U heeft een algemene of specifieke vraag over sportvissen, reizen, materialen, boten, ervaringen van anderen enz.enz.? U wilt iets meedelen dat volgens u ook andere sportvrienden moeten weten? U heeft iets te koop of zoekt juist iets speciaals? Klik dan hier voor plaatsing van een nieuw bericht, evt. met foto.

Specifiek zoeken? Klik op een van onderstaande rubrieken

Plaats een nieuw bericht


Tips
Goed aasvisje voor de snoekbaars.
Frank
Friesland
15/08/2018
Tips
Ik wil graag eens strandvissen op de 2e maasvlakte.
Ik woon 2 uur rijden van de maasvlakte.
Ik heb geen strandhengels, dus ik vraag me af kan het ook met een zware feederhengel 150 gr.
Ik vraag ook waar ik zeevisaas bij de maasvlakte in de buurt kan kopen.
Ik hoor graag van jullie.
Mvg. Ime
Ime
BENNEKOM
08/08/2018
Tips
Ik ga binnenkort een weekje naar Ameland op vakantie en vroeg me hoopte dat Total Fishing lezers nog tips hebben met betrekking tot het strandvissen daar. Denk hierbij aan welk strand, aassoorten, getijden etc.

Alvast heel veel dank.

Bruce
Amstelveen
30/07/2018
Tips
Welk gewicht schuifdobber zou u mij aan kunnen raden voor het Gardameer. Momenteel eentje van 2.0 gram. Maar wellicht is dat te zwaar? Vis met werphengel en schuifdobber.

Alvast dank voor de reactie
Camiel
Wouw
22/07/2018
Tips
Goedendag,
ik ben zaterdag toevallig in de buurt van de IJssel en in de gelegenheid om een paar uurtjes te vissen. Nu ben ik een fanatiek zeebaarsvisser, en buiten dat seizoen vis ik ook wel op snoekbaars vanaf de kant.
Heeft iemand van jullie enige stekken-tips om met kunstaas op baars en snoekbaars te proberen? Ik ben geen stekken-peezer en alles altijd C&R. Op Google zie ik allerlei strekdammetjes op dat bovenstaande traject, maar local info is meer dan welkom. Recties worden meer dan op prijs gesteld!

Hartelijke groet, Bram.
Bram

12/07/2018
Tips
Heren (en evt dames) sportvissers

Na jaren regelmatig vissen vanaf de kant ben ik sinds kort in de gelegenheid "op het zout"te vissen met de boot. Zeewaardige boot, VB2, kustnavigatie etc. is in theorie allemaal in orde, maar reuze spannend vind ik het wel om voor het eerst zelfstandig het "echt grote water" op te gaan. Wie kan mij helpen aan enkele tips wbt een trailerhelling met goed bevaarbare stekken vlak onder de kust, om lekker te pielen zonder drukke grote vaart, oefenen met navigatie in de praktijk met wel vaste herkenningspunten in het vizier als back-up, en serieuze kans op wat makreel. De trip moet nog gepland worden, voorkeur noord Nederland bijv. Eemsmonding of goede bootstekken vanaf Harlingen, Den Helder, Lauwersoog. Coƶrdinaten of exacte plekken op de kaart worden zeer gewaardeerd!

vr.gr.
Berend
Kampen
04/07/2018
Tips
Hallo sportvissers,

Wie kan mij een mooie visstek aanbevelen voor een dagje geepvissen met mijn zwager?Het liefst een plek in Zeeland.
b.v.d.
Met vriendelijke groet, Ad
Ad
Baarlo
03/07/2018
Tips
Visvrienden,

Het ontbreekt mij aan de nodige praktijk gerichte sportviskennis en kunde om op basis van catch and release onze geep te bejagen.

Gevraagd info inzake oa., beste jaargetijde, werphengel, lijnopbouw, dobber/bombetta, natuurlijk aas, kunstaas, mogelijke kustlocaties etc.?

Met dank,

Caster
Caster
Rotterdam
02/07/2018
Tips
Hallo Total Fishing.
Wij willen op open zee een test gaan doen om met een longline (beug) op platvis als schol en evt tong en tarbot te gaan vissen.
Kunt u mij vertellen wat volgens u daarvoor de beste haak-soorten en maten zijn ?.
Weet u misschien ook welk soort tussenlijn?, nylon of monofilament of..?.
Welk aas stelt u voor ?. Ik hoor van levende wormen maar ook sommigen zeggen gedroogde en gezoute wormen ?.

