U heeft een algemene of specifieke vraag over sportvissen, reizen, materialen, boten, ervaringen van anderen enz.enz.? U wilt iets meedelen dat volgens u ook andere sportvrienden moeten weten? U heeft iets te koop of zoekt juist iets speciaals? Klik dan hier voor plaatsing van een nieuw bericht, evt. met foto.

Specifiek zoeken? Klik op een van onderstaande rubrieken

Plaats een nieuw bericht

Tips
Hallo,

Ik heb al een paar jaar 2 koi karpers zien zwemmen vlak bij m’n huis en het leek me leuk om ze te gaan vangen, ik had het geprobeerd met brood, mais, wormen en boilies maar ze waren niet geïnteresseerd. heeft iemand tips hoe ik het t beste kan proberen?

Met vriendelijke groet,
Levi Went
Levi
hellevoetsluis
25/06/2020
Tips
Hallo
Ik ben nu al een paar dagen bezig met roofvissen maar ik heb nog niks gevangen. Ik vis samen met met een vriend met shadjes kleine en groote en verschillende kleuren. En soms met spinners maar we hebben nog niks gevangen. Weet iemand die uit bergen op zoom komt een goeie plek waar je kan vissen?
Pim
Bergen op zoom
22/06/2020
Tips
Beste Broeders in Petrus,

Noorwegen heeft haar Corona reisbeperkingen vanaf 15 juni versoepeld -men kan nu ook via andere Scandinavische landen naar Noorwegen reizen. Ik kom er echter niet uit of je nu dus ook weer met de eigen auto rechtstreeks vanuit Nederland, via Duitsland/Denemarken/Zweden naar Noorwegen kunt reizen (dus zonder veerboot reis), en in Noorwegen een blokhut kunt huren voor een visvakantie. Wie kan me hierin helderheid verschaffen?

Dank en groet, Theo
Theo

21/06/2020
Tips
weet er iemand hoe het komt dat ik geen duidelijk beeld heb op mijn Raymarine Dragonfly 7 pro , de bodemstructuur is altijd een kleine zaagtand , in het scherm zijn ook allemaal lijnen ook in zaagtandvorm .
iemand énig idee waardoor dit komt , en hoe dit evt op te lossen is ?
alvast bedankt
Carnoy Mario
B-9180 Moerbeke-Waas
20/06/2020
Tips
Hallo,

Ik ben nieuw in de wereld van hengelsport op het water. Wat voor anker adviseren jullie voor mijn Marcraft 535? Graag een concreet advies. Het gaat niet om goedkoop maar om praktisch en duurzaam. Daarentegen ben ik ook niet op zoek naar de aller aller duurste. Advies voor type ankerlijn en lengte is ook welkom.

Alvast vriendelijk bedankt.

Setlon
Setlon

17/06/2020
Tips
is er makreel te vangen op de Oosterschelde vanaf de kant?
mvg
andy
hulshout
15/06/2020
Tips
Binnenkort ga ik een week naar Ameland. Kan iemand mij vertellen waar ik het beste kan strandvissen? Voorheen stond ik wel tussen paal 17 en 18 te vissen maar is het nogsteeds een goede stek sinds ze daar aan het opspuiten zijn geweest?

Hoor graag!
Simon

14/06/2020
Tips
Hallo, even een vraagje, zoals nu wel duidelijk is geworden wordt een uitstapje naar Denemarken om te vissen op korte termijn niks.
Mijn vismaat en ik visten daar veelal op kabeljauw.
Nu lijkt het ons misschien wel een optie om in Duitsland te blijven, bij Flensburg.
Zijn er onder de lezers ook vissers die hier ervaring hebben wat betreft het vissen daar en kun je daar met eigen boot terecht om vandaar de Oostzee op te gaan, gaat ons met name om kabeljauwvissen.
Alvast bedankt.
Zeevissen Langeland
Friesland
07/06/2020
Tips
Wie kan er de ouderwetse ton pennetjes maken of leveren
ime
Bennekom
04/05/2020
Tips
Collega's, wij zouden in juni (als het kan uiteraard) misschien eens op snoek willen gaan vissen in Denemarken. Dit zou de eerste keer zijn en we hebben totaal geen idee waar we naar toe moeten...?
Zijn er mensen onder jullie die ons kunnen helpen met bruikbare tips, we zouden zelf de boot meenemen.

gr Chris
Chris
Antwerpen
04/05/2020
Tips
Ik heb een Lowrance hook^2 4x GPS, de kleinste, maar ik krijg hem niet helemaal goed ingesteld. Met de "auto" stand lijkt het alsof hij te ongevoelig is, en kun je nauwelijks vissen onderscheiden. Als ik hem handmatig wil instellen kom ik er niet uit op welk water ik welke instellingen moet gebruiken voor een goed resultaat.

Ik vis op snoek en snoekbaars voornamelijk op klein water van 1-2 meter diep en wat groter water van 2-4 meter diep. Soms op diepere plekken tot 16 meter.

Heeft iemand tips voor het instellen van mijn fishfinder of voor het gebruik van de "auto" stand? Alvast bedankt!
Jens
Friesland
29/04/2020
Tips
Beste medevissers,

Ik ben opzoek naar van die reflecterende plaatjes die in sommige shads zit om in mijn eige shad te verwerken, weet iemand waar ik dit kan bestellen?

Groetjes
Pieter
Oostense
18/04/2020

Tips
Weet iemand of de Geep al is gearriveerd in de Zeeuwse wateren?
Alvast bedankt voor de reactie
Groet Johan en Ad
Johan
Barendrecht
16/04/2020
Tips
Klein vraagje: wat voor hengel gebruiken jullie om te fireballen op snoekbaars? Met welke reden hebben jullie voor dat model gekozen?
RvH

11/04/2020
Tips
Ik heb een gelakte aluminium boot (15 jaar oud ) en wil het lakwerk eens opfrissen,dit blinkt niet zo mooi meer en is dof, blijkbaar zit er kalkaanslag op ;Om mijn motor te ontkalken gebruik ik altijd appelazijn wat men toevoegt aan het drinkwater voor volier vogels omdat dit niet zo agressief is en dit werkt goed.
Op de lak van de boot heb ik echter hiermede geen resultaat en blijft dof.
Heeft iemand tips of ervaring voor het opfrissen van het lakwerk? Bij voorbaat dank.
Erik Vrancken
Bree
03/04/2020
Tips
Hi,

Ik ben op zoek naar een hengel om met (zeer) zwaar kunstaas te kunnen trollen. Met zwaar bedoel ik b.v. een Savage Gear Line Thru Roach van 25 cm (200 gram) of een Shadclone van 20 cm (125 gram) of 25 cm (254 gram).

Om wat dieper te komen (indien nodig) ga ik evt. nog een loodgewicht aanbrengen op ongeveer een meter voor het bovengenoemde kunstaas, het uiteindelijke (werp)gewicht zal daardoor nog hoger komen te liggen.

Zit zelf te denken aan één van de navolgende hengels:

- Savage Gear 1DFR Swimbait 240 (238 cm, 100 - 240 gram)
- Shimano Yasei Pike Casting 260 Extreme (260 cm, 120 - 270 gram)
- Westin W4 Monsterstick-T 6XH (233 cm, 150 - 290 gram)

Heeft iemand ervaring met het trollen met één van de genoemde hengels in combinatie met zeer zware (swim)baits? Zo ja, hoe bevalt dit? Heeft er iemand een ander (beter?) advies?

Alvast hartelijk dank voor jullie reacties!

Ronald Melsen
's Gravenmoer
22/03/2020

Tips
 
Wij hebben een huis in Stöllet Zweden, 200 meter van de visrijke rivier de klarälven . Vanaf 1-7 is dit huis te huur na gedane renovatie.
Het huis staat op een ruim perceel van 1300m2 met ruimte genoeg voor meerdere autos en vistrailer.
Ook het ijsvissen is een mogelijkheid.
Zie voor bijzonderheden onze website www.rodehuiszweden.nl
M.J. Kool
Reeuwijk
28/01/2020
Tips
Goedemiddag,iemand ervaring met yuki zeefeeder tm 130 gr..
De witte versie hiervan.
Mvg.
r.houwelingen38@upcmail.nl
Rotterdam
23/01/2020
Tips
Beste Vrienden in Petrus,

Komende zomer staat er een gezinsvakantie gepland naar Noord Spanje, gebied San Sebastian - Bilbao - Santander. Uiteraard gaan de kayaks ook weer mee, met visspullen om onder de kust te gaan varen & vissen. Wie heeft ervaring met de kustvisserij/kayakvisserij in dit gebied en kan me van wat tips voorzien?

Dank en groet, Theo
Theo Boiten

06/01/2020
Tips
Hallo

Wil een shad hengel kopen 240m 15-50 gram met ultra snelle top actie of de westin w3 powershad 270m 15-50 waarschijnlijk snelle top actie hengels zijn even zwaar alleen vroeg me af als de 15-50 niet te zwaar gaat worden en te klein?

Vis zelf met loodkopjes van 10-18 gr en shadjes van 10-13 cm op grote plassen en meren en kanalen vanaf de kant

Zit er veel verschil in tussen een 240-270m?

Bedankt alvast!
Hans
Groningen
29/12/2019