snoekvraag
je vangt een snoek in de polder met kunstaas, je onthaakt deze weidelijk op een onthaakmat met tang, je zet het dier terug in het water zonder hem vast te nemen voor foto's etc.
wanneer zou die snoek eventueel terug kunstaas aanvallen? is er gewenning aan het vorige kunstaas waar hij mee werd gevangen? Gr, Jan
jan, jan6969@live.nl, tholen, 07/10/2016

REAGEER

Gravatar
Bart Debaes
.

ik denk dat dat afhangt van hoe slim deze snoek wel is. Uit mijn ervaring blijkt dat je sommige snoeken, die dan een vaste stek hebben, bijna wekelijks kunt vangen (soms met net hetzelfde kunstaas) en andere vissen zich een hele lange tijd niet meer laten foppen. Bij het karperen is het al niet anders. In kleine wateren vang je sommige gekende vissen vele malen in één seizoen, om andere vissen slechts 1 keer vangt, met dan meerdere jaren ertussen. Net als bij mensen heb je dus slimmere en minder slimme exemplaren. Zeker is als je te vaak hetzelfde water aandoet in een korte periode de vis altijd op zijn hoede gaat liggen, en moeilijker "vreemde" items wild gaat aanvallen.

  • 8 years and 7 months geleden
Gravatar
Lieven
.Belgie

Heb eens meegemaakt dat dezelfde snoek na 10min.opnieuw iets zag in de lepel die hem vriendelijk aangeboden werd,de dril stelde wel niet veel meer voor...

  • 8 years and 7 months geleden
Gravatar
Ludo
.Borgharen

Hoi Jan. Leuke vraag. Zat ik ook mee en deed afgelopen jaren enkele testen. Mijn overtuiging na testen in klein privaatwater;

Helder water: Je vangt ze geen tweede keer aan hetzelfde kunstaas. OOK niet op vergelijkbaar kunstaas, op dezelfde manier gevist. TENZIJ het magere snoek betreft.

Troebel water: Volgende of zelfs dezelfde dag nog maak je kans met hetzelfde of gelijksoortig kunstaas. Maar na twee keer op hetzelfde kunstaas is de kans verkeken op terugvangst.

Dus: Op alle water geldt dat het na 2 keer wel bekeken is. Dood aas doet dan wonderen. Volgens mij zonder dressuurverschijnselen, mits licht gevist met niet meer dan EEN haakje, dus niet met een hele ijzerwinkel (snoektakel) vissen op dressuurgevoelige snoek of snoekbaars.

  • 8 years and 7 months geleden
Gravatar
Rick
.Woerden

Een snoek is een echte rover en zelf als hij gevangen is en is aangeraakt kan hij zomaar nogmaals je aas pakken. Zelf al meerdere malen meegemaakt tijdens het statisch vissen (met een visje op de bodem)

Poldersnoeken zijn sowieso zeer greetig

Mvg Rick

  • 8 years and 7 months geleden
Gravatar
Patrick
.

Een maatje van mij woont aan het water.
Onder zijn steiger "woont" en snoek.
Zijn zoontje van 8 heeft dat beestje nu al 5 x gevangen dit zeizoen. >>
En glashelder water. Zelfde kunstaas.

In het algemeen ben ik zelf van mening dat jonge snoek veel makkelijker meerdere keren te foppen is. Met oude snoeken is dat een heeel ander verhaal is mijn ervaring..

  • 8 years and 7 months geleden