Penn Grevelingen Tournament 2014 wederom een grandioos succes

Penn Grevelingen Tournament 2014 wederom een grandioos succes 

Door Arthur van Tienen

De zesde editie van de grootste bootviswedstrijd van de Benelux werd zaterdag 11 januari vervist op zeven grote boten op de Grevelingen. Op de MS Helga stond Wilber de Bas en die had er duidelijk zin in. Hij wist met 48 vissen deze editie op zijn naam te zetten en ontving de felbegeerde Zilveren Haak van Mustad, geschonken door Zeehengelsport.
 
194 Man en vrouw -slechts twee afmeldingen- meldden zich voor dag en dauw in Ouddorp om hun wedstrijdkaarten op te halen en zich naar de boten te begeven onder prima omstandigheden. Een lekker windje, zo'n zes graden, nagenoeg geen regen en de vooruitzichten van een goede vangst. Immers, de vorst is weggebleven en de grillige Grevelingen gaf de laatste weken prima vangsten.
 

Winnaar met 48 vissen, Wilber Bas.
 
De vis zit op dit ogenblik niet echt diep dus de bekende put voor Scharendijke werd gemeden. Er werd in de buurt van de waterdoorlaat van de Noordzee naar de Grevelingen geankerd op zo'n 20 meter diepte.
 

Een lekker windje, zo'n zes graden, nagenoeg geen regen en de vooruitzichten van een goede vangst.
 
Direct al kwamen de wijtingen, haringen en spieringen naar boven. Deze drie vissoorten zouden de vangsten van deze dag gaan bepalen. Er werden enkele platvissen gevangen en die waren redelijk klein.
 

De sfeer zat er goed in.
 
Bij de korpsen was het zoals altijd weer spannend. Het zijn bijna altijd de korpsen die veel investeren in het voorvissen die de toon bepalen en nu was het niet anders.
 

Een knorhaantje gevangen door Henri Karremans.
 
Het eerste korps van deze editie werd het gelouterde Spro Team, bestaande uit Jan Stam, Arjan Rijnberg, Remco Geuze, Remi Lindhout en Eric Goossens, dat met slechts 12 punten de overwinning pakte voor het altijd sterke Shimano Team en het Tubertini Team.
 

Het gelouterde Spro Team.
 
De Lucien van Zoolmerenprijs was voor sympathieke Belg Fie Schoonen die met een wijting van 33 centimeter en een gewicht van 285 gram de waardebon van €100,00 in ontvangst kon nemen.
 

Bijna alle winnaars van het Penn Grevelingen Tournament 2014.
 
Het werd gezellig laat na afloop in de Dorpstienden in Ouddorp waar mede door de megatombola ruim €4000,00 werd ingezameld voor de Stichting “De Luchtballon” waar we het toch allemaal voor doen.
 

Een wijting voor Jiohn Muis.
 
Heel veel dank aan Pure Fishing Nederland, met name Robert Valkeneer, voor alweer het zesde jaar van grandioze sponsoring, aan Peter Dohmen van Zeehengelsport voor de machtige Mustad Zilveren Haak en de publiciteit, aan Wils Flohil voor het kosteloos ter beschikking stellen van de zaal in de Dorpstienden, aan Topsy Baits voor de co-sponsoring met 40 kilo zagers, aan alle winkeliers die hun steentje hebben bijgedragen, aan de angling captains zonder wie dit niet mogelijk was geweest en aan de fantastische schippers van de boten en met name aan Theo Boogaart voor het gratis ter beschikking stellen van het M.S Theo.
 
Het zevende Penn Grevelingen Tournament staat gepland op 10 januari 2015
 
Arthur van Tienen