Zicht op Zeebaars: Heel even was het voorjaar!

Zicht op Zeebaars 102:

Heel even was het voorjaar!

Door Joop Folkers

Het gesprek van de dag gaat momenteel vrijwel alleen over het weer. Het is en blijft een komen en gaan van depressies boven de Noordzee die met een (vervelende) noordelijke stroming naar ons kikkerlandje worden getransporteerd!

Maar eindelijk mochten we dan toch 2 dagen even genieten van het echte voorjaar! Heerlijk langs de waterkant zonder dikke jas,gewoon in mijn T-shirt mijn God wat een weelde. Maar helaas was de invloed van het hoge druk gebiedje van korte duur en worden we de komende dagen weer “verwend”met pure najaarsellende! Volgens de voorspellingen (en wie durft ze nog te geven!?) keren we halverwege volgende week terug naar het mooie zomerweer! Dus die houden we er gewoon in!!


Vorig jaar eind mei op de dieplopende X-Rap!!

De zeebaarsvisserij is niet geweldig. Ook de vele verre wrakken leveren nauwelijks zeebaars op. De beroepsmatige lijnvissers klagen dan ook steen en been! Ook wordt er weinig tot geen kabeljauw gevangen,bijzonder want normaliter is dit juist de periode dat de gul zich weer concentreert rond de wrakken.


Wil je zelf graag zo'n leerzame workshop over zeebaarsvissen bijwonen. Morgen (donderdag 30 mei) is er nog één plek vrij. aanmelden via: info@totalfishing.nl

Voor mij staat als een paal boven water dat het (extreem) koude weer van de afgelopen maanden de natuur gewoon 3 weken achterstand heeft bezorgt! Het zou daarom dan ook geweldig zijn als vriend zon het zeewater eens goed op kan warmen!
Gezien de slechte zeebaarsvangsten besloten we een dag naar het Haringvliet te gaan.


Mijn vismaatje Peter,scoorde na bijna een half jaar zijn eerste aanbeten weer!

Gewoon op zoek naar zo’n venijnige snoekbaars aanbeet. Lang hoefde ik er niet op te wachten want mijn eerste worp leverde al direct een leuke vis op dus kon mijn dag (na 6 beetloze zeebaarssessies) al niet meer stuk. Ook mijn vismaatje (al bijna 6 maanden niet meer gevist!) ving regelmatig een snoekbaarsje. Gesterkt door een lekker zonnetje was het heerlijk vertoeven aan het water.


Zo nu en dan een snoekbaarsje!

Thuis gekomen kreeg ik enkele opbeurend telefoontjes met de mededeling dat er zo nu en dan vrijwel overal toch (weer) een zeebaarsje wordt gevangen. Oké,het gaat niet direct om grote aantallen maar het geeft de burger toch weer moed dat je weet dat kans maakt op je eerste “zeebaarsboem”!


Prachtig slot van een mooie voorjaarsdag! (foto Karlijn Matti)

Mocht je morgen (donderdag 30 mei) eventueel tijd of zin hebben om de zeebaars workshop te willen volgen kan dat want ik heb nog één plek over. Je kan dit even laten weten op info@totalfishing.nl

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -