Hardy:  Made in China
Voor degene die dit nog niet wisten, Hardy hengels wordt sinds 2007/2008 in China gemaakt.
Sommige van hun reels worden in Korea gemaakt, men houd dit liever stil, maar helaas voor mij geen nieuwe Hardy meer.

Google maar eens op: Hardy Made in China of Korea, dan vind je leuke forum discussies.
Otto, Eindhoven, 13/04/2010

REAGEER

Gravatar
jerry
.

Is oud nieuws Otto , maar bijna alles wordt daar gemaakt
Maar zolang het goed is ga ik niet zeuren


gr jerry

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Frits
.

Otto,

Als je chinese producten mijdt denk ik dat je binnenkort naakt op je blote voeten naar je...... chinese baas moet.

Het aandeel chinese half- en hele producten is ontzettend groot. Zowat alles komt daar vandaan. Zelfs toiletpapier.

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Chris
.

Nou ja! En....helemaal erg: Chinees eten wordt tegenwoordig ook nu weer in Nederland gemaakt! Voor mij geen chinees meer.

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Otto
.

Nee hoor Frits, ik koop zoveel mogelijk Italiaanse schoenen.

Van die Chinese schoenen krijg ik alleen maar zweetvoeten, daar kan ik misschien wel die Chinese baas mee verjagen.

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Wilco
.

tja, geen ontkomen meer aan tegenwoordig.
De produktie moet en zal goedkoper kunnen.
(in de Hifi-audio zie je 't ook)
Het is opzich niet echt erg, zolang die merken maar zelf controle houden op de te gebruiken materialen en fabrieken.
Niet alleen voor produkt-kwaliteit maar ook voor werkomstandigheden van die Chinese werknemers.
Als je nog in de EU of USA gemaakte materiaal wil kopen dan betaal je tochwel een flinke prijs als consument, vooral voor en topmerk.

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
@rno
.

Het is een vicieuze cirkel. Door de constante vraag naar goedkoper, is er minder te besteden, moet het goedkoper etc.

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Sensor.
.

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Patrick
.

Ik denk dat het niet helemaal duidelijk is. De producenten willen graag goedkoper produceren en dat is hun goed recht. Probleem is echter dat het voordeel niet aan de klant wordt doorberekend door de producent. Ook dat is hun goed recht. Zou ik ook doen als ik het kon. Probleem is vaak wel dat je nog steeds hetzelfde betaald voor een minder goed product. Da's natuurlijk niet zo mooi maar het is dan weer helemaal aan ons of we het kopen of niet. Aan de andere kant zijn ze natuurlijk niet gek in China, dat moge duidelijk zijn en ze kunnen daar ook hele goede kwaliteit maken alleen de mensen die er werken verdienen gewoon heel weinig. Ik zit daar verder niet mee maar weer wel als ik er zelf niet beter van wordt. In zulke gevallen worden we er allemaal 2 x slechter van want het voordeel krijg je niet en het kost ons arbeidsplaatsen, dus meer uitkeringen etc. en dus meer belasting.
Kortom: Koopt allen europese producten !!! Hahahahahaha

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Sensor
.

Maar het geldt niet voor alle materialen en artikelen want als je een Renault neemt van twintig jaar geleden dan ziet hij er niet meer uit. Doffe lak en overal roest. Neem je daarentegen een Toyota dan ziet de lak er nog stralend glanzend uit en er is geen spoortje roest te bekennen. Dan is de Japanse auto veel beter als de Franse. Het is maar waar je je voordeel mee kan doen.

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Sensor
.

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Sensor
.

Als je heel stil bent en goed luistert dan kan je hem horen roesten.

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Otto
.

Maar wat gemeen is dat de firma Hardy niet echt duidelijk is dat hun hengels uit China komen, men doet het voorkomen dat alles daar nog uit de UK komt.
Ben nu dus blij dat ik verleden jaar geen Hardy feeder heb gekocht maar een Tricast bij TT in Utrecht.
Heb er nu 3 keer mee gevist en mijn Tricast Legend is een prima hengel, de fabrieks uitvoering ziet er gewoon erg fraai uit en de actie van de hengel is prima, veel beter dan mijn Shimano technicum, deze heeft te veel top actie.

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Sensor.
.

Ja Otto, dat bewijst dat de Firma's niet atijd open kaart spelen en heel wat proberen te verbergen. Waarom? om nog meer te verdienen? Terwijl ze hun eigen reputatie op het spel zetten. Een Engelse firma die het vertrouwen van een groot aantal klanten bezit die overwegend zo nationalistisch en protectionisch zijn als het Engelse hof besodemieterd zijn klanten met open ogen. Dom, dom, dom, er zullen wel heel veel mensen weglopen. Zo gaat alles aan de Chinese revolutie teloor, een weg terug is er niet.

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Joop
.

Hallo Sensor,

Ik wacht de dag af dat jij weer jouw pennen op de markt zal brengen.Maar ik vrees.....Je zal er denk ik een hoop blij mee maken.

Groet Joop

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Joop
.

Hallo Otto,

Ik heb laatst een waadjack aangeschaft van Orvis. Ben nu even voor de zekerheid op het label van het jasje gaan kijken. En wat staat er........ ja hoor made in China.

Groet Joop

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Otto
.

Hallo Joop, van Orvis is al heel lang bekent dat het meeste van hun spullen uit China komen, zelfs een deel van hun hengels komen uit China, daar wordt enorm aan verdiend door Orvis.

Ook een bekende firma als Sage gaat daarin mee, ook veel spullen uit China voor hoge prijzen.

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
jerry
.

Dat het China komt wil niet gelijk zeggen dat het goedkope zooi is heren , als je daar mensen zelf hebt die zorgen voor de eindcontrole is er niks aan de hand
Als je kwaliteit wilt hebben kost dat altijd geld , maar waarom hebben de gekende Europeesche merken het niet gered kan niet aan de prijs liggen want de prijzen voor de kwaliteitsspullen uit China/Japan/Maleisie zijn ook niet echt goedkoop
Nee de merken hier hebben het zelf verknoeit door geen kwaliteit te leveren voor onze zuurverdiende centen , meen nu Mitchell nou de laatste molen die hier werden gemaakt blonken nu niet uit in degenlijkheid

gr jerry

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Joop
.

Hallo Jerry,

Je hebt mij niet horen zeggen dat alles wat uit China troep is.

Het waadjack bv. heeft goede referenties gekregen en ik denk ook niet dat dit op zichzelf staat.

Maar het moet je toch aan het denken zetten dat Hardy of Orvis daar laat assembleren.

Groet Joop

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
kees
.

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Otto
.

Van Staal en Zeebaas molens zijn nu ook Made in China.

  • 14 years and one month geleden
Gravatar
Otto
.

Jerry, het merk Mitchell was in de jaren 50 en 60 het beste merk in die jaren.
Je moet een Mitchell uit die jaren niet meer vergelijken met een Shimano Stella of een Daiwa Certate.
Mitchell heeft indertijd twee fouten gemaakt, men heeft geprobeerd vanaf de jaren 70 de concurentie met de veel goedkopere Daiwa's aan te gaan door te gaan voor kosten reducties, de bestaande molens werden voorzien van goedkopere componenten wat de kwaliteit geen goed deed.
Tweede fout is gemaakt in 1989 door de productie te verhuizen van Frankrijk naar Taiwan en later China, hiermee tekende het merk zijn eigen ondergang, uit de fabriek in China kwamen geen goede molens meer, de kwaliteit was veel minder dan de molens uit de jaren zestig.
Tegenwoordig bestaat het merk Mitchell nog steeds, echter het is onderdeel van Pure Fishing en dus geen Frans merk meer.
Mitchell had in de jaren zeventig kunnen kunnen overleven door te investeren in nieuwe technologie voor het bovenste segment zoals Daiwa en Shimano dat nu doen.

Een van deze nieuwe technische wonderen was de opkomst van de computer in de jaren tachtig.
Dankzij de computer konden er productie machines gemaakt worden waarmee men tegenwoordig molens kan maken welke in de jaren 50 en 60 alleen van kon dromen.
De huidige generatie Made in China molens worden op dezelfde soort computer gestuurde machines gemaakt als het topspul uit Japan.
Vaak wordt het ontwerp in de US gemaakt (Pure Fishing) en wordt het ontwerp via het Internet naar de fabriek in China gestuurd, ontwerp en productie zijn niet meer nodig op dezelfde locatie zoals vroeger, computer technology maakt dit alles mogelijk.
Computer technologie maakt het ook mogelijk om veel soorten modellen te produceren, je kan het snel aanpassen op een beeldscherm en in de productie voert de computer de verandering door.
De productie machines voor werpmolens kan in principe iedereen kopen maar waarom staan ze dan China ?
De meesten zullen zeggen loonkosten, dat klopt uiteraard, niemand wil hier nog voor een paar honderd dollar 12 uur per dag in een fabriek werken.
Er zijn echter nog een paar zaken die het aantrekkelijk maken:

1. Kosten van de fabriek, denk alleen maar aan de grondprijs
2. Enorme belastings druk in Nederland en Europa, niet alleen op salaris maar op alles.
Koos werkeloos kennen ze niet in China dus hoeft ook niet betaald te worden. En voor de AOW, jammer dan , maar ga maar naar je familie.
3. Milieu vergunningen e.d, milieu is niet belangrijk in China.
4. Geen vakbonden, geen ARBO en als er 24 uur moet worden gewerkt dan gebeurd dat gewoon anders hebben ze wel anderen voor jouw.

Wat je nog wel soms ziet in Chinese producten is dat de kwaliteit van bijvoorbeeld metalen onderdelen ronduit slecht is, heeft waarschijnlijk te maken met het zo goedkoop inkopen van ruwe grondstoffen op de Chinese markt.



  • 14 years and 4 weeks geleden
Gravatar
Sensor
.

Het gaat er niet om of een gerenomeerd merk zijn divisie naar China uitzet en zijn artikelen in China of Taiwain of Korea laat maken. Waar het mij om gaat is dat een geronomeerd merk als b.v. The House of Hardy prijkt met de veren van een Koninklijke Britse afkomst en dan de klanten besodemieterd door zijn produkten in het verre Oosten te laten maken. Je geeft de vaste klanten dan niet meer de keus om voor originele Engelse hengelsportmaterialen te kiezen. En laten we eerlijk zijn iedereen weet dat een Chinese werpmolen minder goed en mooi is afgewerkt dan een Europese. Hij zit onder de bramen en gietgalletjes en de coating komt er na gebruik ook zo af. En dan heb ik het nog niet over de speling op de onderdelen. Als er dan geen Europese producten meer gemaakt worden, (wat ik jammer vind), dan zijn er nog typisch Amerikaanse producten te krijgen die een goede kwaliteit hebben. Maar dan moet je op internet zoeken en die zijn overwegend duur.

  • 14 years and 4 weeks geleden
Gravatar
Sensor
.

Optonic G2 170 Engelse ponden. (made in China). X2 beetverklikkers 70 Euro. (made in China). Ze piepen alle twee dat het verrekt.

  • 14 years and 4 weeks geleden
Gravatar
Sensor
.

X.2 beetverklikkers.

  • 14 years and 4 weeks geleden
Gravatar
Sensor
.

Otto, Pure Fishing maakt geen hengelspullen het is slechts een inkoopbureau wat opdracht aan meestal China geeft om spullen voor de vraag naar hengelsportartikelen te maken. Net zo min maken ze ABU reels maar ze verkopen ze wel. Of althans dat deden ze want elke importeur wisselt zo snel van merken als er sprake van dag en nacht is.

  • 14 years and 4 weeks geleden
Gravatar
Otto
.

Hoi Sensor,

Pure Fishing is niet helemaal een soort van inkoop bureau, in feite is Pure Fishing het Amerikaanse Berkley, groot geworden door de verkoop van vislijnen.
Blijkbaar was en is dit goede handel want ze hebben bijna iedereen overgenomen, behalve Shimano en Daiwa.

170 pond voor een pieper is wel erg duur, ik heb zelf de orginele nog, maar die gebruik ik niet meer aangezien ze gevoelig voor vocht zijn.
Ik gebruik nu SPRO piepers, kosten 9 euro of zo iets en doen het al drie jaar, dus er komt best wel redelijk spul uit China maar je moet er wel geluk mee hebben.
Hoe ze het maken voor die prijs, moet haast wel door gevangenen of het leger of zo.
Door de tussenhandel wordt hier in het westen het meeste mee verdiend, dat is ook een reden waarom iederen die spullen daar laat maken.
Als je het hier laat maken dan verdient men er bijna niets aan.

  • 14 years and 4 weeks geleden
Gravatar
Sensor
.

Helemaal waar wat je zegt. Maar onder een inkooporganisatie versta ik een bureau wat diverse merken opkoopt en de gangbare lopende artikelen blijft door verkopen en de onrendabele artikelen samen met soms het merk, (brand), failliet laat gaan, (sterfhuis constructie), ik zeg niet dat zoiets bij Pure Fishing het geval is. Maar je moet maar eens bij de Kamer van Koophandel over het reilen en zeilen van inkoopbureaus gaan informeren. Het feit dat de medewerker van Pure Fishing een overhemd draagt waarop al die merken als sticker pronken zegt veel over de overnames die in het verleden zijn gedaan. Shakespeare verkoopt zijn zaak niet zomaar. in een ander geval zal Pure Fishing zijn spullen massaal in China laten maken en daar dan goede winst mee boeken. Maar wat betekent dat voor de consument. Hij heeft geen keuze meer heeft uit de vele merken maar is gedwongen de vele rotzooi uit China te kopen, (vergeef me de uitdrukking). Een ander woord is de eenheidsworst uit China te kopen omdat er niks anders meer wordt aangeboden. En wat als ik als consument nou principieel geen Chinese troep wil kopen. Dan wordt de spoeling voor mij wel erg dun. Ik ben niet protectionistisch maar met heimwee denk ik wel eens terug aan de de Duitse Engelse of Zweedse degelijkheid van de produkten. Maar dat is niet meer. En je moet maar zo bedenken of het wordt kwalitatief met de tijd beter of we gaan van de rotzooi dijken en waterkeringen bouwen. Maar het komt goed dat is zeker. (grijns).

  • 14 years and 4 weeks geleden
Gravatar
Sensor.
.

Ik zal het bij de fiethelmen houden om de hengelsport niet te beschadigen. Deze helm, (made In China), kost 12.50 euro verkoop. Dan hoef je je niet af te vragen wat deze helm per 1000 stuks inkoop kost. Een typisch chinees product de gietgalletjes en bramen van een slechte afwerking zijn nog goed zichtbaar. Maar nu komt het deze helm kost hier bij de superstores, (lees inkoop organisaties), 50 euro. Tel uit je winst.

  • 14 years and 4 weeks geleden