Zon en regen op de eerste dag in Maurik

Zon en regen op de eerste dag in Maurik 

Door Ron Smits  

Zon en regen wisselen elkaar af op het eiland van Maurik. Toch weerhoudt de regen de bezoekers niet om naar dit grootse event in de buitenlucht te komen. De diverse visboten varen af en aan met geïnteresseerden. Niet alleen visboten maar ook kayaks en bellyboten zijn regelmatig op het water te vinden.  

Gelukkig hoeft de reddingsbrigade niet echt op te treden, maar beperken de vaartochtjes zich alleen maar met belangstellenden.



Peter de Kock uit Testelt is ook dit jaar weer met zijn pro-staffers aanwezig en demonstreren aan het publiek de door Peter de Kock ontwikkelde nieuwe manier van snoekbaarsvissen op de grote rivieren. Ook vinden de speciaal voor Peter De Kock gemaakte soft baits gretig aftrek.


Deze jas en pet had je vandaag wel nodig.

Ook Ralph (Reins) is aanwezig en kondigt een aantal nieuwe producten aan, die hij aan zijn assortiment heeft toegevoegd. Kastmaster lepels (Rob Puyk, nu weet je waar je moet zijn) in gewichten van 0.5 – 4 ounce, de enige echte Eddy Stone Eel (gekend door vele sportvissers op op zee en vanaf de kust) en een fantastisch nieuwe, bijzonder gladde, 8 braided gevlochten lijn van het merk Ryujus.

Dennis Horvath is met enkele andere pro-staffers lekker aan het vissen tussen de diverse visboten aan de steigers.

Bij elkaar hebben ze vandaag om 12.00 uur toch al zo’n 10 snoekbaarzen gevangen. De kleinste was 20 centimeter, maar de grootste was toch 75 centimeter.

Niet alleen snoekbaars, maar ook heel mooie brasems komen boven water.

Westin is aanwezig met Luc Coppens en Jeremy Staverman en zij demonstreren graag diverse soorten kunstaas in de waterbak



Buiten dit alles valt er morgen volop te bezichtigen, te doen, te eten en te drinken op het eiland van Maurik.

Morgen belooft het weer bovendien beterschap. Gezellig een dagje uit met het hele gezin.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -