Zoetwatervissen van Europa

Lees- en kijkplezier verzorgd
door
Hengelsporthuis.com
 
Zoetwatervissen van Europa
 
Geen sportvisser kan zonder het handige, door Sportvisserij Nederland uitgegeven Veldgids De Nederlandse Zoetwatervissen. Maar zodra je ons land verlaat, zul je niet altijd alle vissen die je dán kunt vangen in dit handzame gidsje aantreffen. Daarvoor heb je de onlangs verschenen gids Zoetwatervissen van Europa nodig…


 
Als je precies wilt weten wat voor een vissoort je in Nederland aan de haak hebt gekregen, biedt de Veldgids De Nederlandse Zoetwatervissen van Sportvisserij Nederland eigenlijk altijd wel uitkomst. Alle ruim 70 zoetwatervissoorten die in Nederland voorkomen vind je in dit handige gidsje terug. Dat zijn allereerst de 45 inheemse en ingeburgerde zoetwatervissoorten, maar daarnaast ook ‘exoten’die de laatste jaren in de Nederlandse binnenwater zijn terecht gekomen, zoals de zwartbekgrondel en de sterlet.
Deze op waterafstotend materiaal gedrukte gids kost slechts € 7,50 en is te koop via de site
www.sportvisserijnederland.nl
 
Op deze site vind je overigens ook alle informatie over de gratis De Vissengids App, die in opdracht van Sportvisserij Nederland werd ontwikkeld en waarmee je zowel de zoetwatervissen als de zeevissen van Nederland via je smartphone kunt herkennen. Deze App is helemaal gratis te downloaden via de App Store van Apple en Android Market van Google.
 
Maar wat nu als je tijdens je zomervakantie aan het vissen bent in Hongarije. Of in het zuiden van Portugal. Elders in Europa komen immers heel wat vissoorten voor die we in onze fauna nooit tegenkomen en die je dus ook niet zult terugvinden in de Veldgids De Nederlandse Zoetwatervissen.
 
Ga je buiten Nederland (of België) vissen, dan is het recent verschenen gidsje Zoetwatervissen van Europa een absolute aanrader. Ook dit boekje werd uitgegeven op een handzaam formaat en voorzien van een beschermende plastic cover, zodat je het kunt meenemen tussen je visspullen. Het werd geschreven door de Duitse bioloog Uwe Hartmann en beschrijft maar liefst 179 soorten zoetwatervis die in Europa kunnen worden aangetroffen.

Van mini’s als de Dalmatische grondel en de Kaukasische modderkruiper, tot sportvissen als de Zwarte amoer of de Aralbarbeel. Van het muskietenvisje, tot de Adriatische steur. Van elk van deze vissoorten is een uitvoerige beschrijving opgenomen, plus een duidelijke kleurenillustratie.
 
De Zoetwatervissen van Europa telt bijna 200 pagina’s en is voor € 16,95 vanuit de luie stoel te bestellen. Profiteer daarbij ook nog eens van de speciale kortingsactie. Met directe ingang kunt u namelijk een bestelling plaatsen zónder de verzend-/verpakkingskosten te betalen…

Voor een totaaloverzicht óf een bestelling: klik hier. Voor meer interessant hengelsportnieuws surf je naar: www.hengelsporthuis.com
 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -