Weer die Rapper!

Weer die Rapper!

Door: Eddy te Mebel

In december 2010 heb ik al eens een artikel geschreven over: een jaartje ´Rapperen`. 

Zie: Een-jaartje-rapperen. Daarna in Mei 2012 nog eens een artikel over mijn ervaring met de drijvende en zinkende Rappers: Drijvende-en-of-zinkende-rappers , maar daar bleef het niet bij, tot op heden vis ik nog steeds veel met de SPRO RAPPER en dat is niet voor niets.


Niet te geloven, na diverse jaren is mijn SPRO RAPPER KOI nog steeds niet kapot.

Omdat ik veel op klein water vis is dit kunstaas gewoonweg een superaasje. Deze vist heel prettig tussen de waterplanten of op een paar vierkante meter water om het zo maar te noemen. Verder goed te gebruiken op plekken waar je net een misser hebt gehad. Gooi meerdere malen over de vermoedelijke stek en de snoek zal zich vrijwel altijd weer melden. Het liefst gebruik ik de Slow sinking Rapper van 49 gram. De drijvende gebruik ik meestal in plantenrijk water en op grotere afstand.


De RAPPER zit van boven tot onder vol met snoekentandengaatjes.


Zelfs van het tikken zijn de dregpunten zowat door het kunstof heen gesleten.

Inmiddels vis ik nu bijna 3 jaar met de RAPPER en is gebleken dat ik dit kunstaas altijd bij me heb, ongeacht of ik nu vanaf de oever of  vanuit de boot vis. In eerste instantie dacht ik dat deze hooglopende jerkbait het meest geschikt zou zijn voor ondiep water, maar afgelopen jaren gebruik ik hem ook steeds meer op het grotere water en ook nu knallen de snoeken er met gemak op.


Afgelopen zomer mooie vissen op de RAPPER in de oppervlakte boven redelijk diep water.


De laatste dagen gaat het super nu het water weer wat afkoelt in de kleine ondiepe beekjes.


Tot gisteravond aan toe mooie snoeken rond de 80 cm. in kleine slootjes en beekjes.

Ook op diep water willen ze wel omhoog komen om hem te halen!!  Zijn er ook nog nadelen: ja, ik kan er eentje bedenken. Als ik driftend vis en een stuk water uitwerp duurt het meestal te lang voordat ik hem terug gevist heb. Ik kan dus niet zo heel snel grote stukken water afvissen. Ik vind dat eerlijk gezegd geen probleem, want daarvoor zijn er wel weer andere stukken kunstaas.


Het moet nu toch echt maar eens stoppen met mijn RAPPER verzameling.

Maar nogmaals kan ik ieder aanraden (voor die enkele kunstaasvisser die hem nog niet heeft) om dit goedkope kunstaasje eens aan de onderlijn te hangen. Succes is dan bijna gegarandeerd!!!