Ik spoel de zagers die ik over heb thuis even schoon in gewoon leidingwater zodat de zeeturf eraf is. Vervolgens leg ik ze naast elkaar op een schone droge krant en dan een dikke laag zout erover (maakt niet uit welke soort) en dan weer een laagje krant, zagers en zout, enz. Het vocht wordt door het zout opgenomen en de zagers worden donker en stug. Ik bewaar daarna de bakjes incl. krant, zagers en zout gewoon in de koelkast. Heb ze tot een half jaar na zouten nog gebruikt en heb er prima mee gevangen. Wel voor de vangst even kijken/ruiken of het zaakje nog goed is. Ze zijn niet eeuwig houdbaar.
Ik spoel de zagers die ik over heb thuis even schoon in gewoon leidingwater zodat de zeeturf eraf is. Vervolgens leg ik ze naast elkaar op een schone droge krant en dan een dikke laag zout erover (maakt niet uit welke soort) en dan weer een laagje krant, zagers en zout, enz. Het vocht wordt door het zout opgenomen en de zagers worden donker en stug. Ik bewaar daarna de bakjes incl. krant, zagers en zout gewoon in de koelkast. Heb ze tot een half jaar na zouten nog gebruikt en heb er prima mee gevangen. Wel voor de vangst even kijken/ruiken of het zaakje nog goed is. Ze zijn niet eeuwig houdbaar.