Tweede hengel
Heren,

Na een tweetal jaar verticalen uit de boot met bewust 1 hengel om het vertikalen/varen wat onder de knie te krijgen (wat nu redelijk begint te lukken) begint het voor mij langzamerhand tijd te worden om een tweede (dode) hengel in te schakelen. Omdat ik hierover heel weinig terug vindt op het net of in de tijdschriften had ik graag eens meerdere methoden uitgelegd gekregen over hoe jullie dit aanpakken. Dan heb ik het over hengel, dyneema of nylon (dikte), loodgewicht afhankelijk van diepte en snelheid, dood aas en/of shad, enkele haak of dreg (of combinatie), drijvend (zwevend) visje of niet (kurkballetje of zo) alles wat er maar bij komt kijken dus. Op de vele foto's van het NKS zie ik altijd een tweede hengel in de steun staan, dus er moet toch wel iemand zijn die mij hier iets meer over kan vertellen. Waarschijnlijk zullen veel mensen gebaat zijn bij dit onderwerp dus NKS'ers laat eens wat van jullie horen.


Bedankt bij voorbaat en groeten Kurt

kurt.de.voogt@telenet.be
KDV, onbekend, 09/06/2009

REAGEER

Gravatar
marcel asbroek
.

bel me maar eens 0642465502

  • 14 years and 11 months geleden
Gravatar
Patrick
.

Schijnt blijkbaar geheim te zijn. Maar kan op heel veel manieren.
In elk geval dyneema met max. 10 ponds lijn. 5 is ook genoeg hangt van je persoonlijke voorkeur af.
hang er een shad aan net boven de bodem en experimenteer welke shad/kleur werkt die dag. Ook diagonaal met een shadje dat over de bodem sleept werkt vaak heel erg goed maar hangt af van de bodem natuurlijk die moet dat toelaten anders zit je contant vast.
Of ook heel goed is een fireball met een aasvisje hangt allemaal een beetje af van wat je zelf het meeste aanspreekt. verder kun je nog heel veel verder gaan maar zijn allemaal variaties op dezelfde thema's. Gewichten hangen af van diepte, wind, snelheid, stroming etc. Dat spreekt voor zich. In principe is het het mooiste als je nooit zwaarder vist dan noodzakelijk dan vang je altijd meer. Succes. Het is een beetje vaag misschien maar het spreekt allemaal voor zich. Het is geen hoogstaande wetenschap. Kwestie van beetje rommelen, proberen en vertrouwen hebben in wat je doet dan komt het vanzelf. ga anders een keer mee met de "riverguide" stond net een stukje van op deze site.

  • 14 years and 11 months geleden
Gravatar
Franky
.

Wil je gerust mijn ervaringen mee delen. Het is een ruim onderwerp.
Mail kan naar .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  • 14 years and 11 months geleden