WK Kustvissen 2013 Torremolinos

WK Kustvissen 2013 Torremolinos

Goed gevoel tijdens vrije trainingen  

Door Arthur van Tienen
 
Na een week van voorvissen met wisselende weersomstandigheden hebben we de visserij aardig onder de knie en een goed gevoel over hoe we moeten vissen, qua afstand, onderlijnen en aasaanbieding. Op het parcours zijn wel wisselende omstandigheden die soms een andere aanpak vragen en zaak is dit te onderkennen en toe te passen, maar over het algemeen kunnen we met de onderlijnen die we hebben ontwikkeld aardig uit de voeten.   
 
Natuurlijk zijn er verschillen met andere teams zoals het thuisteam Spanje en het bekende “broodje aap” is natuurlijk aanwezig. Ook omdat we in het donker vissen is het niet mogelijk te zien wat de andere teams doen.
 
Tom v/d Pol en John Muis waren een paar dagen eerder dan de rest van het team gearriveerd met vrij winderige omstandigheden die de visserij ten goede kwamen. In het stromingloze wateren rond de stranden van Torremolinos is elke beweging in het water voldoende om de vis te lokken. 
 
John Muis met besugo.  
 
De flinke golfslag woelde het ondiepe kustwater aardig om en trok mooie vis aan die ruim werd gevangen: zeebaars, gestippelde zeebaars, grote pietermannen, sargo's, herrera's, boa's, palometa's en besugo's voerden de boventoon.
 
De wind nam af vanaf afgelopen dinsdag en samen met de volle maaan, die volop de zee verlichtte, zorgde het ervoor dat de vangsten drastisch afnamen en het werkelijk peuteren werd om een vis te vangen. Ondanks alles hebben we toch aan maatse vissen kunnen komen en proberen we van alles uit om tot goed scoren te komen. 
 

Theo van Broeck met Sargo.
 
We zijn benieuwd met wat voor toverdoos de Spaanse ploegen komen: er zal waarschijnlijk wel iets speciaals zijn. Maar misschien hebben we het mis en hebben zij evenveel problemen om aan de vis te komen. De sfeer is uitstekend, hotelaccomodatie en zijn eten perfect. Beide ploegen zijn geconcentreerd bezig met de voorbereiding en het dagelijkse ritme bestaat uit slapen, ontbijten, evalueren, lijnen en spullen in orde maken en het proefvissen zelf van 19:00 tot 23:00 uur. 
 

Prima restaurant.
 
Het aas is top: een worm, gusana catalana, een soort pieren dat stevig is en een speciale aanpak vergt om aan de haak te doen, maar dit trucje is zo geleerd. Ook het bezoek aan diverse hengelsportzaken is een belangrijk onderdeel van het geheel: wat informatie losweken en natuurlijk materialen kopen. 
 
De spanning zal ongetwijfeld oplopen en zaak is het om rustig te blijven en geconcentreerd te focussen op de training en zo de laatste details uit te werken. Nu eerst vandaag, zaterdag, de parade, en officiele opening en het welkomstbanket en morgen de officiele training. 
 
Groetjes uit het zonnige Torremolinos,
Arthur van Tienen

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Roofvis Event Gouda 2024
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -