algemene voorwaarden gebruik vispas
Artikel 5
Vanaf 2013 dient alle gevangen aasvis direct te worden gedood aan de waterkant, mag dus niet meer in leven geworden gehouden voor een visdag.
Vanaf 2013 dient alle gevangen aasvis direct te worden gedood aan de waterkant, mag dus niet meer in leven geworden gehouden voor een visdag.
Ik zit mij af te vragen of er dan wel levende aasvissen door de hengelsportwinkelieren verkocht mogen worden.
Of geldt dit alleen voor vispashouders?
Zo staat het er niet echt, goed lezen!
Maar je bewaart ze toch om te oefenen voor een wedstrijd om ze daarna op te wegen, om te meten wat je gemiddelde gewich is en of je kans maakt in de competitie?
Beste spieringvisser,
Ik vraag me af waar u dit heeft gelezen(gevonden)?
Dus artikel van 5 van wat?
Dat is dus precies de reden dat het in bezit hebben van levende aasvis vanaf heden strafbaar is. Als je deze wet letterlijk neemt mag er niet eens meer in levende aasvis gehandeld worden.
Groet
ik heb het gelezen
het staat in de algemene voorwaarden van de vispas het boekje zegmaar met de lijst van viswateren.
het zal een middel zijn om het makkelijker temaken voor de controleur.deze persoon kan dan meteen zien of je met levend aas aan het vissen bent.
ik vindt het een beetje krom.echt op zijn hollands
er zijn 100 van de 100.000 vissers die nog met levend aas vissen .
en gelijk gooien ze er zo'n maatregel in
Als dit waar is wat je zegd, is dit weer een van de zoveelste KUL REGELS waaraan hoop ik HEEL VEEL sportvissers zich niet gaan houden. Medelijden met de ambtenaren die dit dan weer moeten controleren. Het is inmiddels wel duidelijk dat er voor hen met deze manier van controle steeds minder geloofwaardigheid overblijft. Het controlerend personeel (politie, boa,s enz) moet wel gemotiveerd blijven nietwaar! Lijkt me steeds moeilijker worden.
dit houd in dat er veel visjes onnodig dood gaan want nu neem ik perdag 10levende visjes mee en als de dag om is gaan alle levende vissen terug het water in
nu zal ik 10 dooie vissen mee nemen en aan het einde van de dag gaat de rest ook over boord want na eendag in de boot zijn ze toch niet meer te bewaren
graag even een reactie van Sportvisserij Nederland. Als dit waar is kost dit tienduizenden vissen het leven. Aasvisjes die levend bewaard worden maar niet opgaan krijgen bij de meeste vissers aan het einde van de visdag weer hun vrijheid terug. Als ze een keer ingevroren geweest zijn dan gaat dat niet meer. Ik bewaar mijn aasvissen in een grote bun in de sloot met beluchting. Mochten ze niet allemaal gebruikt worden en dit is meestal zo dan laat ik ze weer vrij.Het zal denk ik geen maatregel zijn om het vissen met levend aas tegen te gaan, menigeen die-hard levend aas visser laat het met de huidige boete wel uit zijn hoofd.
om nog maar te zwijgen van de mensen die de huur betalen van de verkoop van aasvissen... ik ben benieuwd waar dit nu weer vandaan komt,,,,
Staat er ook in de vergunning dat je vissen die je mee mag nemen, die dus voldoen aan de wettelijke minimummaat, moet doden.
Anders is deze nieuwe regel niet te handhaven, je mag ze immers gewoon levend meenemen...
't Is maar even een ideetje..
Groetjes Jeroen
weer een regeltje om een sportvisser zijn hobby te vergallen,heb nog even gekeken bij gedragcode welzijn vis:art 7 Bij gebruek van aasvissen voor het vissen op roofvis,dienen deze voor bevestiging aan de haak te worden gedood met een klap op de kop.Dus als ik dit goed lees mag je ze gewoom meenemen, dus vis ze.
ik heb nog even goed gelezen
je mag wel aasvisjes meenemen.
achterin het boekje staat het.
wel een beetje tegen strijdig allemaal.