image description

Zicht op zeebaars : Wat zijn ze het en sterk.

Ik heb weer paar fantastische zeebaars sessies beleefd. Zowel vanuit de boot als vanaf de kant wisten we de nodige vissen te foppen. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat de aanbeten in deze tijd van het jaar niet echt snoeihard zijn.


Bijna 80 cm power aan de plug!


Ze zijn super dik en vet !

Om een één of andere reden spannen ze zich zo min mogelijk in om aan voedsel te komen. Je ziet dat terug in de vorm van onze gestekelde vrienden.  Sommigen hebben zoveel gevreten dat ze íets weg hebben van een volgevreten karper. Ze zijn supersterk en hebben totaal geen probleem om je lijn van een zeer strak afgestelde slip af te scheuren. Opvallend vond ik dat wel dat we verreweg de meeste baarzen aan de plug wisten te vangen. Vooral zeer diepduikende meest oranje pluggen waren in trek dit in tegestelling tot vorig jaar waar in deze periode vrijwel alle dikke baarzen aan de shad vingen. Tja het blijft zeebaars vissen he.

Maar goed ik heb de meeste sessies rond het Europoortgebied vervist. De Waterweg was verreweg de meest productieve stek. Zowel vanaf de boot als de kant vingen we er mooie dikke gezonde vissen. Sommige spogen zelfs nog levende wijting uit. Sinds enkele weken zijn de kanalen in het Europoortgebied vergeven van zowel wijting als steenbok. Twee vissoorten die in deze tijd van het jaar hoog op hun verlanglijstje prijken! Dat is denk ik ook de rede dat ze vol gaan voor grote diepduikende pluggen.


Zo nu en dan toch weer een dikke baars vanaf de kant.


Dikke 60er gewoon vanaf het strand.


XRap blijft een top plug!


Zowel vanaf het strand als de boot was de HotHead weer killing!

De zeewatertemperatuur schommelt momenteel nog rond de 14 graden dus ben ik er van overtuigd dat we nog zeker 2 weken plezier kunnen beleven aan onze stekels. Oké geloof me je moet echt keihard werken om een aanbeet af te dwingen maar des te groter is de voldoening als je met een kromme hengel en gierende slip staat te genieten op een van de stekken in het Europoortgebied. Dus gewoon nog eens naar die zoute plas gaan!


Dikke najaarsbaars voor Rene van bijna 80 cm.

O ja ik heb vorige week ook nog leuke baarzen aan de ondiepduikende oranje XRap gevangen vanaf de strekdammetjes en in de muien voor het strand. Voor mij zondermeer de mooiste manier om zeebaars te belagen. Wordt vervolgd.

Stekel ze.

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -