image description

Zicht op zeebaars: Zoete stekels.

Allereerst de beste wensen voor 2024. Laten we hopen op een "BOEMRIJK" maar vooral gezond jaar! Gisteren hebben we onze eerste snoekbaars sessie van het nieuwe jaar vervist. Geplaagd door pittige regenbuien en windvlagen probeerden we ons kunstaas toch zo goed mogelijk aan te bieden.

Maaarrr... onze zoetwater stekels vertikten het om mee te werken. Zelfs de enige shad met vanggarantie  de bruine Culprit werd niet bekeken. Tja ze hebben hun nukken die zoetwater stekels en zijn soms moeilijk te peilen. Tel daarbij op dat je alles op gevoel moet doen en de juiste kleirandjes en schelpenplaatjes keer op keer weer op moet zoeken om kans te maken op die ene boem! Na vrijwel alle kunstaas soorten uit de hoge hoed te hebben getoverd bleef er alleen een 12cm lang palingkie over.


Dikke 70er tijdens mijn eerste snoekbaarssessie van dit jaar

Dat kleine stukkie vernuft moest onze dag nog enigszins goed maken. De eerste worp leverde mijn vismaat al direct een aanbeet op maar hij miste de vis. Om kort te gaan binnen een tijdsbestek van pakweg een uur wisten we maar liefst 8 snoekbaarzen en een dikke snoek te landen. Kortom weer een leuke sessie met mooie vissen en heerlijke aanbeten. Wordt vervolgd. Sinds vandaag staat mijn site

zeebaarsworkshop.nl weer helemaal geüpdate on line met mooie foto's en leuke zeebaarsfilmpjes. Ook staan de nieuwe data on line en kun je onder de rubriek "workshops" gewoon via je mobiel boeken. Eenvoudiger kan gewoonweg niet. Mocht je met een groep willen deelnemen neem dan even contact met me op via Whatsapp icoontje rechts onderin aanklikken. Als je met 4 of meer personen doordeweeks een workshop willen volgen dan is ook dit mogelijk


Extreem grote baarzen rond het Middellandse-Zeegebied

Ook ff appen. Indien nodig zorg ik geheel gratis voor het juiste materiaal tijdens de cursus. Ook het te gebruiken kunstaas is volop gratis aanwezig. Kortom wil de strijd met je eerste zeebaars aangaan dan ben je hier op het juiste adres. Ik leer je binnen 4 uur alle ins en outs van deze spannende visserij. Mocht je vragen hebben dan kun je me altijd even mailen of appen.

 

Stekel ze

The Base Whisperer. 

Joop.