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groeten
Jacob Kramer
J Kramer
Urk
27/06/2018
Tips
Goeiedag medevissers,

Ik wil eens nieuw water uitproberen op korte termijn en ik zou graag willen weten hoe de snoekvangsten op de Fluezen zijn momenteel? Ik hoop dat iemand dat met mij zou willen delen.

Groeten Kilian
Kilian Bakker
Bovenkarspel
25/06/2018
Tips
hallo,
binnekort ga ik voor een paar weken naar Frankrijk meerbepaald in pont st Esprit en omgeving.
graag zou ik daar wensen te vissen op de aanwezige roofvissen, baars, snoekbaars, snoek, meerval enz en dit vanaf de kant.
zijn er mensen die me kunnen verder helpen met mogelijke tips en zeker waar ik mogelijks kan vissen (bereikbare plekken)
het zou me plezieren en zeker een boel tijd besparen, dus graag alle mogelijke tips en trics zijn meer dan welkom

alvast bedankt voor de mogelijke reacties
Rudi Steenhout
Doornik
12/06/2018
Tips
Iemand nog in bezit van een st Croix Elite/Les 90MF2 8-12LB. 1/4-3/4 OZ oud model die hij verkoopt?
Of wie weet nog een hengelsportzaak die hem heeft staan?
Moet beslist het oude model zijn.
Gert-jan
Zierikzee
02/06/2018
Tips
Een vraag die al een hele tijd speelt v.w.b. bescherming van de onderste kurken handgreep en wie weet heeft iemand een suggestie of oplossing ;
Is het mogelijk als het plastic door een of andere manier beschadigd of geheel of gedeeltelijk verwijdert is, dit ( ergens ) opnieuw te laten sealen ??
dank voor de reacties.
AD
N-Br
24/05/2018
Tips
ik wil gaan snoeken met groot en middelgroot softbaits in zweden, noorwegen, denemarken aldaar.
ik wens als aanvulling op mijn hardbaits ook is te beginnen met softbaits
wat raden jullie aan mbt loodverzwaaring en montages, alle tips zijn zeer welkom.

bedankt,

Gerald
Gerald
Lanaken
29/04/2018

Tips
Wij Willen onze Hengelsport beurs in Landgraaf onder de aandacht brengen.
Hieronymus rumpen
Kerkrade
26/02/2018
Tips
Hallo vissers,
Ik ben op zoek naar een hengel voor het vissen met shads met loodkop op de nederrijn. echter de meeste hengels die ik in mijn handen krijg die doen het gewoon niet voor mij, vaak buigen de hengels gewoon niet ver genoeg. ik zoek een hengel met een lengte van 2,70 meter en een werpgewicht die niet zwaarder is dan 20 gram, liever heb ik het nog lichter. de loodkoppen die ik gebruik zijn maar 5 of 7 gram en de shads zijn vaak niet langer dan 10 cm.
Kent iemand nog een goede lichte hengel in die lengte die nog goed buigt?
jelle v
Arnhem
16/02/2018
Tips
Da mede vissers dit jaar willen mijn gezin en ik graag eens iets anders dan zeeland zelf vis ik veel op karper en wil dit ook weleens in Belgiƫ doen maar dan met het gezin vanaf een camping die gelegen is aan een meer of kanaal
of met een eigen vis water waar een leuk bestand aan vis rond zwemt.
Als jullie een goede suggestie hebben hoor ik het graag.

Groet Roelof.
Roelof
Zeewolde.
11/02/2018
Tips
Begin april maal ik een trip naar Bali. Daar willen wij ook 1 of 2 dagen op ze vissen. Iemand nog goede tips voor een charter??
Marc
Purmerend
05/02/2018
Tips
beste,
ik ben van plan om mijn grenzen te verleggen , en eens wat doodaas sessies op snoek te plannen, de komende weken , voornamelijk in noord brabant ; de uitgelezen locaties zouden de havens zijn van ,waspik (oude maasje) .Wtrsprtcentrum hermenzeil Raamdonk. aquapelle (sprang capelle) iemand ervaring mede met deze lokaties , of het daar de moeite loont , hengels daar uit te gooien , en enig snoek te vangen ???? , graag jullie bevindingen daarin
pike grtn
PATRICK
belgie
28/01/2018
Tips
Hello fishermen,
I have been fishing the polders of GrootRotterdam for several years around Stolwijk. Now there are a lot of fishermen going there. I would like to discover another interesting municipality of Grootrotterdam. An idea to advise me?
thank you,
MP @ raphaelr@hotmail.be
Raph
raph
Belgie
08/01/2018