image description

Zicht op zeebaars : Kiekeboe…..l

Was ik in de vorige Zicht op...nog pessimistisch over de zeevisserij in het algemeen nu kan ik gelukkig weer hele positieve dingen schrijven.


Ze zijn dik en super sterk.

Sinds enkele weken zijn die enge "Ierse roosjes" zo maar ineens uit ons kustwater verdwenen en hebben ze plaats gemaakt voor enorme concentraties garnalen. Het uitgesproken voer voor wijting en schar. Vroeger was dat ook het moment dat vriend gul in grote scholen binnen het bereik van de zeepoken verscheen en we mochten genieten van heerlijke doorbuigers.


Ook weer baars tijdens mijn laatste workshop.

Oké oké die gul kunnen we op een enkele uitzondering na wel vergeten maar de rammelende hengels veroorzaakt door hongerige wijting en scharren kunnen een vis sessie langs de kust tot een heerlijk avontuur maken. Dat wijting allang niet meer voor de poes is wisten we al weer een aantal jaar. Sterker nog wijting is, zeker op de Engelse manier gefileerd " een van de smakelijkste vissoorten die ons kustwater bevolken.


Mehmet Gunay met weer volop wijting onder de kust.

Dus zeker de moeite waard om met 100 piertjes richting havenhoofden te trekken om een lekker bakzootje bij elkaar te vangen. Ook in de Waterweg rond Maassluis en het Calandkanaal worden momenteel goede vangsten gemeld. Maaarrr...zeker niet onbelangrijk ook vriend zeebaars heeft een krachtige comeback gemaakt de laatste weken. Zowel de kant- als bootvisserij zijn behoorlijk aangetrokken. Oké het is niet zo dat je nu ineens overal volop zeebaars vangt maar 1 of 2 baarzen per sessie zijn echt geen uitzondering. En oh oh wat zijn ze sterk momenteel na de aanbeet is het vrijwel meteen billen knijpen omdat ze direct van quitte gaan.

Geloof me ook al staat je slip bijna dicht dan weten ze nog de nodige meters lijn van je spoel te sleuren. Sommige baarzen zijn gewoon misvormd door de enorme hoeveelheden vet die ze in hun lichaam hebben opgeslagen. Maar goed mede dankzij de hoge zeewatertemperatuur verwacht ik dat we zeker tot de 2e week van november kunnen genieten van deze krachtige stekels!

Maik met een dikke 70er


Mooie zeeforel van 63 cm voor Marcel Secreve op de plug tijdens het zeebaarzen.

Oja effe een tip ik heb de laatste weken weer regelmatig met the good old Culprit gevist. Ze waren weer dodelijk zeker in combi met een rode 18 grams jigkop. Beste kleuren Albino en Salt&Peppers. Dus mocht je er nog een paar in je doosje hebben gewoon de meenemen en te water laten.

 

Stekel ze

The Bass Whisperer 

Joop.