image description

Zicht op zeebaars: Man man wat een top weer en…

Man man wat een top weer en...supermooie visserij gedurende de laatste weken. Mooie visserij van zowel vanaf de kant als vanuit de boot. Waarbij ik meteen kan vermelden dat het vaak om mooie gezonde dikke 60ers ging.


Dikke baarzen ook vanuit de boot.


Ouderwetse "buffel" voor Ronald

By the way de visserij is nog steeds redelijk tot goed al moet je zo nu en dan een blank kunnen incasseren. Maar goed vanaf de boot vingen we vooral buitengaats als de 2e Maasvlakte met regelmaat mooie vissen aan zowel de diepduikende Rapala X-Rap als onze " home-made" shads. Beste kleuren geel-wit-kaki en lichtblauw. Het viel me op dat vriend baars vooral tussen water en wind bleef jagen.


Leuke bijvangst aan de mini shad.

Verreweg de meeste aanbeten kreeg ik tijdens het zakken van mijn jigkop. Evenals vorig jaar in deze periode is zowel de zee als het Europoortgebied vergeven van de mini kwijting die een welkome eenvoudige prooi vormen voor alle roofvis in dit gebied. We vingen regelmatig zeebaarzen die tijdens de dril levende wijting uitspuwde. Uiteraard tijd om de good old Culprit in te zetten. Succes verzekerd zo bleek al snel want ze konden deze topshads nauwelijks met rust laten.

Ook vanaf de kant was het zo nu en dan gewoon ff super goed waarbij wel meteen moet vermelden dat er de nodige uurtjes moesten worden gemaakt om onze gestekelde vrienden te verleiden. Tijdens mijn laatste workshops wisten we met regelmaat mooie baarzen te foppen wat vele tevreden en vooral gelukkige deelnemers opleverde. Tja een droom om je eerste baars uit te drillen met het juiste materiaal en voorlichting. Ik heb even in een paar agenda's zitten bladeren en kon concluderen dat dit jaar eigenlijk best goed begonnen is. Zeker vergeleken bij juni vorig jaar. Ook vanaf het strand rond de Zandmotor werden de afgelopen dagen mooie baarzen gevangen aan kleine 7-10 grams jigkopjes voorzien van hooguit 8cm shadjes.


Afgelopen zaterdag weer mooie zeebaarzen tijdens mijn workshop.

Zeker de moeite waard om een te gaan proberen dus. Wil ook jij eens de strijd aan gaan Nederlands sterkste zoutwater stekel maar heb je niet het juiste materiaal en kunstaas dan zorg ik daar geheel gratis voor tijdens de cursus.


Betere vangsten dan vorig jaar in juni

Interesse... schrijf je dan in voor zo'n leerzame zeebaarsworkshop waarin we je binnen een tijdsbestek van 4 uur alle ins-en outs van deze machtige sportvis zullen leren. Kijk voor alle info even op mijn uitgebreide site. Je kunt eenvoudig boeken middels je mobiel. Je kunt me ook altijd even appen via mijn site. Hopelijk snel tot ziens aan de waterkant.


Stekel ze
The Base Whisperer.
Joop.