PENN Challenge 2016 Puerto Aventuras, Yucatan, Mexico

Persbericht Penn Challenge  

PENN Challenge 2016 

Puerto Aventuras, Yucatan, Mexico 

The PENN Challenge is een laagdrempelig big game toernooi dat jaarlijks gehouden wordt. Het toernooi wordt georganiseerd door stichting The Fishing Dutchmen. Na, Kenia en Kaapverdië, strijkt The PENN Challenge nu op 4, 5, 6, 7 en 8 juni 2016 neer in Mexico.

Centraal rond het toernooi staat het goede doel. In Mexico wordt dat de ondersteuning van een wees- of opvanghuis voor minderbedeelde kinderen. Het toernooi wordt zonder winstoogmerk georganiseerd.

Het toernooi wordt gehouden vanuit de haven van Puerto Aventuras. Puerto Aventuras ligt aan de Riviera Maya en is gelegen aan de Caribische Zee, aan de oostkust van het schiereiland Yucatan.

Playa de Carmen ligt op slecht 10 minuten van Puerto Aventuras. Vanuit de luchthaven van Cancun is Puerto Aventuras binnen een uur bereikbaar. Gevist wordt vanaf boten variërend in lengte tussen 31 en 40ft, inboards.



De te vangen vissoorten zijn blauwe marlijn, witte marlijn, zeilvis, wahoo, tonijn, barracuda en natuurlijk de dorado’s, of mahi mahi!! Tussen eind april en half juli is aan de Riviera Maya de beste periode om een zeer gevarieerde visserij te beleven waarbij de kans op blauwe marlijn altijd aanwezig.

In juni worden meerdere zogenaamde ‘grand slams’ (drie verschillende billfish) per dag bereikt door de vloot. Vanuit Puerto Aventuras zijn de visgronden binnen 10 minuten bereikt.



Onderdeel van de PENN Challenge 2016 is het EFSA Nederlands Kampioenschap Big Game voor Teams. De winnaar van de PENN Challenge, mits lid van EFSA, is tevens Nederlands Kampioen en mag de PENN Challenge vertegenwoordigen in IGFA en Offshore World Championship.


De PENN Challenge 2016 is een ‘Qualifying Event to the OWC.’ Het wereldkampioenschap big game vissen voor teams. De winnaar van het toernooi wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het 'Offshore World Championship 2017' (OWC), in waarschijnlijk opnieuw Costa Rica. De PENN Challenge is een IGFA Fishing Club Member en ondersteunt het werk van The Billfish Foundation.



De toernooikosten per team zijn nog niet definitief vastgesteld en kunnen nog tot maximaal 200 Euro per team afwijken. Uitgaande van een toernooi met tussen 10 en 15 boten bedragen de kosten als volgt:

Bij twee personen aan boord: € 3.400, prijs per persoon:€ 1.700
Bij drie personen aan boord: € 3.600, prijs per persoon: € 1.200
Bij vier personen aan boord: € 3.800, prijs per persoon: €   950

Inbegrepen in de prijs zijn onder andere vijf volle dagen boothuur, opening party, closing diner, toernooishirt en de organisatiekosten. Alle baten die resteren na aftrek van kosten komen direct ten goede aan het gekozen liefdadigheidsdoel van het toernooi.
 
Bijkomende kosten, vlucht en hotel op basis all inclusive, bedragen per persoon ongeveer 1.000 Euro bij verblijf van twee personen per kamer  (negen dagen Catalonia Riviera Maya Resort****).

Wil je deelnemen aan de The PENN Challenge 2016?
Neem contact op met Toine van Ierland onze toernooidirecteur +31(0)617106651, of stuur een email naar aierland@xs4all.nl en schrijf je in.

Deelname toernooi
De inschrijving is officieel nadat de aanbetaling à € 1.000 per persoon is bijgeschreven op het ING Bank bankrekeningnummer  NL35 INGB 0678 6016 90 t.n.v. Stichting  The Fishing Dutchmen te Vlaardingen, onder vermelding van 'Deelname PENN Challenge 2016, uw naam en teamnaam.

Kijk voor meer informatie op www.pennchallenge.nl of op onze Facebookpagina; The PENN Challenge.

Na inschrijving en aanbetaling is de reeds voldane aanbetaling onomkeerbaar! Mocht in de periode tussen de aanbetaling en het toernooi, om wat voor reden dan ook, worden afgezien van deelname dan wordt de aanbetaling niet gerestitueerd. Vol is vol! Datum bijschrijving aanbetaling op rekening The Fishing Dutchmen is bepalend voor deelname. Vlucht(en), hotel, verblijf  et cetera, zijn niet inbegrepen. Deelnemers boeken/reizen op eigen gelegenheid en voor eigen risico.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -