image description

Zicht op zeebaars : Het blijft knokken voor een aanbeet!

Pfff het is en blijft een moeilijk zeebaarsseizoen. Je moet werkelijk heeelll veeelll uren maken om die ene "boem" af te dwingen. Soms denk ik wel eens dat die grote scholen zeebaars compleet  verdwenen zijn totdat onze apparatuur het tegengestelde aan gaf en het scherm de dieptemeter helemaal "vol" liep met grote scholen vis.


De bootvisserij leverde regelmatig mooie dikke vissen op!

Ook op die momenten was het soms echt moeilijk om een aanbeet te forceren. Tijdens een van mijn laatste kantsessies in het Europoortgebied wist ik een mooie baars te verleiden aan een Subwalk van 9 cm. Later verspeelde ik nog een dikke vis maar dat mag ook wel na ruim 5 uur smijten. Wat er precies aan de hand is weet ik niet maar onze vrienden prefereren momenteel nog steeds een zacht krab je boven ons kunstaas. Ik denk (hoop!) dat het koude voorjaar nog steeds de grote boosdoener is.


Soms mooie vissen vanaf de kant

Rond half mei was de zeewatertemperatuur eindelijk op het niveau wat je normaal half april kon noteren. We liepen en lopen dus gewoon nog steeds 4/5 weken achter. Maar goed laten we hopen dat ze die verleidelijke zachte krab de komende dagen eens met rust laten en ze zich vol overgave op ons kunstaas zullen storten!

Op zaterdag 2 oktober geef ik mijn laatste workshop mocht je geïnteresseerd zijn ik heb nog 2 plaatsen vrij. Kijk voor meer info even op mijn site zeebaarsworkshops.net

De bootvisserij was de laatste week wel behoorlijk met soms mooie dikke vissen. Opvallend was de aantrekkingskracht van the good old jig-twister combi. Volgende week hebben we een special over de prima kunstaasjes van Mourat oftewel de JJ shads.

Stekel ze, 

The Bass Whisperer. 

Joop.