image description

Zondag in VIS TV: Drentse veensnoeken

Sportvisserij Nederland

Zondag in VIS TV: Drentse veensnoeken  

Komende zondag reizen Ed en Marco in de vierde VIS TV-aflevering af naar het Drentse Barger-Compascuum. In deze prachtige veenkolonie hebben ze het gemunt op de snoek.

Al werpend en trollend struint het duo langs de vele kanalen die dit gebied rijk is. Drenthe staat niet echt bekend als een waterrijk gebied, maar toch ligt er in de veenkoloniën een uitgebreid kanalenstelsel.

Dit is in de 19e eeuw gegraven om het veen af te voeren, maar inmiddels het domein van vissen en sportvissers. Ed en Marco hebben bovendien gehoord dat de snoek prima gedijt in deze donkere veenwateren en dat de vissen hier prachtig donkergroen van kleur zijn. 

Bekijk hier alvast de promo:

Trukendoos
Het tweetal begint hun struinsessie net buiten het Veenpark openluchtmuseum. In een kleurrijk herfstdecor gooit het duo met jerkbaits, spinners en lepels. Het is echter windstil en zonnig – niet de ideale omstandigheden voor dit heldere water.

De presentatoren struinen honderden meters af en voelen slechts een enkel tikje. De trukendoos gaat open, maar zelfs Ed’s favoriete kunstaasjes weten geen aanbeet uit te lokken. Ook bij typische hotspots als sluizen en bruggen laten de veensnoeken het afweten. 


Na een taaie ochtend heeft het duo in de middag meer geluk.

Veenmonsters
Na een taaie ochtend is het tijd voor koffie en gebak. Met een gevulde maag stapt het tweetal aan boord bij visgids Derk van der Molen. Al trollend varen ze naar de volgende stek en gelukkig lijken ook de snoeken inmiddels trek te hebben. Marco vangt al snel de eerste vis en ook vanuit de boot weten ze een aanbeet uit te lokken.

Ze vangen vooral kleine snoek, maar Ed en Marco weten dat hier ook enkele veenmonsters huizen. Als Ed niet veel later roept om assistentie en zijn hengel vervaarlijk krom gaat, duikt Marco zonder twijfel op de kade om al liggend de vis te landen. Of het inderdaad zo’n veenmonster is, zie je zondag vanaf 9.30 uur op RTL 7. 

Gratis terugkijken
Het nieuwe seizoen van VIS TV wordt tot 25 maart iedere zondag van 9.30 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Op www.vistv.nl vind je daarnaast promo’s, informatie over de bezochte stekken en kun je eenvoudig en gratis de afleveringen online terugkijken.