Actuele vangstberichten tot dinsdag 14 januari 2014

... tot dinsdag 14 januari 2014

Nu de winterkou ons nog steeds niet heeft bereikt, blijven de vissen ook maar denken dat het nog niet zover is. Aan zee vormen schar en wijting de hoofdmoot, maar ook zeebaarsjes komen aan de kant. De vangsten in zoet water blijven ook goed, maar lijken in aantallen iets af te nemen.     


De Kleine Zwaan (Cygnus bewickii) is alleen in de winter in Nederland. 

Topweekje

Het is een topweekje geweest in alle opzichten. Zelf ben ik hartstikke druk geweest met ons organisatieteam om het zesde Penn Grevelingen Tournament tot een succes te maken en dat is prima gelukt, zie het verslagMaar, er werd ook nog op andere locaties stevig doorgevist en niet zonder resultaat.

De Walcherense stranden zijn wat minder de afgelopen weken, nog wel wat vis maar beduidend minder dan meer de noord in bij Zuid Holland.

Van Vlissingen tot Westkapelle wat schar en wijting, ook nog (of moet je zeggen ál!) wat zeebaarsjes!, van Westkapelle tot Domburg hoofdzakelijk schar en bot. Banjaard is redelijk maar reken wel op soms fors materiaalverlies.
 

Een strandloper scharrelt het kostje bij elkaar.
 
Van de Schouwse stranden nagenoeg geen berichten dus dat klinkt niet goed. Mannen en meiden op Schouwen Duiveland, geef eens een seintje over de vangsten daar?
 
Het Europoortgebied is momenteel top: diepe havens als Mississippiehaven, en Beerkanaal, Calandkanaal en Papegaaienbek overdadig met hoofdzakelijk veel ondermaatse wijting en soms mooie scharren. 
 
De Waterweg heeft wat mindere periode met weinig gul en andere vissoorten, er komt nog veel zoet water van boven en met het doodtij van afgelopen weekend was er weinig roering in het water.


Druk op de pier met de storm van de laatste tijd.

De Pier van Hoek van Holland zijn net als de Pieren van Scheveningen en IJmuiden/Wijk aan Zee voortreffelijk: schar, gul en wijting en opnieuw weer schar voeren de boventoon.
 
Stranden van Hoek van Holland tot Den Helder bieden bot en schar, in de avond wat noordelijker richting Wijk aan Zee tot aan Den Helder kans op gul en wijting.
 
Bootvisserij
Op de Noordzee is het schar wat de klok slaat met de geankerde visserij, de monding van de Westerschelde hetzelfde verhaal met meer kans op wat gul en dikke bot wordt er nu ook regelmatig gevangen. 
 
De Oosterschelde is redelijk met mooie scharren als hoofdmoot. Grevelingen voornamelijk ondermaatse wijting en haring, platvis lijkt bijna weg te zijn dit jaar.
 

Tot volgende week, Arthur

Nog steeds goed

Het weer blijft gewoon heel goed om er op uit te trekken, af en toe een buitje maar de temperatuur en het zonnetje maken de dag dan weer heel goed.

Vangsten van onze roofvissen waren heel algemeen te noemen op alle soorten, maar wel dat de aantallen gemiddeld genomen wel wat minder waren maar toch weer vele mooi grote vissen en dit zowel van snoek, snoekbaars en baars. 


Mannetjeseenden blijven wildebrassen.
 
Ook is de conditie van de roofvissen al heel goed en blijft de temperatuur zo goed duurt het niet lang dat de eerste roofvissen al gaan afpaaien.
 
Het beste aas wat er nu op alle soorten uitspringt is gewoon dood aas. Hier zijn elke soorten wel mee te verleiden en of het een hele aasvis is of een stukje, het blijft gewoon top. 
 
Ook zijn de shads met een wat dikke staart ook niet slecht en hier zijn dan ook weer diverse grote snoekbaarzen mee gevangen. Baarzen willen toch ook nog altijd wel snel gevoerde shadjes tot een centimeter of vijf pakken en laten deze als ze te langzaam lopen graag liggen. Dit is vaak te zien aan de volgers en die pakken de langzaam lopende shadjes niet.
 

Hoge kanten, altijd blijven opletten.
 
Aankomende week blijven de temperaturen wederom royaal boven de vijf graden uitkomen en dat geeft dus prima weer om er wat uurtjes op uit te gaan. De polders en kleine slootjes zullen als de nachtvorst wegblijft nog vele roofvissen prijsgeven. 
 
Dus als er eens een dag te veel wind is, steek daar dan even wat tijd in, succes verzekerd. De rivieren, ook zeker kort uit de oever, zijn al goed te bestoken. Ook hier al mooie kansen op grote snoekbaars.
Vergeet de soep en koffie niet en blijf je goed kleden met dit weer, een griep heb je zo te pakken.
 
Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet

Hallo Vissers, de verjaardag (53) weer eens aan de waterkant gevierd met de vismaten Leen en Jan. Een stuk taart meegenomen voor een ieder plus een alcoholarm biertje om de verjaardag veilig te vieren. Ik hoop er een traditie van te gaan maken. Beter dan thuis in een kringetje te zitten. Dat is niets voor mij...


...We vingen niet zoveel maar we hadden lol voor tien en daar is het vissen in eerste instantie toch voor bedoeld in onze welvaartsmaatschappij. Ontspanning door inspanning en even de focus op wat anders! Heerlijk! Mannen bedankt voor de cadeabon! Die is al verzilverd en omgezet in een nieuwe lijn op de molen. Foto: Leen Gouda. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Er lijkt 'wildernis' in Nederland te zijn.


Beste Total Fishing, na het werk toch nog even vissen in een winterwensput, zie http://visverslag.blogspot.nl/2014/01/zaan-karper.html#more. Groet, FER.


Een opstijgende fuut.


De eerste nieuwjaarsbaars. Met vriendelijke groet, Ton van Plateringen.


Baars op zijn best! Met vriendelijke groet, Ton van Plateringen.


Winterlichtshow.


Steef weet de vissen wel te vinden en te vangen, Visgids Johan.


Een dag trainen met een andere gids is lekker ontspannend, Visgids Johan.


Het was niet makkelijk afgelopen weekend, toch nog een paar mooie vissen gevangen. Met vriendelijke groeten, Levin van Hoof.


De zachte winter zorgt nog voor mooie plaatjes.


Beste Total Fishing, baitcaster van Alfa Rodbuilding vist prima met een zware jerk. Grtz, Stoffel.


Door het voorjaarsweer is de snoek goed los. Een snoekje van 65 centimeter vol over de shad. Met vriendelijke groeten, Frank van de Werdt.


Beste Total Fishing, we hadden van het weekend een topavond met Zweedse vangstresultaten. Ze knalden vol overgave op de SD. Totaal 11 snoeken mogen vangen waarvan er acht boven de 95 centimeter en drie boven de meter. Als de weergoden mee zitten dan van het weekend maar weer dezelfde technieken gebruiken al wordt het moeilijk zo'n avond te evenaren, Arthur Hagenbeek.


Vandaag gaan vissen in de polder, de snoek beet goed en we wisten 13 snoeken te vangen, waaronder deze van 94 centimeter. Met vriendelijke groeten, Levin van Hoof.


Hoi Total Fishing, hierbij een van de prachtig getekende pikes van afgelopen week. Uiteraard aan de vliegenlat, zoals altijd en vanwege de heerlijke temperaturen hoef je ze niet eens zo diep te zoeken. Van mij mag die 'winter' zo nog wel even blijven. Tight lines, Edwin Kerssies, Dyckers.com.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag met de kajak op pad geweest en het was een taaie dag totdat deze boven kwam. Gevangen op een 4.5 inch saltshaker diagonaal gevist met...


...een licht vertikaal stokje (yasei). Een fraaie dril was het gevolg, 106 centimeter. Met vriendelijke groet Daniel van der Post, http://danielskayakfishingadventures.blogspot.nl/.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Daniel en van Edwin. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -