand is? En evt tips? Ook wanneer het bijv. handiger is om vanuit Leiden de Oude Rijn en/of de Nieuwe Rijn richting Katwijk te pakken i.p.v. richting Leiderdorp.
Tevens een vraag of iemand bekend is met De Vlietlanden bij Leiden en hoe het daar is gesteld met met het snoekbestand. Ik hoor wisselende verhalen.

Hoop dat iemand zijn kennis wil delen, zonder uiteraard zijn stekken te hoeven prijsgeven.
Marcel
Voorburg
04/08/2020
Tips
Hoi,

Ik wou volgende week maandag eigenlijk even proberen te vissen op het Noordzeekanaal.
Nou vroeg ik mij af of jullie ook goede stekken weten om vanaf de kant te bevissen, en met welk materiaal (lente hengels, onderlijnen enz.)

Als je tips hebt stuur maar een appje naar:
06-19924567
Ruben Parisius
Franeker
30/07/2020
Tips
Vandaag is bekend gemaakt dat Nederlanders weer naar Noorwegen op vakantie kunnen gaan. Ik wil in augustus met de auto via Duitsland, Denemarken en Zweden naar Noorwegen rijden om een weekje te gaan vissen in Noorwegen. Nu is Zweden nog steeds 'Code Rood' i.v.m. Corona -betekent dat in de praktijk dat je ook niet via Zweden (Malmo-Oslo, zonder overnachting of verblijf in Zweden) kunt rijden en dan zonder problemen bij de Zweeds-Noorse grens Noorwegen in kunt komen? Ik vraag het omdat ik geen zin heb om bij de Zweeds-Noorse grens onder Oslo voor onaangename verrassingen wil komen te staan..


Pollakvisser

15/07/2020