image description

Streetfishingcompetitie nadert ontknoping

Streetfishingcompetitie nadert ontknoping  

Door Ron Smits

Zaterdag 09 december vertrekken om 09.30 uur 59 streetfishers naar de grachten aan de buitenzijde van Gouda, maar ook naar de vele wateren in de historische binnenstad.

De deelnemers verzamelen zich in So What, direct aan het water, waar de koffie al gereed staat. Ieder jaar zorgt het personeel van So What voor een bijzonder goede ontvangst en tussen de middag is er warme soep (tomatensoep en snert) en hotdogs voor de hongerige magen van de sportvissers.

De vis laat ons een beetje in de steek. Het is hard werken om wat baars, snoekbaars en snoek te vangen. De één slaagt erin om wat baarsjes te vangen. Een ander heeft er een snoekbaarsje of een snoekje bij. 


Er doen ook dames mee, op deze foto ziet u Cecile, die bijna altijd present is.

Weer een ander heeft helemaal niets gevangen. Simon Plaetinck (Prostaffer van Fishkix) slaagt erin om een snoek van 93 cm, een snoekbaars van 44 cm en een vijf kleine baarsjes te vangen. Wellicht dingt hij mee om de eerste plaatsen vandaag. 


Ja mevrouwtje, deze snoek van 93 cm zwemt echt in de wateren van Gouda.

Een passante ziet de grote snoek en kan het maar niet geloven dat deze uit de singel van Gouda komt. Dat maakt Streetfishing nog eens extra leuk. Je vist tussen het winkelend publiek.


Mooie snoekbaars voor Simon Plaetinck.

Het weer is behalve wat regen en hagel goed. Weinig wind, gelukkig maar, want de wind laat het wat kouder aanvoelen dan het werkelijk is.


Vooral de bruggetjes zijn goede plaatsen waar de vis zich schuilhoudt.


Vandaar dat deze plaatsen door verschillende deelnemers afgevist worden.

Maar dat mag de pret niet drukken. Er wordt gevist en gestreden tot de laatste seconde. Ook in het overall klassement ligt het dicht bij elkaar en de laatste wedstrijd in Rotterdam kan wel eens de top drie danig wijzigen.


Wat een concentratie vlakbij één van de twee sluizen van Gouda.

Ook tijdens de wedstrijd van vandaag ligt de top drie van deze dag dicht bij elkaar. Tussen de nummer één en drie zit een verschil van slechts 31 punten. Winnaar van vandaag is Steven Blonk met 231 punten, tweede is Simon Plaetinck met 211 punten en derde is geworden Jan Jaap van Heiningen met 200 punten.


De bruggen worden heel secuur afgevist.

De grootste snoek is gevangen door Simon Plaetinck, 93 cm en de prijs is gegeven aan Gerwin Kuiper met een snoek van 76 cm. De grootste snoekbaars is gevangen door Simon Plaetinck, 44 cm, maar de prijs is gegeven aan Ferdi Okoniak met een snoekbaars van 41 cm. De grootste baars is gevangen door Sander Groeneboom met een baars van 31 cm.

Al met al weer een gezellige dag vissen in de singels en andere wateren in de binnenstad van Gouda. Nog één wedstrijd (Rotterdam 2018) te gaan en dan weten we wie zich officieel Nederlands kampioen mag noemen. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Street Fishing met Scott Brinsdon
Willem Moorman -
image description
Sponsoren Belly Boat Ireland Trophy 2020
Willem Moorman -