Helppppppp welk witvis voer
Hallo wie o wie heeft er voor mij wat tips .
Ben 19 jaar en beginend wedstrijdvisser.
Nou kom ik in een hengelsport zaak en daar bast het van de voer.
Mijn vraag aan de eigenaar welk ik kan gebruiken om te vissen met de stok en welke voor de feeder.
Nou vis ik eigenlijk alleen op licht stromend en stil staand water.
Wie kan mij wat tips geven welke voer ik nou het best kan gebruiken.
Wil wel graag mijn manetje staan in de westrijden en niet vissen met een voer waar ik eigenlijk niets van weet.
Ik weet ook wel dat ieder zijn geheim heeft maar wil gewoon een voertje hebben waar ik vertrouwen in heb.
Wie heeft er wat tips.
Jullie zullen me erg mee helpen.

Alvast bedankt Dennis
Dennis, Zoetermeer, 25/03/2009

REAGEER

Gravatar
mari
.

kijk of je ,e.v.z. voer aan kan komen? op 1kg voer 1 mok, of grote koffie kom,gem hennep met kokend water over gieten,af laten koelen,onder het voer mengen,dan door de zeef drukken,en vangen maar!!groeten mari ! ps geen gelul, goed spul!!!!!!!!!

  • 15 years and one month geleden
Gravatar
marcel rutten
.

Hallo Dennis,
Ik zou eigenlijk iets meer over het te bevissen water moeten weten, maar uitgaande van een (bijna) niet stromend water kun je het volgende eens proberen.
Allereerst: er zijn tegenwoordig een heleboel fabrikanten die een goed voertje maken. Zo goed dat heeeeel veel wedstrijdvissers dit fabrieksvoer gebruiken. Helemaal zelf samenstellen gebeurt nog wel, maar lang niet zo veel meer als vroeger.(hoeft gezien de huidge kwaliteit ook niet !)
Probeer maar eens een mengsel van Turbo en supercup van Van den Eijnde. Zak turbo (2 kilo) en zak supercup (1 kilo) bij elkaar vormt een prima voertje. Experimenteer daarna maar met wat toevoegingen. Als er vooral grote vis gevangen moet worden, maak je het voer de avond voor de wedstrijd al aan. Voor kleinere vis of wanneer er vooral voorn te vangen is, maak je het smorgens pas nat. Handje maden casters of hennep erbij (hoeveelheid afhankelijk van aantallen aanwezige vis) en je hebt een heel best voertje.
De Turbo is er overigens in twee variateiten de "gewone" bruine en de zwarte. De zwarte wordt vaak in de winter bij helder water of onder heel moeilijke omstandigheden gebruikt (weinig of heel schuwe vis) Buiten de kleur is de samenstelling exact hetzelfde.
Nog meer vragen: plaats in deze rubriek je mail adres en je hoort van me.
p.s.: nee ik heb geen aandelen bij van den Eijnde en echte voergeheimen (spul dat altijd en overal scoort) bestaan niet !!

  • 15 years and one month geleden