Zicht op Zeebaars 9: Zeebaars gek op olijven?

Zicht op Zeebaars 9: Zeebaars gek op olijven?

Door Joop Folkers

Ik begrijp dat je even op je hoofd krabbelt als je bovenstaande titel leest, maar toch zit hier echt een kern van waarheid in! Neem bijvoorbeeld de Subwalk GO (Golden Olive), een toppertje van het eerste uur. Als andere kleuren nauwelijks of geen aanbeten opleverden, dan was het vaak de Golden Olive die je dag ‘kleur’ gaf!


Olijfkleurig kunstaas kan je dag toch kleur geven!
 
Toen ik enkele weken geleden de nieuwe Storm (Yasei) shads onder ogen kreeg was ik dan ook direct gecharmeerd van de opvallende (doorzichtig) groene kleur die onder de mooie naam OLKW, oftewel “Olive Kiwi”, was opgenomen in deze serie herrieschoppers.


Was direct gecharmeerd van deze serie herrieschoppers.

Tijdens één van mijn eerste zeebaarssessies moest dit mooi afgewerkte, soepele stukje kunstaas er dan ook maar direct aan geloven. Eigenlijk volgens verwachting, was het binnen een aantal worpen al raak en werd ‘mister olive’ in zijn kladden gegrepen door een prachtige zeebaars!


Mister Olive in de kladden gegrepen door een mooie zeebaars.

Dit bewijst wederom dat vertrouwen in een bepaalde kleur vaak wordt beloond! We hebben een aantal kleuren uitgetest waaronder de Smoke pearl (Salt&Pepper idee), de Transducent pearl en de eerder genoemde Olive Kiwi.


Wel even met een druppeltje secondelijm vastzetten.

Al snel bleek de enorme vangkracht van deze nieuwe shads. Het is wel belangrijk dat je de zachte shads even vastzet met een druppeltje secondelijm!

Stekelze, Joop

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -