U heeft een algemene of specifieke vraag over sportvissen, reizen, materialen, boten, ervaringen van anderen enz.enz.? U wilt iets meedelen dat volgens u ook andere sportvrienden moeten weten? U heeft iets te koop of zoekt juist iets speciaals? Klik dan hier voor plaatsing van een nieuw bericht, evt. met foto.

Specifiek zoeken? Klik op een van onderstaande rubrieken

Plaats een nieuw bericht

Tips
Dag iedereen, ik ben op zoek naar een vakantielocatie te Noorwegen (periode juli-aug 2021) om met het gezin naartoe te gaan. Waar moet de locatie aan voldoen:
- er moet kunnen gevist worden met kinderen (zee/fjord/...). Zowel vanop de kant als met een bootje (geen 30km de zee op grin) Het is niet de bedoeling de vriezer te vullen. We om ons te amuseren.
-degelijk huisje
-niet ver van andere (gezins)activiteiten.

Laat maar weten !

Alvast bedankt !

Robin
Robin
Holsbeek
07/09/2020
Tips
Beste medevissers,

Wie heeft er veel kennis van de juiste olie en vet voor het onderhouden van vismolens? Kan iemand mij hiermee helpen (merk/naam en waar ik die eventueel kan aanschaffen)?

Er zijn wat goede oliën en vetten op de markt, maar die worden helaas veelal in het buitenland verkocht. Ik zoek daarvoor een goed alternatief, zoizo 100% synthetisch, want het gaat om dure molens.

Ik hoor graag wat tips

Mvg, Ad
Ad

23/08/2020
Tips
Sinds kort ben ik in het gelukkige bezit van een bootje. Ik ben al een paar keer, zonder al teveel succes, op snoek wezen vissen (trollend) op de Oude Rijn. Ik pak dan het deel vanuit Leiden richting Leiderdorp / Alphen a/d Rijn. Kan iemand mij aangeven wat het snoekbestand is? En evt tips? Ook wanneer het bijv. handiger is om vanuit Leiden de Oude Rijn en/of de Nieuwe Rijn richting Katwijk te pakken i.p.v. richting Leiderdorp.
Tevens een vraag of iemand bekend is met De Vlietlanden bij Leiden en hoe het daar is gesteld met met het snoekbestand. Ik hoor wisselende verhalen.

Hoop dat iemand zijn kennis wil delen, zonder uiteraard zijn stekken te hoeven prijsgeven.
Marcel
Voorburg
04/08/2020
Tips
Hoi,

Ik wou volgende week maandag eigenlijk even proberen te vissen op het Noordzeekanaal.
Nou vroeg ik mij af of jullie ook goede stekken weten om vanaf de kant te bevissen, en met welk materiaal (lente hengels, onderlijnen enz.)

Als je tips hebt stuur maar een appje naar:
06-19924567
Ruben Parisius
Franeker
30/07/2020
Tips
Vandaag is bekend gemaakt dat Nederlanders weer naar Noorwegen op vakantie kunnen gaan. Ik wil in augustus met de auto via Duitsland, Denemarken en Zweden naar Noorwegen rijden om een weekje te gaan vissen in Noorwegen. Nu is Zweden nog steeds 'Code Rood' i.v.m. Corona -betekent dat in de praktijk dat je ook niet via Zweden (Malmo-Oslo, zonder overnachting of verblijf in Zweden) kunt rijden en dan zonder problemen bij de Zweeds-Noorse grens Noorwegen in kunt komen? Ik vraag het omdat ik geen zin heb om bij de Zweeds-Noorse grens onder Oslo voor onaangename verrassingen wil komen te staan..


Pollakvisser

15/07/2020
Tips
Is er iemand die mij een stek kan zeggen waar ik op witvis,meer bepaald blankvoorn,zou kunnen vangen in de regio roosendaal tot hellevoetsluis,wij gaan 2 weken op verlof in numansdorp mvg rudy
Rudy
Booischot
11/07/2020
Tips
Ik ben op zoek naar een voorbeeld van de slower montage die in een artikel uitgelegd wordt door Piet Driessen en geplaatst is in Total Fishing.
In het artikel staat alleen nog maar de tekst en helaas geen foto,s meer.
Ik zou graag de foto,s of tekeningen die bij het artikel horen willen zien.
Dit maakt de montage zoals beschreven een stuk duidelijker.

BVD Willem Huiskes
Willem
Rosmalen
09/07/2020
Tips
Hallo
ik ga als alles goed verloopt volgende maand naar Frankrijk mbp naar pont st esprit daar waar de ardeche in de rhone stroomt.
ik zou daar graag op roofvis vissen, hoe aan een vakantie vergunning te geraken is me inmiddels duidelijk, maar heb geen idee welke technieken , dropshot, werpend met chads enz die het best te gebruiken zijn vanaf de kant .
wie kan/wil me zo veel mogelijk informatie verstrekken zodat ik tijdens mijn verlof de roofvissen daar kan belagen.

bedankt
richard vanslembroeck
Hoeilaart
06/07/2020
Tips
Hallo,

Ik heb al een paar jaar 2 koi karpers zien zwemmen vlak bij m’n huis en het leek me leuk om ze te gaan vangen, ik had het geprobeerd met brood, mais, wormen en boilies maar ze waren niet geïnteresseerd. heeft iemand tips hoe ik het t beste kan proberen?

Met vriendelijke groet,
Levi Went
Levi
hellevoetsluis
25/06/2020
Tips
Hallo
Ik ben nu al een paar dagen bezig met roofvissen maar ik heb nog niks gevangen. Ik vis samen met met een vriend met shadjes kleine en groote en verschillende kleuren. En soms met spinners maar we hebben nog niks gevangen. Weet iemand die uit bergen op zoom komt een goeie plek waar je kan vissen?
Pim
Bergen op zoom
22/06/2020
Tips
Beste Broeders in Petrus,

Noorwegen heeft haar Corona reisbeperkingen vanaf 15 juni versoepeld -men kan nu ook via andere Scandinavische landen naar Noorwegen reizen. Ik kom er echter niet uit of je nu dus ook weer met de eigen auto rechtstreeks vanuit Nederland, via Duitsland/Denemarken/Zweden naar Noorwegen kunt reizen (dus zonder veerboot reis), en in Noorwegen een blokhut kunt huren voor een visvakantie. Wie kan me hierin helderheid verschaffen?

Dank en groet, Theo
Theo

21/06/2020
Tips
weet er iemand hoe het komt dat ik geen duidelijk beeld heb op mijn Raymarine Dragonfly 7 pro , de bodemstructuur is altijd een kleine zaagtand , in het scherm zijn ook allemaal lijnen ook in zaagtandvorm .
iemand énig idee waardoor dit komt , en hoe dit evt op te lossen is ?
alvast bedankt
Carnoy Mario
B-9180 Moerbeke-Waas
20/06/2020
Tips
Hallo,

Ik ben nieuw in de wereld van hengelsport op het water. Wat voor anker adviseren jullie voor mijn Marcraft 535? Graag een concreet advies. Het gaat niet om goedkoop maar om praktisch en duurzaam. Daarentegen ben ik ook niet op zoek naar de aller aller duurste. Advies voor type ankerlijn en lengte is ook welkom.

Alvast vriendelijk bedankt.

Setlon
Setlon

17/06/2020
Tips
is er makreel te vangen op de Oosterschelde vanaf de kant?
mvg
andy
hulshout
15/06/2020
Tips
Binnenkort ga ik een week naar Ameland. Kan iemand mij vertellen waar ik het beste kan strandvissen? Voorheen stond ik wel tussen paal 17 en 18 te vissen maar is het nogsteeds een goede stek sinds ze daar aan het opspuiten zijn geweest?

Hoor graag!
Simon

14/06/2020
Tips
Hallo, even een vraagje, zoals nu wel duidelijk is geworden wordt een uitstapje naar Denemarken om te vissen op korte termijn niks.
Mijn vismaat en ik visten daar veelal op kabeljauw.
Nu lijkt het ons misschien wel een optie om in Duitsland te blijven, bij Flensburg.
Zijn er onder de lezers ook vissers die hier ervaring hebben wat betreft het vissen daar en kun je daar met eigen boot terecht om vandaar de Oostzee op te gaan, gaat ons met name om kabeljauwvissen.
Alvast bedankt.
Zeevissen Langeland
Friesland
07/06/2020
Tips
Wie kan er de ouderwetse ton pennetjes maken of leveren
ime
Bennekom
04/05/2020
Tips
Collega's, wij zouden in juni (als het kan uiteraard) misschien eens op snoek willen gaan vissen in Denemarken. Dit zou de eerste keer zijn en we hebben totaal geen idee waar we naar toe moeten...?
Zijn er mensen onder jullie die ons kunnen helpen met bruikbare tips, we zouden zelf de boot meenemen.

gr Chris
Chris
Antwerpen
04/05/2020
Tips
Ik heb een Lowrance hook^2 4x GPS, de kleinste, maar ik krijg hem niet helemaal goed ingesteld. Met de "auto" stand lijkt het alsof hij te ongevoelig is, en kun je nauwelijks vissen onderscheiden. Als ik hem handmatig wil instellen kom ik er niet uit op welk water ik welke instellingen moet gebruiken voor een goed resultaat.

Ik vis op snoek en snoekbaars voornamelijk op klein water van 1-2 meter diep en wat groter water van 2-4 meter diep. Soms op diepere plekken tot 16 meter.

Heeft iemand tips voor het instellen van mijn fishfinder of voor het gebruik van de "auto" stand? Alvast bedankt!
Jens
Friesland
29/04/2020
Tips
Beste medevissers,

Ik ben opzoek naar van die reflecterende plaatjes die in sommige shads zit om in mijn eige shad te verwerken, weet iemand waar ik dit kan bestellen?

Groetjes
Pieter
Oostense
18/04/2020